Απορίες για την Samsung UE40C5000

Fboy

New member
28 October 2010
80
Χαίρεται, έχω αυτήν την tv:firstprize:.
Eίμαι πολύ ευχαριστημένος.Ολα τέλεια.Απλώς έχω κάμποσες απορίες.Ξεκινάμε
1)Είδα ότι βγήκε νεο firmware,μπορώ να μάθω τι λύνει γιατί ψιλοφοβάμαι να το κάνω γιατί μπορεί να συμβεί τίποτα.
2)έχω συνδεδεμένο το xbox 360 και νομίζω πως δεν μπορώ να βρω την μέγιστη ποιότητα εικόνας υπάρχει τρόπος αν και αποτι διάβασα απο μένα εξαρτάται .Επίσης σε μερικά παιχνίδια στις γωνίες η φωτεινόττα είναι χαμηλη, γιατι?
3)Εχω συνδεδεμένο ενα dvd player με scart και σε σκοτεινά σημεία δεν βλέπω τιποτε και αμα αυξησω την φωτεινότητα η εικόνα θολώνει.help
4)Mερικές ταινιες που τρέχω απο usb 720p/1080p άλλες τις δείχνει σε οοολο το panel και άλλες έχουν μαυρο κενό πανω κατω.Ποιες ταινιες έχουν?Υποθετω αυτες που οι αναλυσεις τους δεν είναι καθαρα 720 ή 1080.
5)Για να μην ρωταω στο αλλα,στο service menu πως μπαίνω?Δοκιμασα το info+menu+mute+power αλλα τιποτε
6)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

εχουμε την ίδια...'Εχεις καταφέρει να συντονίσεις τα καναλια στις θέσεις που επιθυμείς?

Χαίρεται, έχω αυτήν την tv:firstprize:.
Eίμαι πολύ ευχαριστημένος.Ολα τέλεια.Απλώς έχω κάμποσες απορίες.Ξεκινάμε
1)Είδα ότι βγήκε νεο firmware,μπορώ να μάθω τι λύνει γιατί ψιλοφοβάμαι να το κάνω γιατί μπορεί να συμβεί τίποτα.
2)έχω συνδεδεμένο το xbox 360 και νομίζω πως δεν μπορώ να βρω την μέγιστη ποιότητα εικόνας υπάρχει τρόπος αν και αποτι διάβασα απο μένα εξαρτάται .Επίσης σε μερικά παιχνίδια στις γωνίες η φωτεινόττα είναι χαμηλη, γιατι?
3)Εχω συνδεδεμένο ενα dvd player με scart και σε σκοτεινά σημεία δεν βλέπω τιποτε και αμα αυξησω την φωτεινότητα η εικόνα θολώνει.help
4)Mερικές ταινιες που τρέχω απο usb 720p/1080p άλλες τις δείχνει σε οοολο το panel και άλλες έχουν μαυρο κενό πανω κατω.Ποιες ταινιες έχουν?Υποθετω αυτες που οι αναλυσεις τους δεν είναι καθαρα 720 ή 1080.
5)Για να μην ρωταω στο αλλα,στο service menu πως μπαίνω?Δοκιμασα το info+menu+mute+power αλλα τιποτε
6)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

1)Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι για τίποτα..η διαδικασία στις Samsung είναι πολύ εύκολη.
2)Στις γωνίες;;Ανομοιομορφία οπίσθιου φωτισμού.Κλασικό πρόβλημα στις led lcd.
3)Λογικό.Για δοκίμασε να βάλεις την εικόνα στο Τυπικό και μετά στις ρυθμίσεις εικόνας να ανεβάσεις το global dimming...μπορεί και να δουλέψει.
4)Έχει να κάνει με το aspect ratio.Σε κάποιες είναι 16:9(1:85:1) οπότε γεμίζει όλο το κάδρο σε κάποιες 21:9(2:35:1) οπότε σου βγάζει μπάρες.Φυσιολογικό είναι.
5)Μην πειράξεις οτιδήποτε στο service menu...χάνεις και την εγγύηση σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά...

Re: Απάντηση: Απορίες για την Samsung UE40C5000

εχουμε την ίδια...'Εχεις καταφέρει να συντονίσεις τα καναλια στις θέσεις που επιθυμείς?

Nαι,στο κάθε κανάλι πατάς tool και αποκει θα σου λεει να αλλάξεις την θέση του καναλιου.Αμα θες περισσοτερα πες να στο αναλυσω γιατι δεν ειμαι σπιτι τωρα.

PS:Αντρεα ευχαριστώ
PS2:Global dimming?Τι είναι τούτο?

