Απορίες για αγορά βιντεοκάμερας

Nikos36

New member
28 December 2007
6
αθηνα
Γειά σας παιδιά. Είμαι καινούργιος στο Φόρουμ και θα ήθελα μερικές πληροφορίες για βιντεοκάμερες.

Κατ´αρχήν δεν θέλω μινιDV μόνο γιατί δεν θέλω να μπλέξω με κασέτες. Προτιμώ την λύση του σκληρου δίσκου ή του μέμορυ στίκ για πιό γρήγορη μεταφορά στο κομπιούτερ κι ας έχει χαμηλότερη ποιότητα αφού και τις κασέτες δεν τις κρατάω αλλά κρατάω τα αρχεία στον υπολογιστή σε μορφή MPG. Η αυτονομία δεν με πολυνιάζει γιατί π.χ. το καλοκαίρι να γράψω 3ωρες συνολικά.
Επίσης την θέλω HD επειδή κάνω ψαροντούφεκο και καμιά φορά παίρνω και την κάμερα μαζί και θέλω όταν βλέπω το βιντεο από τον υπολογιστή να μπορώ να κάνω καπτσουρ και η εικόνα να είναι καλύτερη από την στανταρ ανάλυση.(Το Housing το φτιάχνω εγώ και όταν πάρω κάμερα θα σας δείξω τον τρόπο κατασκευής)
Ακόμα θα ήθελα να μπορεί να τραβάει σε ελαφρώς υποφωτισμένα μέρη πχ μέσα στο δωμάτιο με φυσιολογικό φώς. Αυτή που έχω τώρα βγάζει πολύ θόρυβο sony DCR-hc32. Διάβασα ότι η καλύτερη είναι η HV20 αλλά είναι με μινιdv και δεν ξέρω αν HG10 τραβάει το ίδιο καλά σε υποφωτισμένα μέρη.

Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω

Canon HG10

Sony Hdr sr5 & sr7

jvc gz-hd3

kai me stik

sony hdr-cx6

panasonic HDC sr1

Η αυτονομία δεν με νιάζει γιατί προς το παρόν μάλον θα γράφω στην στανταρ ανάλυση και πιό μετά θα έχουν φθηνίνει οι μνήμες.

Αυτά προς το παρόν. Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ

Σαν κάτοχος της Sony SR8 θα σου έλεγα να κινηθείς για την SR7 και όχι την SR5.H τελευταία έχει ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας αντί για οπτικό που έχουν οι SR7 και SR8.Ένα αρνητικό που έχουν οι Sony,κοστίζουν αρκετά.

Μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα να πάρω κάμερα με μέμορυ στίκ έτσι ώστε να μην έχω κινητά μέρη στην κάμερα. Αν εξαιρέσουμε το μειονέκτημα της αυτονομίας (σε ένα με δύο χρόνια θα έχουν πέσει οι τιμές στις οι μνήμες πολύ) τα αρχεία θα μπορώ να τα επεξεργαστώ με το Pinnacle11 που έχω.

Προσανατολίζομαι για την Sony hdr-cx6 γιατί για την Panasonic δεν διάβασα καλά σχόλια σε ένα σάιτ με συγκρίσεις βιντεοκάμερων.

Γενικώς είχα πάντα sony και ψιλοφοβάμαι να ξεκολήσω.

Λοιπόν για το θέμα των κασσετών τα έχουμε πει:
1 ώρα minidv κασέτα σε full HD υλικό είναι περίπου 50GB

Ο σκληρός δίσκος των 40GB που φοράνε, γράφουν 8-9 ώρες.

Λέτε να έχουν την ίδια ποιότητα; ;)

Νίκο κι εγώ μια από τα ίδια και ο Μπάμπης ακόμα χειρότερα κολλημένος με Sony.

Ξεκολλήσαμε και πήραμε την HV-20 .

Παρηγγειλα και εγω την CANON HV20... αλλα ακομα τιποτε στα χερια μου...:rifle:...
Λαθος ωρα... παραγγελια παραμονες πρωτοχρονιας... δεν πειραζει... περιμενω... να την πιασω στα χερια μου...-bye-

Αυτα τα 50GB σε μια ωρα του HDV στο miniDV με κανανε και μενα να παραγγειλω την CANON HV20...
παρα τη δυσκολια της μεταφορας των δεδομενων στο σκληρό... (πιο αργη διαδικασια)..

