Aπορίες περι Phillips CDM12

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Έχω δύο cdplayer απο την ίδια εταιρία (ΜAGNUM έχει κλείσει) το CD014 το οποίο είχα και το CD2020 τπ οποίο απέκτησα πρόσφατα.
Και τα δύο φοράνε το ίδιο transport Phillips CDM12.
Πρίν μερικούς μήνες στο δικό μου 2014 άλλαξα το lazer με καινούριο και όλα καλά δηλαδή καταπίνει όλα τα cd και cdr αναξαρτήτου μάρκας πλήν cdrw.
Όταν άλαξα το λέιζερ στο 2020 το οποίο προμηθεύτηκα απο την ίδια πηγή (επίσημο μεταπώλητή ανταλλακτικών phillips) η εκνευριστική του επιλεκτικότητα στα CDR (σίγουρα παίζει μόνο τα phillips καικαμιά φορα και σε αυτά δυσανασχετεί) δεν άλλαξε.
Αλλάζω δέυτερο λέιζερ πάλι τα ίδια.
Αποφασίζω να κλανω τράμπα ολόκληρο το transport απο το άλλο CDP 2014 το οποίο τα μάσαγε όλα και το αποτέλεσμα ήταν ακόμη χειρότερο.
Εδώ κόντεψα να τρελλαθώ, πως το ίδιο τρανσπορτ επάνω σε ίδια πλακέτα στο ένα cdp διαβάζει όλα τα cd, cdr και στο άλλο δυσκολέυεται και με τα αυθεντικά;
Τα ξαναβάζω στην θέση τους..
Mετά κάποιος φίλος μου είπε να παίζω με το ποντεσιομετράκι στο lazer και το μόνο που κατάφερα ήταν μετά απο ολοήμερη ταλαιπωρία να επιστρέψω στα ίδια.
Τώρα το cdp που είχα ήδη το έχω στο στεροφονικό και παίζει τα πάντα μια χαρά ενω το άλλο που πρόσφατα απέκτησα είνα λυμένο στο ράφι και με βασανίζει και να πώ ο μόνος λόγος που τρώγομαι έτσι είναι οτι σκίζει το δικό μου σε ήχο.
Τι μπορεί να συμβαίνει; Mπορώ να κάνω κάτι ή να αφοράσω καμία εκατοστή cdr της phillips και άγιος ο θεός;

Ελπίζω να μήν σας κούρασα και καλές γιορτές.

Μαλλον δεν φταει ο μηχανισμος,γιατι ο 12 ειναι απο τους πι διαδεδομενους και σχετικα αξιοπιστους.Προσωπικα εχω στο Sonic FRontiers τον 12.4,και παιζει τα παντα.Μηπως θελει αλλαγμα ολος ο μηχανισμος που ειναι και ακριβουτσικος μαζι με το τραι κλπ,υπαρχει στο partsconnexion

Aυτό υποψιάστηκα και εγώ στην αρχή αλλα όταν αντικατέστησα όλο το τράνσπορτ με το tray κλπ απο το άλλο cd το οποίο όπως προανέφερα δουλέυει περίφημα τα πράγματα χειροτέρεψαν..
Τώρα ξαναγράφω τα cd που δεν διαβάζει σε phlips και πάλι σε μερικά όμως ταλαιπωρείται για 30/40 sec και βγάζοντας error στην οθόνη και μετά εμφανίζει τα περιεχόμενα.
Τώρα σκεύτομαι μήπως είναι θέμα firmware η έχει "αρπάξει" η πλακέτα του τρανσπορτ (τρέχα γύρευε..).

Η πλακέτα του τράνσπορτ είναι. Δοκίμασα το τράνσπορτ μαζί με την πλακέτα και διαβάζει τα πάντα, δυστυχώς θέλει ολόκληρη μετατροπή για να ταιριάξει στο dac και να βγάλει και ήχο...
Γενικώς τρέχα γύρευε θα το στείλο πίσω στον Πετρόπουλο μαζί με μία βόμβα μου το πούλησε για παλιό όχι για βλαμμένο..

Η πλακέτα του τράνσπορτ είναι. Δοκίμασα το τράνσπορτ μαζί με την πλακέτα και διαβάζει τα πάντα, δυστυχώς θέλει ολόκληρη μετατροπή για να ταιριάξει στο dac και να βγάλει και ήχο...
Γενικώς τρέχα γύρευε θα το στείλο πίσω στον Πετρόπουλο μαζί με μία βόμβα μου το πούλησε για παλιό όχι για βλαμμένο..

Τo transport με την πλακέτα του 2014 στο 2020 ενοούσα.