ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

jimz

New member
20 March 2007
17
Καλησπερα σας παρακολουθω απο οταν πηρα εναν προβολεα εδω και 3 μηνες πηρα ενα sanyo plc-xp51 αποσταση προβολεα πανι ειναι στα 3 μετρα dvdplayer to 696 δεν ξερω εαν εχω κανει και τις καλητερες ρυθμισεις που μαλλον δεν εχω κανει βλεπω καλη αναλυση εικονας αλλα λιγο θολα μηπως ειναι βρωμικος ο προβολεας μεσα? ειναι μικρη η αποαταση προβολεα πανι? ποια εινα τα βηματα ποθ πρεπει να ακολουθησω για να τον ρθυμισω σωστα? η συνδεση ειναι dvi hdmi
επισης δεν μπορω να βρω τισ ωρες λειτουργιας της λαμπας μονοο το counter reset εχω βρεi

Ευχαριστω!

jimz αρχικά καλωσήρθες στην παρέα.
Η πιθανότητα να είναι μέσα βρώμικος 3 μηνών προβολέας μου φαίνεται από απίθανη έως αδύνατη. Εκτός αν ήταν demo.
Επίσης ούτε η απόσταση παίζει ρόλο. Αρχικά βαβαιώσου οτι έχεις κεντράρει σωστά τον προβολέα σου και προσπάθησε να νετάρεις σωστά. Όχι σε εικόνα αλλά νετάρισε στα γράμματα του menu του προβολέα.
Έχεις χρησιμοποιήσει key stone correction ή Lens Shift;

Σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα μας.
Επίσης παίξε και με τις αναλύσεις από το Player (576p, 720p) να δεις που έχεις καλύτερη ευκρίνεια.
Είναι όλη η εικόνα θολή ή εστιάζεις το πρόβλημα σε κάποια σημεία;
Κάποιο πρώτο βήμα είναι να βάλεις τα test patterns THX που βρίσκονται στα menu στις ταινίες Star wars, Indiana Jones κλπ

Φυσικά πρώτα απ' όλα κάνεις αυτό που σου προτείνει ο Μπάμπης.

Εγω παλι... θα σου προτεινα να συνδεσεις το pc σου και να δεις απο κει ενα HD κλιπακι κορυφαιας ποιοτητας, που εκ των πραγματων δεν ειναι θολο, ωστε να καταλαβεις αν φταιει ο προβολεας ή η πηγη σου. Με τα dvd πολλες φορες εχεις μια θολη αισθηση (εκτος βεβαια αν χρησιμοποιεις player > 1000ευρω ή HTPC).

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! παιζω στα720p o προβολεας δεν ειναι καινουργιος παρατηρω σε ολη την εικονα θαμπαδα και ιδιαιτερα σε λευκο μου κοκκινιζει στην απανω πλευρα, lens shift εχω χρησιμοπιοησει key stone correction δεν ξερω εαν εχει μηπως εχει πποβλημα η λαμπα μου? οταν του παταω focus μου βγαζει στο κεντρο 6 μαυρες γραμμες για να μπορεσω να εστιασω οποτε απο focus ειμαι ενταξει

Γειά σας!
Είχα και εγώ κάποτε ένα σανυο τον Ζ3 και έψαχνα να βρω όπως και συ τις ώρες που είχε παίξει ώσπου τον πούλησα και τελικά δεν έμαθα ποτέ πόσες ώρες είχε γράψει.
Λίγο αργότερα μου είπε κάποιος πως τις ώρες τις δείχνει σε ένα μενού που εμφανίζεται αν κρατήσεις πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα το κουμπί του on/of που βρίσκεται πάνω στον προβολέα.
Κάνε μια δοκιμή.

Το ότι σε κοκκινίζει σε κάποιο άκρο είναι κακό σημάδι και μάλλον οφείλετε στην ανομοιομορφία ( κακή σύγκληση ) των panel . Κατ αρχήν αν δεν κάνω λάθος ο προβολέας σου είναι 4:3 και όχι 16:9 οπότε καλό θα ήταν να δηλώσεις στο Player full screen 4;3 . Επίσης αφαίρεσε τελείως το lens shift και αν είναι εφικτό τοποθέτησε σε καλύτερη θέση τον προβολέα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επέμβεις σε αυτό καθώς μπορεί να είναι βολικό ως προς την τοποθέτηση , είναι όμως καταστροφικό στην εικόνα . Και φυσικά παίξε με τις αναλύσεις και δες που σου παίζε καλύτερα.
Και κάτι τελευταίο : καλώς ήρθες στην μεγάλη παρέα μας.

ΥΓ. Προβολέα που βρήκες να πάρεις αδερφέ μου.

Last edited:
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! κατι νομιζω οτι εκανα!!
και καλως σας βρηκα!!!

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις ξανά την τοποθέτηση του προβολέα σου. Κατά δεύτερον μηδένισε το keystone μια και αυτή η δυνατότητα μόνο καλό δεν κάνει στην ευκρίνεια της εικόνας.