Παιδιά ευχαριστώ. Τελικά δεν κατάφερα να ξεκολήσω τελικά από την sony αλλά πήρα με σκληρό δίσκο τελικά την SR7. Είναι φοβερή βιντεοκάμερα απλά πρέπει να αλλάξω και το κομπιούτερ κάποια στιγμή γιατί ζορίζεται από την επεξεργασία HDβίντεο. Απο τα προγράματα της sony δεν πέρασα κανένα αλλά συνδέω την κάμερα και την αναγνωρίζει σαν σκληρό δίσκο και κάνω αντιγραφή τα αρχεία. στον υπολογιστή.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξω και το Housing για να την πάρω στην θάλασσα. Εδώ έχω 2 λινκ από τα προηγούμενα housing που είχα φτιάξει.

http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=4113&st=0

http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=6013&st=0&start=0

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί το κακο με τις MiniDV. Μια χαρά είναι οι κασσέτες. Είναι και σχετικά φτηνές και μπορείς να έχεις πάντα τις ταινίες σου σε αυτές. Αν εχεις camcoder με δίσκο πρέπει να το ξεφορτώνεις στο PC και μετά που θα το δείς ? Ενω με την κασέτα την φορτώνεις όποτε θες στο camcoder και ξενιασες.

Το μόνο καλό του δίσκου είναι το μικρό μέγεθος και ίσως ο θόρυβος του moter της κασέτας που δεν υπάρχει.

Τ,

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί το κακο με τις MiniDV. Μια χαρά είναι οι κασσέτες. Είναι και σχετικά φτηνές και μπορείς να έχεις πάντα τις ταινίες σου σε αυτές. Αν εχεις camcoder με δίσκο πρέπει να το ξεφορτώνεις στο PC και μετά που θα το δείς ? Ενω με την κασέτα την φορτώνεις όποτε θες στο camcoder και ξενιασες.

Το μόνο καλό του δίσκου είναι το μικρό μέγεθος και ίσως ο θόρυβος του moter της κασέτας που δεν υπάρχει.

Τ,

Για μενα Θαναση το ζητημα ειναι να τα αποθηκευω σε ενα δισκο ωστε να μη γεμιζω κασσετουλες... και να βλεπω το υλικο
απο το μελλοντικο HD-player... μιας και εκει οι δυνατοτητες for-backward ειναι καλυτερες... και δεν θα χρειαζεται να συνδεω
και ξεσυνδεω την καμερα στην τηλεοραση η στον AV-ενισχυτη...

Για μενα Θαναση το ζητημα ειναι να τα αποθηκευω σε ενα δισκο ωστε να μη γεμιζω κασσετουλες... και να βλεπω το υλικο
απο το μελλοντικο HD-player... μιας και εκει οι δυνατοτητες for-backward ειναι καλυτερες... και δεν θα χρειαζεται να συνδεω
και ξεσυνδεω την καμερα στην τηλεοραση η στον AV-ενισχυτη...

Μόνο που φίλε μου όταν θα δεις σε HD player το υλικό από το MPEG2 μάλλον θα βρίζεις τον εαυτό σου που δεν προτίμησες τότε στο παρελθόν κάποια μηχανή που δεν έπρεπε να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα συμπίεσης. Ειδικά σε περίεργες κινήσεις (π.χ. μπρος πίσω από άτομα ή κουνήματα κάμερας είναι δράμα, διότι θα λείπουν τα κρίσιμα καρέ, που διώχνει το MPEG2 για οικονομία χώρου.

Μόνο που φίλε μου όταν θα δεις σε HD player το υλικό από το MPEG2 μάλλον θα βρίζεις τον εαυτό σου που δεν προτίμησες τότε στο παρελθόν κάποια μηχανή που δεν έπρεπε να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα συμπίεσης. Ειδικά σε περίεργες κινήσεις (π.χ. μπρος πίσω από άτομα ή κουνήματα κάμερας είναι δράμα, διότι θα λείπουν τα κρίσιμα καρέ, που διώχνει το MPEG2 για οικονομία χώρου.

Εννοω το υλικο της κασετας του HDV... της CANON HV20 που παρηγγειλα...

Ποιο αλλο υλικο... θα ηταν καλυτερο..?... η κασετα miniDV δεν λετε πως αυτη τη στιγμη ειναι η καλυτερη λύση..?

Εννοω το υλικο της κασετας του HDV... της CANON HV20 που παρηγγειλα...

Ποιο αλλο υλικο... θα ηταν καλυτερο..?... η κασετα miniDV δεν λετε πως αυτη τη στιγμη ειναι η καλυτερη λύση..?

Συγνωμη σε μπέρδεψα με τον Νικος 36 που παρήγγειλε κάμερα με δίσκο, επειδή γι αυτόν προηγείται η ευκολία του δίσκου.