αποριες απο νεο στον χωρο

simosis

New member
5 February 2011
11
1) η λήψη 4:2:2 τι ακριβως είναι και εαν ειναι σημαντικο για ενα δέκτη

θέλω να κάνω σε ένα δυοροφο σπίτι εγκατασταση σωστή δορυφορικού καί χρειαζομαι στον επαγγελματικό χώρο απο κάτω να δείχνω σε 2 τηλεοράσεις διαφορετικο κανάλι και σπίτι απο πάνω hd φυσικά παντου.

2) εαν μελλοντικα πάρω διαφορους ενιγμα δέκτες θα μπορώ να μοιραζω κλειδία και να παιζω απο παντου τις εγγραφές μου απο δυκτιακο δίσκο ?

3)θέλω να πίανω ελληνικα κανάλια και νοβα και κονεξ και να τα μοιράζω στο λάν μου !!

τι κεραιές χρειάζομαι και πως θα τα μοιραζώ πάνω κάτω

Ξεκινώντας απο τα εύκολα και απλά, η δυνατότητα 4:2:2 δεν αφορά λήψη αλλά το λεγόμενο chroma subsampling της κωδικοποίησης της εικόνας, δηλαδή την μειωμένη ανάλυση του χρώματος ως προς την φωτεινότητα επειδή το ανθρώπινο σύστημα όρασης είναι λιγότερο ευαίσθητο στην θέση και κίνηση των χρωμάτων σε σύγκριση με την φωτεινότητα.
Με τέτοιο τρόπο κωδικοποιείται η εικόνα σε πολλά δορυφορικά feeds, τα οποία ούτως ή άλλως δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των τηλεθεατών δορυφορικών εκπομπών, οπότε δεν είναι απαραίτητα. Ολα τα δορυφορικά κανάλια εκπέμπουν κανονική ροή προγραμμάτων σε 4:2:0 και ΟΛΟΙ οι δέκτες είναι συμβατοί με αυτό το πρότυπο.

Σε γενικές γραμμές, προκειμένου για απλές εγκαταστάσεις σταθερών κατόπτρων, ισχύει ο κανόνας "όσοι δορυφόροι, τοσα και τα LNB, όσοι δέκτες τόσες (ή περισσότερες) και οι έξοδοι του κάθε LNB, όσοι δέκτες τόσα και τα DiseqC switches με τόσες (ή περισσότερες) εισόδους όσες και τα LNB (προκειμένου για λήψεις περισσότερων του ενός δορυφόρων ασφαλώς, αλλιώς ΔΕΝ τα χρειάζεσαι !)" .

Οσον αφορά τα "μοιράσματα" και τα "κλειδιά", εδω μέσα τέτοιες συζητήσεις δεν κάνουμε, οπότε προτείνω να μην συνεχίσεις να ρωτάς δημόσια εδώ (ήδη είναι το τρίτο σου πόστ που στρέφεται γύρω απο το ίδιο θέμα, και πρέπει να έχεις διαπιστώσει οτι απάντηση δεν παίρνεις...)

Φιλικά

Φίλιππος

Last edited:
έχω κάνει μία σκέψη για τον vu+duo αλλα εαν καταλαβά καλά η μόνη βασική διαφορά με τον σολο είναι ότι μπορούμε να βλέπουμε κανάλια απο 2 δορυφόρους ταυτόχρονα ε?

'Εστω ότι έχω βλέψεις στο μέλλον να βάλω 3 δέκτες και μίας και ρίξω λεφτά να βάλω αρκετά κανάλια .

ποιους δορυφόρους προτείνεται να πίανω σαν μέσος χρήστης ??

π.χ μέ ένα πίατο γίνεται να πίανω 3 δορυφόρους κοντινους ?

Μπορείς να λαμβάνεις και 4 και 5 δορυφόρους με ένα πιάτο μέτριας διαμέτρου...θα χρειαστείς slim LNB για να το καταφέρεις σε πολύ κοντινούς δορυφόρους. Ανάλογα με το κάτοπτρο πάντα και τους δορυφόρους. Για παράδειγμα με κάτοπτρο ~1m θα μπορείς να λαμβάνεις Hotbird 13E, Astra 19.2E, Eurobird 9E, ακόμα και sirius 4.8E χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με κανονικού μεγέθους LNBs. Αν θέλεις να κάνεις λήψη στις 16Ε όμως χρειάζεσαι slim LNB. Ενδεικτικά όλα αυτά, στην πράξη μπορείς να κάνεις λήψη περισσότερων δορυφόρων φυσικά αν ασχοληθείς...
Αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις και προς κίνηση μεριά...αν σου αρέσει να ασχοληθείς αρκετά και να κάνεις λήψη και άλλων δορυφόρων.
Επίσης ίσως σε ενδιαφέρει και ο Ελληνικός στις 39Ε...

Last edited:
Μπορείς να λαμβάνεις και 4 και 5 δορυφόρους με ένα πιάτο μέτριας διαμέτρου...θα χρειαστείς slim LNB για να το καταφέρεις σε πολύ κοντινούς δορυφόρους. Ανάλογα με το κάτοπτρο πάντα και τους δορυφόρους. Για παράδειγμα με κάτοπτρο ~1m θα μπορείς να λαμβάνεις Hotbird 13E, Astra 19.2E, Eurobird 9E, ακόμα και sirius 4.8E χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με κανονικού μεγέθους LNBs. Αν θέλεις να κάνεις λήψη στις 16Ε όμως χρειάζεσαι slim LNB. Ενδεικτικά όλα αυτά, στην πράξη μπορείς να κάνεις λήψη περισσότερων δορυφόρων φυσικά αν ασχοληθείς...
Αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις και προς κίνηση μεριά...αν σου αρέσει να ασχοληθείς αρκετά και να κάνεις λήψη και άλλων δορυφόρων.
Επίσης ίσως σε ενδιαφέρει και ο Ελληνικός στις 39Ε...

