ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

stelios_ath

New member
15 March 2008
63
Θαθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με πανι προβολης.εχω καταληξει στον panasonic ax200e και σκεφτομαι να βαλω ηλεκτρικη οθονη.
καταρχας εχω ακουσει πως σε μερικες οθονες το τηλεκοντρολ δεν πιανει οταν η οθονη ειναι μεσα σε γυψοσανιδα.ισχυει αυτο?το τηλεκοντρολ αυτο μπορει να το αντιγραψει καποιος σε καποιο αλλο πολλων χρησεων??
επισης ηθελα να ρωτησω αν σε καποιο χειροκινητο πανι οροφης μπορει να μπει εκ των υστερων μηχανισμος.ενας φιλος τεντας,επειδη θα βαλω ηλεκτρικες τεντες με τηλεκοντρολ,μου ειπε πως μπορουμε να βαλουμε ενα μηχανισμο και να τα λειτουργω ολα μαζι με ενα τηλεκοντρολ προγραματιζομενο..
αλλη απορια μου ειναι αυτο που διαβαζα σε καποιο αλλο τοπικ σχετικα με τον θορυβο που κανουν καποια ηλεκτρικα πανια...τι ακριβως σημαινει αυτο??οτι ακουγετε οταν ανεβοκατεβαινει η το μοτερ ακουγεται συνεχεια??
και μια τελευταια,τι ειναι καλυτερο να παρω 4:3 η 16:9 δεδομενου πως εκτος απο ταινιες στον προβολεα τηα παιζω και games και θα βλεπω και καποιους αγωνες απο tv.

φιλε εχω περιπου τις ιδιες αποριες με σενα. πιστευω οι 16:9 ειναι καλυτερες. Για μηχανισμο δεν ξερω αλλα θα με ενδιεφερε να εβαζα καποιον στην συνεχεια. Νομιζω πως ειναι καπως δυσκολο παντως σε μια χειροκινητη να μπει μηχανισμος.

Τωρα για το τηλεκοντρολ ισως γινεται με καποιο τηλεχειριστηριο που εχει την δυνατοτητα learning αν ξερεις. δεν νομιζω ομως πως θα σου ειναι δυσκολο στην περιπτωση που δεν περνανε οι συχνοτητες να εχεις 1remote πολλαπλων χρησεων + αλλο ενα για τεντες κ οθονη.

Θαθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με πανι προβολης.εχω καταληξει στον panasonic ax200e και σκεφτομαι να βαλω ηλεκτρικη οθονη.
καταρχας εχω ακουσει πως σε μερικες οθονες το τηλεκοντρολ δεν πιανει οταν η οθονη ειναι μεσα σε γυψοσανιδα.ισχυει αυτο?το τηλεκοντρολ αυτο μπορει να το αντιγραψει καποιος σε καποιο αλλο πολλων χρησεων??

Φυσικά και μπορείς να μάθεις τις εντολές του σε οποιοδήποτε μαθητευόμενο χειριστήριο αρκεί να είναι IR.

επισης ηθελα να ρωτησω αν σε καποιο χειροκινητο πανι οροφης μπορει να μπει εκ των υστερων μηχανισμος.ενας φιλος τεντας,επειδη θα βαλω ηλεκτρικες τεντες με τηλεκοντρολ,μου ειπε πως μπορουμε να βαλουμε ενα μηχανισμο και να τα λειτουργω ολα μαζι με ενα τηλεκοντρολ προγραματιζομενο..

Δεν προτείνεται... Είναι ρίσκο και ο τεχνικός θα πρέπει να έχει την εμπειρία να το κάνει.

αλλη απορια μου ειναι αυτο που διαβαζα σε καποιο αλλο τοπικ σχετικα με τον θορυβο που κανουν καποια ηλεκτρικα πανια...τι ακριβως σημαινει αυτο??οτι ακουγετε οταν ανεβοκατεβαινει η το μοτερ ακουγεται συνεχεια??

Οι φθηνές οθόνες με μοτέρ για να διατηρήσουν χαμηλά κοστολόγια συνήθως τοποθετούν β´διαλογής μοτέρ τα οποία κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

και μια τελευταια,τι ειναι καλυτερο να παρω 4:3 η 16:9 δεδομενου πως εκτος απο ταινιες στον προβολεα τηα παιζω και games και θα βλεπω και καποιους αγωνες απο tv.

