AΠΟΡΙΑ.

RALLIART

Established Member
25 July 2010
298
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εχοντας τον ΟNKYO TX-NR906 και συνδέοντας τον όχι σε 7.1 αλλά σε5.1 σύστημα ηχείων και με δεδομένο οτι για front χρησιμοποιώ τα CRYSTAL T3 SE THX2, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την σύνδεσή τους.Στο manual του ενισχυτή αναφέρει μόνο την σύνδεση των 7.1 ηχείων αφήνοντας μου την απορία σχετικά με την BTL έξοδο για τα κυρίως.Τήν χρησιμοποιούμε για ποιόν λόγο?Μόνο όταν τον δουλεύουμε ώς 5κάναλο για να πάρουμε και την πληροφορία των SURR. BACK στα κυρίως ή μας προσφέρει κάτι διαφορετικό απο την κλασική σύνδεση?Στην hifi λειτουργία έχουμε να κερδίσουμε κάτι?Μήπως χάνω κάτι απο τον έλεγχο των crystal t3 έχοντας τα συνδέσει στην κλασική έξοδο του onkyo?Ξέρω βέβαια οτι οι περισσότεροι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας αναγνωρίζουν τα συνδεδεμένα ηχεία και κατανέμουν την ισχύ ανάλογα.Και έπονται κατόπιν οι επιθυμητές ρυθμίσεις απο εμάς.Ζητώ συγνώμη για την μακροσκελέστατη αυτή απορία μου αλλά προσπαθώ να βγάλω την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορούν να μου δώσουν τα παραπάνω μηχανήματα ανεξάρτητα απο την πηγή που θα τους δώσω αναλογικά κάθε φορά.

Ο ενισχυτής που έχεις προσφέρει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσεις την ισχύ των δύο καναλιών SBR+SBL για διενίσχυση και η δεύτερη είναι να γεφυρώσεις αυτά τα κανάλια με τα κανάλια των FR+FL.

Και στις δύο περιπτώσεις το manual (σελ 61) αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο ο ενισχυτής οδηγεί max 5.1 setup για την κυρίως ζώνη. Δε βλέπω το λόγο γιατί να μην το δοκιμάσεις εφ' όσον δεν χρησιμοποιείς ηχεία surround back. Αφού στην ουσία με αυτούς τους τρόπους έχεις περισσότερη ισχύ για τα εμπρός ηχεία σου.

Σε κάθε περίπτωση όταν δεν χρησιμοποιούνται surround back η πληροφορία τους μοιράζεται στα υπόλοιπα ηχεία.

Σ´ευχαριστώ πολύ φίλε Pleo.Θα το δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία και θα σας πώ εντυπώσεις.Καλό Πάσχα με υγεία.-bye-