ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ PS3 ΣΕ ΟΝΚΥΟ

skydiver

New member
1 February 2008
6
Ν.ΣΜΥΡΝΗ
Καλή σας μέρα, αν και γνώστης σε επίπεδο high End είμαι παντελώς άσχετος από home. Με την προοπτική να στήσω σιγά σιγά ένα home στην κρεββατοκάμαρα, αγόρασα ένα ps3 το οποίο θέλω να το συνδέσω στο onkyo. ( Η τηλεόραση είναι full hd )

Αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής :

1) Σύνδεση μέσω HDMI στον Av ? (κάπου διάβασα ότι είναι προτιμότερο να συνδέσεις οπτικό για ήχο με ανάλογες ρυθμίσεις)

2) Επειδή έχω πάρει μόνο (για αρχή) τα nanosat prestige (front , central, sub) ο ήχος θα παράγεται από τα ηχεία ? (και αν ναι ποιό πρόγραμμα θα επιλέξω από τον av) ?

3) Υπάρχει περίπτωση να κάνει upscaling o av και να έχω καλύτερα γραφικά από το ps3 και αν ναι πως μπορώ να το πετύχω αυτό ? (διάβασα post κάποιων παιδιών αλλά τους έχασα)

Ακόμα περιμένω τον ενισχυτή (διαβάζοντας τους φίλους εδω μέσα, ακολούθησα το παραδειγμά τους και αγόρασα από Γερμανία) αλλά ακόμα μετά από 10 μέρες δεν το έχει παραλάβει η UPS στην ελλάδα (ακόμα τον περιμένουν από το bari IT) και μου λένε αύριο και αύριο. Σημειωτέον ότι από τις 23/1 δεν έχω νέα στο mail tracking της UPS). Εχει συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο ( π.χ γνωρίζω ότι στην dhl μετά από 6 μέρες αν δεν τον έχεις παραλάβει , ξεκινά query αφού δεν λειτουργεί το tracking)

Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας και την πολύτιμη εμπειρία σας,
:grinning-smiley-043
Γ.Φ

1. Τζιζ! Όταν μπορείς να συνδέσεις με hdmi, τα υπόλοιπα είναι περιττά - μιλάμε πάντα για AV, όχι SACD.

2. Γιατί όχι; Τι εννοείς πρόγραμμα;

3. Σε blu-ray δεν χρειάζεται upscaling. Πρέπει όμως να είσαι σίγουρος ότι το PS3 δίνει σήμα 1080p, ότι αυτό περνάει χωρίς επεξεργασία από τον ενισχυτή και προβάλλεται από την τηλεόραση, επίσης χωρίς επεξεργασία.

Το upscaling αφορά μόνο τα απλά DVD. Εκεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το upscaling γίνεται ούτως ή άλλως! Ο ντόρος για τα upscaling players και ενισχυτές είναι για το αν γίνεται καλύτερο upscaling από ό,τι κάνει η τηλεόραση με τους δικούς της επεξεργαστές.

Για αυτό, δοκίμασε και τις τρεις περιπτώσεις (player, ενισχυτής, TV) και δες ποια σου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Με επιφύλαξη για το αν οι συσκευές διαθέτει τις ανάλογες λειτουργίες και πως τις ονομάζει, οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:
1. Για την περίπτωση του player θα πρέπει να δώσεις εντολή στο PS3 να δίνει πάντα 1080p, ο ενισχυτής να περνάει το σήμα "through" και η τηλεόραση να το προβάλλει ώς έχει (native).
2. Για τον ενισχυτή, βάλε το PS3 να δίνει native σήμα, ο ενισχυτής να κάνει upscale σε 1080p και η τηλεόραση ως έχει.
3. Για την τηλεόραση, το PS3 στο native, o ενισχυτής στο through και η τηλεόραση σε οποιοδήποτε mode γεμίζει την οθόνη (π.χ. auto).

Ελπίζω να βοήθησα...