Last edited:
Global dimming = Δυναμικά ρυθμιζόμενος οπίσθιος φωτισμός(καθολικός) αναλόγως με το περιεχόμενο που δείχνει η τηλεόραση.

Λοιπόν συνεχίζω τις απορίες μου:fahne90:.
1)Οταν δειχνει κατι η tv και ξαφνικα γινει η μιση μαυρη(λογω ταινιας),μειωνεται παντου η φωτεινοτητα.Αυτο ειναι προβλημα ή ετσι ειναι οι led?
2)Το star έχει χάλια ψηφιακή εικόνα η μόνο σε μένα?Το σκαι είναι τέλειο,αλλά στο star που δείχνει και πολλές καλές ταινίες,η ποιοτητα είναι χαλια.
3)Ξανα ευχαριστω

1)Η μισή;;Τι ακριβώς εννοείς;Το global dimming σκοτεινιάζει όλη την οθόνη.
2)Έτσι είναι...για την θολούρα προφανώς μιλάς.
3)Παρακαλούμε :) :)

one last question i think:Στο σαλόνι έχω αυτά τα ηχεία http://asia.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=113&product=10321
aπό πίσω το woofer είναι έτσι:
imgres

και πάνω σε αυτά θέλω να συνδεσω την tv που βγάζει οπτικη και το 360 μου.Οπτική ίνα δεν παίρνουν άρα θα χρειαστω ενισχυτή.Ο ποιο φθηνός ενισχυτης για την περιπτωση μου ποιος είναι?
Oσο για το σκοτεινιασμα της οθονης που προειπα.λεμε πχ οτι όλη η οθονη είναι ασπρή.Αν η μισή οθονή γίνει μαύρη,τοτε το υπολυπο ασπρο κομμάτι της οθόνης, σκοτεινίαζει-πεφτει η φωτεινότητα.

Λογικό...μιας και το global dimming επιδρά σε όλη την οθόνη και όχι τοπικά.Όσον αφορά τον ενισχυτή δες 2 κατηγορίες πάνω.

Ενα ακόμα τελευταίο (πιστευω).Στο τηλεχειριστηριο έχει ένα rec,αυτό γιατι είναι?
Βρήκα και ένα divx vod και μου δίνει ενα κωδικο.Τι παίζει με αυτα?

και μαζί με την πάνω ερώτηση θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα(Δεν έχει edit) άμα κάνω firmware update,χάνονται οι ρυθμίσεις και πάνε σε default?
Kαι ένα τελευταιο.Καταρχην τα ψηφιακα της ert(ΝΕΤ,ΕΤ1,ΕΤ3)Eκπεμπουν mpeg 4?Γιατι σε μια tv που έχω και πιανει μέχρι mpeg 2 ,βρίσκει όλα τα κανάλια ψηφιακα,αλλά εικόνα έχω μόνο στα κρατικά...Επισης το ψηφιακο της ερτ γενικα μου είναι πολυ χάλια.Εχει πολλά σφάλματα το σήμα και αναγκαζομαι και βλεπω το αναλογικο.Το σημα φταει ε,οχι η tv

Last edited:
καποιες ερωτησουλες ακόμα
1)Στα ψηφιακα της ερτ(et1,net,ert3) βλεπω σε μεγαλο βαθμο τα λεγομενα digital artifacts ειδικα στον αγωνα του champions league δεν βλεποταν καθε ενα λεπτο κοβοταν εντελως το σημα.να σημειωσω οτι μεσα απο τις ρυθμισεις βλεπω οτι εχει 100% ισχυς σηματος αλλα το επιπεδο bit σφαλματων ολη την ώρα παιζουν απο 200-500 και καμια φορα που και που εκτοξευεται στα 1600.Υπαρχει λυση?να τα ξαναναζητησω?
2)Με τις παρακατω βασικες ρυθμισεις:
Λειτουργια: τυπικο
οπ.φωτισμος: 14
αντιθεση:83
φωτεινοτητα: 57 (αν την βαλω πιο ψιλα,αρχιζει να θολωνει το μαυρο)
ευκρινεια: 79
χρωμα: 84
αποχρ: πρασ.60/κοκκιν40 (το εχω βαλει ετσι μπας και μειωθει η κοκκιναδα στα προσωπα)
τονος μαυρου: μεγιστο σκουρο
δυναμ. αντιθ: μεγιστο
λεπτομερ. σκιας: +1(για να φωτιζεται λιγο περισοτερο το μαυρο)
αποχρ δερματος:-8(για να μειωσω την κοκκιναδα στο δερμα-προσωπα)
γαμμα:-1(για να δειχνει το μαυρο καλυτερο)

