Απορίες για τα Synology Nas και το λειτουργικό τους

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ανοίγω αυτο το θέμα για να έχουμε συγκεντρωμένα κάποια πράγματα για τα Synology nas αλλα και οποιαδήποτε απορία έχουμε για το λειτουργικό τους και τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε.

Και για να το εγκαινιασω...

Μπορώ να αναβαθμισω τους δίσκους του σε μεγαλύτερους (εναν εναν, εχωντας Raid5) χωρίς να χάσω τα δεδομένα που έχουν μέσα; είναι θέμα λειτουργικού ή hardware η δυνατότητα αυτή;

SECURITY
Παραθέτω καποια μετρα για να ειναι λιγο πιο προστατευμένο το NAS απο εξωγενείς παράγοντες

autoblock.jpg

καλο ειναι να ειναι ενεργοποιημενα τα παραπανω.

usersm.jpg

εχω απενεργοποιήσει το guest user και admin μιας και μονο εγω χρησιμοποιώ το nas. αυτο βεβαια δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν ειναι καλο.

Last edited:
firewalle.jpg

Στην ενοτητα firewall καλο ειναι να εχουμε ενεργοποιημένα μονο οσα χρησιμοποιούμε και κυριως τα HTTPS που παρέχουν μια τυπικη προστασία σε σχεση με τα HTTP. Πολλα απο αυτα δεν ξερω τι κανουν και αν ειναι καλο να τα εχω ενεργοποιημενα πχ το UPS SERVER. Απλα επειδη το εχω πανω σε ενα APC smart UPS το ενεργοποιησα..

Αν μπορει καποιος κατέχων ας μας γραψει μερικα πραγματα για να εχουμε πιο ασφαλη τα Nas.

Last edited:
serviceb.jpg

Τελος καλο ειναι στα service να εχουμε ενεργοποιημενα μονο οσα χρησιμοποιούμαι συχνα.