Απορίες για ati catalyst drivers

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Γεία σας avclubers!Έχψ κάποιες απορίες σχετικά με το ccc της ati:
1.Το LCD overdrive τι είναι και που χρειάζεται;

2.Ενώ έχω καταφέρει να φέρω στα μέτρα μου τις αναλύσεις 720p 60Hz, 720p 50Hz, 1080p αντίστοιχα, δεν μπορώ να προσαρμώσω την 1080p 24Ηz, αφενός δεν μου δείνει την επιλογή στο HDTV support να κάνω custom ανάλυση και να την προσαρμώσω στα μέτρα μου όπως έκανα με τις παραπάνω αναλύσεις , αφετέρου μόνο στην συγκεκριμένη ανάλυση είναι απενεργοποιημένο το scaling options και δεν μπορώ να μειώσω το overscan που έχω..υπάρχει κάποια λύση πλην του powerstrip;;;

3.Τι ανάλυση πρέπει να έχω για άριστη κίνηση σε .mkv αρχεία ανάλυσης 720p αλλά με frame rate 24Hz (ή 23.9..κάτι, το ίδιο είναι).

Η tv sony 40d3000, 2600xt, ati catalyst 8.2
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

δλδ δεν ξέρει κανένας να μου απαντήσει;!τουλάχιστον στην 3η αφού το 80% των hd αρχείων που κατεβάζετε από το νετ είναι 720π 24ΗΖ...

Για το πρώτο αν πατήσεις το help > help for this page όταν είσαι στις ρυθμίσεις του LCD overdrive θα δεις την απάντηση. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάτι ιδιαίτερο με ή χωρίς αυτό (ίσως να είναι και καλύτερα χωρίς).

LCD Overdrive for Digital Panel Displays
Note: The LCD Overdrive feature is only available on ATI Radeon™ X1000 and later graphics cards.

Note: LCD Overdrive is only for video rendered in Overlay mode on Windows® XP. It will have no effect in Windows Vista®.

Use LCD Overdrive to improve the quality of video displayed on an LCD, DFP, or DTV display. The LCD Overdrive compensates for monitor response time or latency when displaying video using overlays. A slow response time can create a streaking effect that can occur on moving images displayed on a slower than optimal monitor. LCD Overdrive minimizes this problem.

The LCD Overdrive enables a pixel to change from shade to shade more quickly by either boosting or decreasing the luminosity of the requested pixel value and applying the modified value to the pixel. This decreases the difference between the before and after pixel values and the amount of time required for the pixel to change state. You can immediately see the results produced by your LCD Overdrive settings in the Calibration Preview window. Too much or too little response time compensation will degrade the picture quality.

Optimal video is displayed on a monitor whose pixel response time is less than 16 milliseconds.

Για την δεύτερη ερώτηση δεν ξέρω μια και δεν έχω μόνιτορ ή τηλεόραση που να φτάνει τα 1080p.

Για την τρίτη, αφήνεις την ανάλυση εκεί που είναι το βέλτιστο για το μόνιτορ ή τη τηλεόραση, δε νομίζω ότι θα έχεις καλύτερη εικόνα αν αλλάξεις ανάλυση. Οι τηλεοράσεις και τα μόνιτορ LCD έχουν την καλύτερη ποιότητα στην native ανάλυσή τους. Σε χαμηλότερες αναλύσεις απλά όλα είναι πιο θολά...

το είδα και γω αυτό που λές στο help και επίσης δεν κατάλαβα τπτ γι αυτό και πόσταρα...τεσπα.
αυτό που λες για τις αναλύσεις (αν λες αυτό που κατάλαβα) είναι λάθος γιατι:
για pc χρήση σε hd tv η native ανάλυση είναι 1360*768 η οποία είναι πεντακάθαρη. Αν μειώσω την ανάλυση σε 1280*720 ναι μεν έχω αυτή τη θολούρα που λες σε κείμενο όμως το βιντεο δεν επιρεάζεται.έτσι έχω 1:1 pixel mapping συν το ότι μπορώ να εκμεταλλευτώ τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης γιατί σε 1360*768 μόνο φωτεινότητα και αντίθεση μπορώ να αλλάξω..