Σήμερα μπορούμε να συζητάμε μόνο για οθόνη 16:9, εκτός αν προβάλλεις αποκλειστικά τηλεοπτικό σήμα...

Καλημέρα stelio και χρόνια πολλά.-bye-

Σήμερα μπορούμε να συζητάμε μόνο για οθόνη 16:9, εκτός αν προβάλλεις αποκλειστικά τηλεοπτικό σήμα...

Καλημέρα stelio και χρόνια πολλά.-bye-

Χρόνια πολλά σε όλους.
Κώστα σχετικά με το aspect ratio της οθόνης 16:9 σε μένα για να φτάσει το κάτω μέρος της οθόνης αρκετά χαμηλά (στο ύψος των ματιών) πρέπει η οθόνη 16:9 να τοποθετηθεί στον τοίχο. Αν τοποθετηθεί στο ταβάνι (υπάρχει WAF...) τότε τα μόνο 30 εκ μαύρου πανιού που διαθέτουν αυτές οι οθόνες στο πάνω μέρος φέρνουν την επιφάνεια προβολής πολύ ψηλά. Αυτό, εκτός από το στραβολαίμιασμα, θα έχει αποτέλεσμα και στην ποιότητα της εικόνας απ ότι πληροφορούμαι (γιατί θα την βλέπω υπό γωνία - όχι κάθετα).

ΗΓ λύση που προτείνει ο ...γνωστός ειδικός είναι να βάλω στο ταβάνι (WAF rulez...) οθόνη με αναλογία 1:1 δηλ. τετράγωνη με 1.90χ1.90 μ. και να την ξετυλίγω μέχρι χαμηλά...

Έχω όμως δυό ανησυχίες:
1. Μήπως μια τόσο μακρυά οθόνη κάνει εύκολα ζάρες;
2. Μήπως η έλλειψη μαυρου πάνω από την επιφάνεια προβολής χαλάει την εικόνα πολύ;

Τι λες; Ευπρόσδεκτες βέβαια και γνώμες από άλλους...

Αξίζει το κόπο να ...ξαναπολεμήσω το θέμα;;;

:ernaehrung004:

Last edited:
Χρόνια πολλά σε όλους.
Κώστα σχετικά με το aspect ratio της οθόνης 16:9 σε μένα για να φτάσει το κάτω μέρος της οθόνης αρκετά χαμηλά (στο ύψος των ματιών) πρέπει η οθόνη 16:9 να τοποθετηθεί στον τοίχο. Αν τοποθετηθεί στο ταβάνι (υπάρχει WAF...) τότε τα μόνο 30 εκ μαύρου πανιού που διαθέτουν αυτές οι οθόνες στο πάνω μέρος φέρνουν την επιφάνεια προβολής πολύ ψηλά. Αυτό, εκτός από το στραβολαίμιασμα, θα έχει αποτέλεσμα και στην ποιότητα της εικόνας απ ότι πληροφορούμαι (γιατί θα την βλέπω υπό γωνία - όχι κάθετα).

ΗΓ λύση που προτείνει ο ...γνωστός ειδικός είναι να βάλω στο ταβάνι (WAF rulez...) οθόνη με αναλογία 1:1 δηλ. τετράγωνη με 1.90χ1.90 μ. και να την ξετυλίγω μέχρι χαμηλά...

Έχω όμως δυό ανησυχίες:
1. Μήπως μια τόσο μακρυά οθόνη κάνει εύκολα ζάρες;
2. Μήπως η έλλειψη μαυρου πάνω από την επιφάνεια προβολής χαλάει την εικόνα πολύ;

Τι λες; Ευπρόσδεκτες βέβαια και γνώμες από άλλους...

Αξίζει το κόπο να ...ξαναπολεμήσω το θέμα;;;

:ernaehrung004:

Χρόνια πολλά και από εμένα.

Πιστεύω ότι κατόπιν παραγγελίας μπορεί να αυξηθεί η μαύρη επιφάνεια που έχουν οι οθόνες.

Σίγουρα όσο πιο μεγάλο το ύψος, εξαρτάται βέβαια και από την ποιότητα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις για να αποκτήσεις ζάρες.

Η έλλειψη μαύρου περιμετρικά της οθόνης δεν θα σου δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα, ειδικά αν δεν το έχεις δει, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα και θα πρέπει να το επιδιώξεις.