Απορίες για LCD

hagi

New member
4 November 2007
3
Καλημέρα ,

Νέος στο forum αν και το γνωρίζω καιρό,ήρθε η ώρα μου να αγοράσω LCD.Θα ήθελα αν είναι εύκολο μια μικρή βοήθεια όσον αφορά κάποια ερωτήματα που έχω.

Θέλω να αγοράσω LCD από 37" έως 42" όχι με πολλά χρήματα.Εχθές έκανα μια βόλτα και είδα κάποιες τηλεοράσεις από κοντά.Και έτσι μπερδεύτηκα περισσότερο..
Και ρωτάω τα εξής: είναι καλύτερα να επιλέξω μια τηλεόραση 100hz HD READY ή μία FULL HD όχι 100hz;; Νομίζω ότι τα 100hz είναι πιο σημαντικό και φαίνεται καλύτερα στο μάτι ενώ όπως έχω διαβάσει και εδώ αλλά και αλλού η ανάλυση δεν φαίνεται σε αυτές τις ίντσες.Θα ήθελα όμως την γνώμη σας.
Επίσης δεν ξέρω πως θα παίζει ένα βίντεο 1080p σε τηλεόραση 720p..Θα δείχνει ωραία;;Δηλαδή αν στο μέλλον βγουν στα βιντεοκλαμπ ταινίες σε blueray και hd dvd πως θα παίζουν;;

Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη..Ευχαριστώ εκ των προτέρω και συγνώμη αν κούρασα..

Γεια χαρα. Πολλες οι αποριες σου αλλα θα προσπαθισω να σε καλυψω.

Κατα την γνωμη μου απο το πιο σημαντικο προς το λιγοτερο σημαντικο ειναι:

1- Mεγεθος. Για να χαρεις το HD πρεπει να εχει η τηλεοραση το σωστο μεγεθος κατα προτιμηση 40-42" και πανω.
2-100 Ηz , γιατι η εικονα γινεται πιο καθαρη στη γρηγορη κινηση
3-Full HD , γιατι η διαφορα με τις HD Ready φαινεται στις 42" και πανω (μερικοι ειδικοι λενε 46" αλλοι 50").

Με λιγα λογια καλυτερη μια 42" χωρις 100 Hz και χωρις Full HD απο μια 37" με 100 Hz η Full HD.

Αν μας πεις και ποσα λεφτα διαθετεις και αν προτιμας LCD η πλασμα , θα μπορω να σου κανω και συγκεκριμενες προτασεις.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Θέλω να διαθέσω μέχρι το πολύ 1800 και ενδιαφέρομαι μονο για LCD.Όπως προείπα σκέφτομαι από 37" έως 42" ανάλογα.

Η αλήθεια είναι ότι εχθές κόλλησα πολύ με την SONY KDL-40D3000 που είναι παλιά βέβαια αλλά τα έχει όλα.Το μόνο που της λείπει είναι το FULL HD.Και μάλιστα σκεφτόμουνα για την TOSHIBA 37Z3030D αλλά είδα την αντίστοιχη 42" δίπλα στην SONY και δεν εντυπωσιάστηκα.Η SONY ¨εβγαζε μία "ζωντάνια" που δεν την είχε η TOSHIBA.Δεν ήταν κακή αλλά δεν είχε την "ζωντάνια".

Αυτό λοιπόν που ρωτάω και δεν ξέρω είναι αν μια τέτοια τηλεόραση (HD READY) της βάλεις να παίξει 1080p πως θα το δείχνει;;Θα είναι και εκεί μικρή η διαφορά που λένε;Γιατί αν είναι έτσι τότε αξίζει να πάρω την SONY ή μία παρόμοια που να είναι 100hz αλλά να μην είναι FULL HD.
Αυτό που ξέρω είναι ότι η κονσόλες δεν έχουν πρόβλημα σε HD READY γιατί έχω δει να παίζει XBOX360 και ήταν άψογο.
Ξέρω ότι είναι υποκειμενικό το πως το βλεπει ο καθένας αλλά αυτό που με ενδιαφέρει να ξέρω είναι πόσο "χάλια" μπορεί να είναι μια HD READY όταν της βάλεις 1080p βίντεο.
Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει θα είμαι υπόχρεως.

Ευχαριστώ και πάλι.

Η 40D3000 δεν ειναι "παλια" καθως βγηκε μολις τον περασμενο Ιουλιο. Παρολα αυτα θα κυκλοφορησει πριν τα Χριστουγεννα η D3500 συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες.

Σε 37αρα τηλεοραση δεν θα χαρεις την εμπειρια του HD. Πρεπει να πας τουλαχιστον σε 40-42".
Οι HD Ready παιζουν το 1080p απλως γινεται downscale στα 1366x768 που και παλι ομως ειναι αναλυση Hi Definition οποτε μην το σκεφτεσαι αυτο. Χρειαζεται μεγαλη τηλεοραση (καποιοι λενε 46" καποιοι αλλοι 50") για να φανει η διαφορα 720p με 1080p.

Μεχρι τα 1800 υπαρχει η Samsung 40M86 και η Sony 40V3000 που νομιζω οτι ειναι πολυ καλες προτασεις.

Δες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και την 40F86 της Samsung, που είναι το τελευταιο της μοντέλο, και τα έχει ΟΛΑ! (1080p,24p,100HZ,3 HDMI v1.3 κλπ)... :smash:
Ξεκινάει από τα 1850 ευρω στην Ελλάδα, αλλά θα πέσει κι άλλο μεχρι τα Χριστουγεννα! Απο Γερμανια ακόμα φθηνότερα...:ernaehrung004:

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Θα το μελετήσω και θα δω.Ευχαριστώ και πάλι.