Απορίες για σύνδεση HTPC

Ressac

Established Member
12 July 2006
132
Ένα HTPC με κάρτα γραφικών η οποία έχει εξόδους DVI και S-Video, πως πρέπει να συνδεθεί σε 29" CRT Philips?

Υπάρχει καλώδιο DVI σε Scart?

Στην περίπτωση αυτή τι ανάλυση πρέπει να δίνουμε στην τηλεόραση?

Υ.Γ: Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

Αν εννοείς Scart-RGB που είναι και η μόνη ποιοτική σύνδεση για CRT, είναι δύσκολη, ως αδύνατη περίπτωση. Θα πρέπει να βγάζει απ' ευθείας η κάρτα τέτοιο σήμα. Μόλις ανακάλυψα μία, την ATI All-In-Wonder X1900 256MB PCI-E και θ´ανοίξω νέο thread. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.

Έχω δει αντάπτορα DVI σε component (YUV), καθώς και αντάπτορα από component σε scart.

Με αυτά δεν γίνεται δουλειά?

Δυστυχώς δεν μπορώ να παραθέσω links ακόμη...

Η tv σου έχει είσοδο component? Αν ναι, ίσως κάτι να καταφέρεις. Αν όχι, το βλέπω δύσκολο αφού το σήμα Scart-RGB διαφέρει από οτιδήποτε μπορεί να βγάλει μια έξοδος DVI.
Την έξοδο S-video μπορείς μια χαρά να την χρησιμοποιήσεις, αλλά μην περιμένεις ποιότητα. Αν η tv δεν έχει είσοδο s-video σε mini-din (μικρό στρογγυλό βύσμα), αλλά μόνο από scart, μπορείς να βρείς καλώδιο από s-video σε scart.

Δεν ξέρω αν δέχεται τέτοια είσοδο στο Scart, θα ψάξω να βρω το manual...

To μοντέλο είναι Philips 29PT8434, σειρά matchline.

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις εξοδο s-video και να την βαλεις στην scart εισοδο της τηλεορασης σου με εναν ανταπτορα......s-video to scart.
Στον ιδιο ανταπτορα θα βαλεις και ηχο απο την καρτα ηχου.
Αυτα.

Το τελευταιο μην μπεις στο κοπο να το κανεις,το εχω δοκιμασει και η εικονα απλα δεν βλεποταν.Δυστυχως μονο με μια καλη LCD μπορεις να δεις καλη εικονα απο ενα HTPC.