Παρολο που το εχω κανει ετσι σε μερικες εκπομπες(ειδικα στο ραδιο αρβυλα) το χρωμα τον προσωπων ειναι λες και εχουν φαει πιπεριες)
Επισης στο σταρ κυριως οταν απο μια σκηνη με χρωμα ξαφνικα παει σε μαυρο, στο μαυρο μενει ενα περιγραμμα-ειδωλο απο αυτο που εδειχνε πριν.μπορω να κανω κατι για να μειωθει τουλαχιστον?
Με λιγα λογια θελω να μου πειτε αν οι ρυθμισεις εχουν κανα περιεργο αριθμο και να μου πειτε καναν τροπο για να μειωσω την κοκκιναδα στα προσωπα(βεβαια στις περισσοτερες ταινιες δεν υπαρχει θεμα αλλα σε μερικες εκπομπες ειναι λιγο ενοχλητικο) και εναν τροπο για φυγουν τα περιγραμματα που ειπα και εναν τροπο για να αυξησω την μαυριλα στις σκοτεινεις σκηνες και να μην ειναι αχνο περα απο να το βαλω σε κινημ. λειτουργια...
Ευχαριστω
Ευχομαι καποιος να απαντηση:music-smiley-005:

Αν και δεν εχω την συγκεκριμενη τηλεοραση με βαση την εμπειρία μου οι ρυθμισεις σου ειναι εντελως λαθος.

Ο οπισθιος φωτισμος πρεπει να ειναι κοντα στο ελαχιστο , οπως και η ευκρινεια , φωτεινοτητα και χρωμα κοντα στο μεσο , μονο η αντιθεση ειναι σωστη καθως συνηθως πρεπει να ειναι κοντα στο μεγιστο.

Τα αλλα δυν. αντιθεση , τονος μαυρου κτλ βαλε τα ολα στο μηδεν.

Τελος τρεις LCD ειχα και στις τρεις φαινοντουσαν οι ανθρωποι σαν ινδιανοι στα Ελληνικα καναλια οποτε πηρα πλασμα και ησυχασα.

Τωρα θα ξερεις για την επομενη φορα.

Δοκιμασε και τις ρυθμισεις αυτες...

Main
•Picture Mode: Standard
•Backlight: 3
•Contrast: 100
•Brightness: 45
•Sharpness: 0
•Color: 36
•Tint: G47/R53
•Eco: Enable No Signal Power Off

Advanced Settings:
•Black Tone: Off
•Dynamic Contrast: Off
•Shadow Detail: -2
•Gamma: 0
•RGB Only: Off
•Colour Space: Native
•White Balance: See Below
•Flesh tone: 0
•Edge Enhancement: On

Picture Options:

•Color Tone: Warm 1
•Size: Screen Fit
•Digital Noise Filter: Off
•MPEG Noise filter: Off
•HDMI Black Level: Low
•Auto Protection Time: 2 hours

Grayscale:

•Red Gain: 25
•Green Gain: 25
•Blue Gain: 16
•Red Offset: 48
•Green Offset: 24
•Blue Offset: 28

τις έβαλα τις ρυθμίσεις σε εργοστασιακές-αρχικές και είναι όλα καλά(μοιαζουν σε μεγαλο βαθμο με το παραπανω ποστ), το μαύρο γυαλίζει:music-smiley-005:.Η φωτεινοτητα είναι κάπως χαμηλη γιατι ειναι σε φωτεινο δωματιο αλλά δεν την αυξανω γιατι ξεσκιζεται το μαυρο μετα.Ουτε αφηνει περιγραμματα στο μαυρο.Ευχαριστω.
Καμια λυση για τα ψηφιακα της ερτ που κολλανε υπαρχει?
Α και το χειριστηριο τωρα τελευταια κολλαει και οταν πας να πατησεις κατι αναβει το φως στο χειριστιριο και για να ξεκολησει πρεπει να βγαλεις τις μπαταριες και να τις ξαναβαλεις.Αμα το παω στο κωτσοβολο θα εχω instant αντικατάσταση?Θενκς
και κατι αλλο γιατι το dynamic contrast off???Καλυτερευει την εικονα κατα πολυυυυ...

Last edited:
2TB Δίσκος θα μου βλέπει η usb θύρα?(MEDIA PLAYER)
usb 2.0 πάντα ο δίσκος.

Σορρυ για το 3πλο αλλα κατι αποριες ακομα στις ρυθμισεις ηχου οταν βλεπω ταινια απο το media player της tv να τον εχω σε τυπικο λειτουργια ή κινηματογραφου?δεν εχω ηχοσυστημα απτα ηχεια της tv ακουω...θα καταλαβω διαφορες στον ηχο?
Και επισης υπαρχει κανα dvd για καλιπμραρισμα?
Ευχαριστω