τώρα έχω έναν 1 με 1.20 πιατο με 2 πλο lnb . δεν ξέρω ποίας εταιρίας είναι αύτα τα εξαρτήματα. εχο νοβα συνδρομιτικο αλλα ανεβικε πολυ και σκεφτομαι να εντοπισο παιχνιδια στο μελλον στα ελευθερα δορυφορικα !

γίνεται αυτο ??? και εαν είναι νομιμο φυσικά

Βασικά όπως το καλοσκέφτικα θέλω να πειραματιστω στο σπίτι μου φυσικά με μοτερ και χαμηλου κόστου ενιγμα 2 δέκτη . ο edission πινγκουινος μου αρέσει αρκετα απο θέμα hardware και τιμι αλλα ακόμα φένεται μη σταθερος .

προσπαθω να διαβάσω οσο γίνεται περισοτερο στο φορουμ αλλα χανομαι ακομα .

Βασικά όπως το καλοσκέφτικα θέλω να πειραματιστω και στο σπίτι μου φυσικά με μοτερ και χαμηλου κόστου ενιγμα 2 δέκτη .

1)Τι μοτερ προτεινεις εταιρια σωστη και καλη τιμή πάντα ?
2) τι πίατο να παρω για να πίανω αρκετους δορυφορους?
3)Απο δέκτη ο VU+duo φένεται δυνατή λύση μήπως όμως δεν χρειάζεται για μαγαζι σπορτ καφε ο δέκτης με 2πλό τιουνερ? αφου πάλι μια οθονη οδηγει

εσεις τι προτείνεται ??

Σε sport cafe θα ψάχνεις να δείξεις feed; Και αν σου έρθει ο έλεγχος από Nova και ΑΕΠΙ τι θα κάνεις;

Σε επαγγελματικούς χώρους μία είναι η λύση, νόμιμη επαγγελματική συνδρομή. Στην τελική αν γεμίσει το μαγαζί σου σε ένα αγώνα, την έβγαλες τη μηνιαία συνδρομή, μη τρελαθούμε κιόλας!

Σε sport cafe θα ψάχνεις να δείξεις feed; Και αν σου έρθει ο έλεγχος από Nova και ΑΕΠΙ τι θα κάνεις;

Σε επαγγελματικούς χώρους μία είναι η λύση, νόμιμη επαγγελματική συνδρομή. Στην τελική αν γεμίσει το μαγαζί σου σε ένα αγώνα, την έβγαλες τη μηνιαία συνδρομή, μη τρελαθούμε κιόλας!

βασικα εχω δει απο αλλα μαγαζια που δειχνουν τα champion leauge apo altatzira free ξένα καναλια βασικα . εγώ έχω νόβα αλλά δεν έχει όλα τα παιχνίδια .

Την νοβα βασικα δεν την κοβω γιατι παρακολουθω και τα άλλα καναλία που έχει . απλά έναν δέκτη με pvr και εχτρα λειτουργίες πάντα χρειαζεται.

Στην επαρχία ενα μικρό καφενειο που παντου έχουν και νοβα μην νομίζεις οτι βγαζει και τπτ. Μακάρι να γέμιζε !!!!!!!!
Θυμαμαι τοτε με την Αλφα συνδρομιτικη φαγαμε φόλα . και τιποτα παιχνιδια !!! δεν ειδαμε 10 15 ματς.Απλά ξέρω ότι και με τον οτε κατι παρόμοιο θα γίνει . εξάλου περιμένω και να βγεί και το 24αρι Connex ιντερνετ στιν επαρχία που θα πάρει καιρο !!

Άλλα και πολλα αθλητικά ματσ δεν τα έχει ι νοβα . και βασικα ακομα το δορυφορικο Κονεξ δεν έχει κσεκινισει ακομα.
Αλλά για καλοσκέψου παρα πολλα ευρά πάγια το μήνα για τους αγώνες για 4 παιχνίδια το μηνα και πάλι ολα κλείνουν γύρω μας.....
1.5 euro ο καφές και όλοι αράζουν σπιτι τους παρολα αυτα.

Για κατι Νβα και κατι άλλα παιχνιδια εκτος νόβα χρειάζεται !!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασικά όπως το καλοσκέφτικα θέλω να πειραματιστω και στο σπίτι μου φυσικά με μοτερ και χαμηλου κόστου ενιγμα 2 δέκτη .

1)Τι μοτερ προτεινεις εταιρια σωστη και καλη τιμή πάντα ?
2) τι πίατο να παρω για να πίανω αρκετους δορυφορους?
3)Απο δέκτη ο VU+duo φένεται δυνατή λύση μήπως όμως δεν χρειάζεται για μαγαζι σπορτ καφε ο δέκτης με 2πλό τιουνερ? αφου πάλι μια οθονη οδηγει

εσεις τι προτείνεται ??

Last edited:

ενας γνωστος μου φιλε malakudi βγαζει και τη δοση του σπιτιου του οταν παιζει ο παοκ. :flipout::flipout::flipout:

μια καρτα aljazeera φιλε simosis κανει 150 ευρω για 1 χρονο και σε καλυπτει με αρκετα ματς

Last edited:
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η nova δείχνει όλα τα παιχνίδια του CL εκτός από αυτό που δείχνει η ΝΕΤ....δεν είναι έτσι?