Απορίες για .mkv files...

glitter

New member
11 December 2007
8
1. Poia i diafora tous apo ta .avi arxeia?(Kalytera i oxi kai giati?Ti na protimoume?Apo poiotita sygkritika me ta .avi??Exei na kanei i sympiesi tous me ti morfi tou arxeiou????)

2. Mporoun na xrisimopoiithoun me to ConvertXtoDVD ?Ta dexetai?H xreiazetai metatropi tous???
Thelw na grapsw se DVD.....

Καταρχάς, αν μπορείς γράφε ελληνικά και όχι greeklish.

1. Καλύτερη ποιότητα (γενικά) από avi και πολυκάναλος ήχος, εν αντιθέσει με stereo στα avi.

2. Ναι, μπορούν

Re: Απάντηση: Απορίες για .mkv files...

Καταρχάς, αν μπορείς γράφε ελληνικά και όχι greeklish.

ΟΚ ΣΟΡΡΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΟ!

1. Καλύτερη ποιότητα (γενικά) από avi και πολυκάναλος ήχος, εν αντιθέσει με stereo στα avi.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ ΗΧΟΣ???

2. Ναι, μπορούν

.........................................................

Τα .avi , όπως και τα .mkv είναι container, δηλαδή τύποι αρχείου που υποδηλώνουν οτι προκειται για αρχεία με multimedia περιεχόμενο. Αυτό που κάνει την διαφορά, είναι ότι στα mkv το video περιεχόμενο είναι συνηθως κωδικοποιημένο με codec x.264 και ο ήχος DTS ή AC3 υψηλής αναλυσης και χρησιμοποιείτε για re-encode από high definition υλικό, ενώ στα .avi συνήθως εχουμε video με κωδικοποίηση κατά dvix ή xvid, και ήχο απλό στερεο, με πολύ χαμηλότερη ανάλυση και ποιότητα και η εικόνα αλλά και ο ήχος...

Πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κανείς το ConvertX2DVD για .mkv αρχείο γιατί θα υποβιβάσει την ποιότητά του από HD σε SD.
Καλύτερα να κατεβάσουμε εξαρχής το αρχείο σε SD (είτε MPEG-2 είτε DivX) καθώς θα έχει μικρότερο όγκο...

Πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κανείς το ConvertX2DVD για .mkv αρχείο γιατί θα υποβιβάσει την ποιότητά του από HD σε SD.
Καλύτερα να κατεβάσουμε εξαρχής το αρχείο σε SD (είτε MPEG-2 είτε DivX) καθώς θα έχει μικρότερο όγκο...

ΑΚΡΙΒΩΣ! :grandpa:

ΔΕΝ υπαρχει λογος να κατεβασεις αρχειο mkv, αν δεν προκειται να το χρησιμοποιησεις όπως ειναι, στην High definition μορφη του.....

Αν θες απλα να εχεις την καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας και ηχου σε απλο DVD, υπαρχουν έτοιμα dvd images που μπορεις να κατεβασεις, και μετα με μια πολύ απλή μέθοδο με το ConvertXtoDVD να ενσωματωσεις μεσα Ελληνικους υποτιτλους, αν ΔΕΝ υπαρχουν στο αρχικο image... -bye-

H μετατροπή ενος αρχειoυ DivX σε DVD , ΔΕΝ συνισταται επίσης, γιατι το DivX εχει πολυ χαμηλοτερη ποιοτητα εικονας και αναλυση απο το dvd, και ΔΕΝ θα παρεις το μεγιστο της ποιοτητας ενος dvd! :grandpa:

Κοιτα ..αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να γράψω καποια mkv files pou exw σε DVD για να μπορέσω να τα δω στο DVD-Player μου .
Θα ηθελα-αν είναι δυνατό να μη χάσω όμως σε ποιότητα...
Δυστυχώς,είναι κάποια αρχεία που δεν υπάρχουν σε αλλη μορφή(εκτός mkv)

Τι προτείνετε ???????

Κοιτα ..αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να γράψω καποια mkv files pou exw σε DVD για να μπορέσω να τα δω στο DVD-Player μου .

Τι προτείνετε ???????

Είναι δεδομένη η απώλεια ποιότητας αν τα μετατρέψεις σε dvd, δεν υπάρχει κάποια λύση. Μόνη λύση η θέαση από υπολογιστή ή η αγορά κάποιου multimedia player, π.χ. http://www.pixmania.com/gr/gr/55153...7255&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMDI0Nzc4NTk7

Απάντηση: Re: Απορίες για .mkv files...

Τι προτείνετε ???????

απλα τα γραφεις σε δισκακι DVD σαν αρχεια ψηφιακα ! οπως δηλ, γραφεις σε δισκακι αρχεια με φωτογραφιες κτλ, .......
το οποιο δισκακι το γραφεις με το ΝΕΡΟ και το βλεπεις ΜΟΝΟ απο το πισι σου το οποιο θα συνδεσεις με την τηλεοραση σου !
ΔΕΝ μπορεις να το παιξεις σε επιτραπεζια DVD-Player!!!

αλλιως οποιαδηποτε αλλη μετατροπη του mkv files σου σε DVD φορμα θα υποβιβασει την την ποιοτητα !!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για .mkv files...

απλα τα γραφεις σε δισκακι DVD σαν αρχεια ψηφιακα ! οπως δηλ, γραφεις σε δισκακι αρχεια με φωτογραφιες κτλ, .......
το οποιο δισκακι το γραφεις με το ΝΕΡΟ και το βλεπεις ΜΟΝΟ απο το πισι σου το οποιο θα συνδεσεις με την τηλεοραση σου !

