Απορίες σχετικά με το Bi-amping

greenpeace933

Established Member
11 March 2010
113
Γεια παιδιά

Χωρίς να πολυλογώ, θέλω να ρωτήσω,
1. το Bi-amping "ξεκουράζει" τον ενισχυτή;
2. Βελτιώνεται η οδήγηση και η απόδοση των ηχείων;
3. Το καλώδιο για τις ψηλές συχνότητες πρέπει να είναι μικρότερης διατομής από αυτό του woofer?
4. Αν κάνω bi-amping 4ohm ηχεία θα αυξηθεί η αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής ή αντιθέτως θα πέσει;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

:2thumb22sup:

Ευχαριστώ για την απάντηση
Με βάση αυτά που διάβασα στο post σχετικά με την απόδοση, είναι στην αντίληψη του καθενός.
Για την κούραση του ενισχυτή όμως και για την αντίσταση που βλέπει, τι γίνεται;
Η διατομή του καλωδίου από την άλλη; Ισχύει ότι το καλώδιο του tweeter πρέπει να είναι μικρότερης διατομής από το woofer ή το ανάποδο;
Πάντα αναφέρομαι σε διενίσχυση και όχι διπλοκαλωδίωση.
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια:a0210:

Last edited:
Γεια παιδιά

Χωρίς να πολυλογώ, θέλω να ρωτήσω,
1. το Bi-amping "ξεκουράζει" τον ενισχυτή;

Δεν τον ξεκουράζει. ΑΠλώς με διενίσχυση οδηγούνται σωστότερα τα ηχεία

2. Βελτιώνεται η οδήγηση και η απόδοση των ηχείων;

Ναι βελτιώνεται. Το πόσο βελτιώνεται όμως είναι υποκειμενικό, δλδ αν η βελτίωση αξίζει το επιπρόσθετο κόστος του δεύτερου (και επι το πλείστον τελικού) ενισχυτή

3. Το καλώδιο για τις ψηλές συχνότητες πρέπει να είναι μικρότερης διατομής από αυτό του woofer?

Οχι απαραίτητα. Μην ξεχνάς ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η διατομή αλλά και το υλικό του καλωδίου. Πχ μου έχει τύχει ασήμι για τα τουίτερ και διπλάσιας διατομής χαλκός για τα γούφερ

4. Αν κάνω bi-amping 4ohm ηχεία θα αυξηθεί η αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής ή αντιθέτως θα πέσει;

Θεωρητικά υποθέτω πώς θα πέσει, εφόσον ο ενισχυτής "βλέπει" λιγότερα ηχεία και άρα λιγότερες κινούμενες επιφάνειες, λιγότερη αντίσταση λόγω καλωδίων κλπ. Πρακτικά η μείωση είναι πολύ μικρή διότι το μεγαλλύτερο μέρος της αντίστασης ενός ηχείου βρίσκεται στα γούφερς....

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση σου fragoulisnaval :a0210:

Περίμενε να σου απαντήσουν και άλλα μέλη πιο καρτατισμένα από εμένα.

Πάντως και εγώ για διενίσχυση πηγαίνω.....:a0210:

Απλά τώρα κάνω οικονομίες για την αγορά του τελικού........:furious3:

Αλήθεια, ένας οικονομικός πολυκάναλος τελικός τι τιμή μπορεί να έχει;
1000 Ευρώ και πάνω;
Θελει ειδικό Av receiver (αυτός που λένε προ δηλαδή;) για να συνδεθεί ή μπορεί οποιοσδήποτε av receiver να συνδεθεί μαζί του;

Αλήθεια, ένας οικονομικός πολυκάναλος τελικός τι τιμή μπορεί να έχει; 1000 Ευρώ και πάνω;

Ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49535

Θελει ειδικό Av receiver (αυτός που λένε προ δηλαδή) για να συνδεθεί ή μπορεί οποιοσδήποτε av receiver να συνδεθεί μαζί του;

Οποιοσδήποτε A/V Receiver διαθέτει εξόδους προενίσχυσης (pre-outs).

attachment.php