Μου λες να τα γραψω σε ενα DVD με το NERO.Με ποια επιλογη του ομως(Express,Burning Rom ...Ti?????)k σε τι μορφή?Οπως είναι (mkv )χωρίς να χρισιμοποιήσω καθόλου to ConvertXtoDVD ??

αλλιως οποιαδηποτε αλλη μετατροπη του mkv files σου σε DVD φορμα θα υποβιβασει την την ποιοτητα !!!!!!!

αυτό ισχύει γενικά(δηλ...οποιαδήποτε μορφή αρχείου κιαν εχω ...πχ...κ για avi?)μόνο κατα την μετατροπή των mkv σε συμβατή για DVD μορφή..ελλατώνεται η ποιότητα...

Last edited:
glitter αυτό που προσπαθούν να σου πουν τα παιδιά είναι ότι τα mkv μόνο σαν data θα τα γράψεις στο dvd για να μην χάσεις σε ποιότητα. Δηλ. είναι το ίδιο σαν να τα άφηνες στον σκληρό! Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο απ'το pc θα τα βλέπεις (για να μην χάσεις σε ποιότητα). Οπότε Nero>Δημιουργία DVD-ROM

Aν τώρα θέλεις να τα γράψεις σε dvd για να τα βλέπεις εκτός pc (standalone dvd players, ps3...) μπορείς να το κάνεις με τό ConvertXtoDVD. Αλλά τότε θα ρίξεις την ποιότητα!

Και το dvd που θα σου φτιάξει το ConvertXtoDVD δεν θα είναι mkv, θα είναι απλό dvd video. Oπότε ρίχνεις την hd ποιότητα του mkv σε sd.

Για τις άλλες μορφές η ποιότητα μένει λιγο-πολύ η ίδια...

Σίγουρα θα υποβιβάσει την ποιότητα της εικονας απο HD σε SD αν τα μετατρεψει σε dvd-video!

Όμως, το τελικό αποτέλεσμα που θα πάρει απο το δισκάκι DVD, δεν θα ειναι πιο καλό από τα έτοιμα δισκάκια dvd που νοικιάζουμε από τα videoclubs ???:2thumb22sup:

(Και αυτό γιατί η αρχική του πηγή θα προέρχεται από HD αρχείο, άρα και η συμπίεση του σε χαμηλοτερης ανάλυσης φορμά, θα βγάλει ΤΕΛΕΙΟ αποτέλεσμα)!

Είναι σαν να έχεις μια φωτογραφία με 10mpixels ανάλυση, αλλά να την εκτυπώνεις σε μικρό μέγεθος (10 χ 15 εκ.)... :2thumb22sup:

Last edited:
Όμως, το τελικό αποτέλεσμα που θα πάρει απο το δισκάκι DVD, δεν θα ειναι πιο καλό από τα έτοιμα δισκάκια dvd που νοικιάζουμε από τα videoclubs ???:2thumb22sup:
Yπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το δισκάκι που θα χρησιμοποιήσει είναι διπλής στρώσης... Μία ερώτηση: Όταν έχουμε ένα mkv με μέγεθος 4,37gb και το μετατρέψουμε-γράψουμε με το ConvertXtoDVD σε ένα dvd μονής στρώσης το μέγεθος δεν αλλάζει. Όταν όμως βάλουμε διπλής στρώσης (και το δηλώσουμε στις ρυθμίσεις του ConvertXtoDVD) το μέγεθος θα αυξηθεί στο δισκάκι; Δηλ. το mkv 4,37gb πόσο μέγεθος θα πιάσει όταν το γράψουμε σ'ένα διπλής στρώσης;;

δεν ξερω αν απαντω ακριβως σε αυτο που ρωτας αλλα σε αρχειο μεγεθους 1.07GB .mkv σε δισκακι μονης στρωσης και στην high quality ρυθμισμενο το convertXtoDVD,μου βγαζει ενα αρχειο 2,3GB.

Ναι, αυτό ακριβώς ρωτάω. Την αυξάνει περίπου στο διπλάσιο μέγεθος δηλαδή...
Άρα με το ConvertXtoDVD η καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορείς να πάρεις από ένα mkv 4,37gb είναι να το γράψεις σε double layer και σε "high quality/αργή κωδικοποίηση"... Έτσι θα γεμίσει το δισκάκι (8,2gb)

γιατι εγω εχω την εντυπωση οτι λογικα θα ξεπερασει τα 9gb με ρυθμιση στο high quality?

δοκιμασε να δεις.

Re: Απάντηση: Απορίες για .mkv files...

γιατι εγω εχω την εντυπωση οτι λογικα θα ξεπερασει τα 9gb με ρυθμιση στο high quality?

δοκιμασε να δεις.
Λοιπόν δοκίμασα 2 mkv. To πρώτο 4,37gb και δεύτερο 7,91gb.
Το πρώτο το έκανε 5,63gb και το δεύτερο το μίκρυνε(!) λίγο σε 7,72gb! (μιλάω πάντα για το μέγεθος του φακέλου video_ts που έφτιαξε το ConvertXtoDVD απ'τα mkv). Στις ρυθμίσεις του ConvertXtoDVD: ποιότητα στο max, μέγεθος 8500mb και εγγραφή στον σκληρό.

Άρα κάτι άλλο παίζει... Αν γνωρίζει κανείς ας μας πει με ποια λογική φτιάχνει τα μεγέθη το ConvertXtoDVD...