Καλημέρα, σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη διάθεση να με βοηθήσεις.

Το έθεσα λάθος, εννοούσα format ήχου και οχι προγράμματος.

Γ.Φ

Φίλε skydiver, χαίρομαι που βρήκες τις απαντήσεις. Αλλά το να ζητάς να κλειδωθεί ένα θέμα το οποίο φυσικά δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και άλλους ιδιοκτήτες Onkyo και PS3, δεν είναι σωστό (δεν ήταν κάποια αγγελία που ολοκληρώθηκε). Θα σε παρακαλούσα επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, εάν μπορείς να παραθέσεις και σε εμάς τι βρήκες.

Φιλικά,
Μάριος

Καλημέρα, έχεις δίκιο , μπερδεύτηκα με την διαδικασία που ακολουθείται στις αγγελίες anyway ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους.

Επειδή διαβάζοντας τίς εμπειρίες των φίλων που επέλεξαν να κάνουν αυτόματο setup και κάποιοι ταλαιπώρήθηκαν, αποφάσισα να το κάνω manual οπότε δήλωσα τις αντίστοιχες συχνότητες , αποστάσεις και ρύθμισα τα ηχεία στα 0db εκτός του κεντρικού το οποίο το έβαλα +1db

Μετά προσπάθησα να καταλάβω ποιό πρόγραμμα θα μου ακούγεται καλύτερα χωρίς βέβαια να δώσω ιδιαίτερη σημασία στο πίνακα που επισυνάπτεται (μαζί μετο manual), διαβάζοντας post επιλέγω DTS - DD και είμαι ευχαριστημένος.

Το sub το έχω τοποθετήσει απέναντι διαγώνια από τα ηχεία, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά μάλλον είμαι τυχερός λόγω δωματίου (διαστάσεις , σχήμα κ.α) διότι ο ήχος που παράγεται είναι σαν να προέρχεται από μπροστά και οχι από πίσω αριστερά που το έχω.

Θέλω να σταθώ μόνο ότι αξίζει να δώσετε περισσότερα χρήματα και να αγοράσετε ένα καλό sub, εγώ επέλεξα ένα της audio pro (all room) αυτό με τον μηχανισμό της τουρμπίνας. Βέβαια δεν είναι ακουστικής ανάρτησης(για μουσική) αλλά στα χρήματα που το πήρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν όμως ότι ο ήχος δεν είχε σώμα συνάρτηση βέβαια των ηχείων (όγκου, συχνοτήτων) που έχω πάρόλο που πειραματίστηκα και με το eq και επιλέγοντας στις μεσαίες συχνότητες να προσθέσω 1- 2 db παραπάνω δεν άκουσα καμία σημαντική διαφορά. Οπότε χτες το απόγευμα αποφάσισα να βάλω το αυτόματο setup

Τηρώντας πιστά τις οδηγίες του manual αλλά και των φίλων, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου όλα τα έβγαλε σωστά. Το μόνο που παρατήρησα ήταν η στάθμη του sub (συνόδευε την ταινία αλλά πολύ διακριτικά) οπότε το δυνάμωσα ένα κλικ και όλα μια χαρά.

Στο θέμα του Upscaling, δεν το έγραψα σωστά. Δεν αναφερόμουν σε BD αλλά σε DVD και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι καλύτερα γραφικά στο ps3. Παράδειγμα από όσο γνωρίζω ανεξάρτητα τι έχεις δηλώσει στο ps3 αν το παιχνίδι είναι 720p τότε θα σου βγάλει 720p.

Η σκέψη μου είναι να κάνω disable το Upscaling από το ps3 και να ορίσω 1080 από τον Av με σκοπό να δω καλύτερα γραφικά αφού κάνει καλύτερο upscaling. Αφού προέβην σε αυτές τις ρυθμίσεις δεν είδα καμμία διαφορά ίσως επειδή βλέπω με 40αρα full HD ή επειδή δεν έχω εμπειρία. Αυτός όμως ήταν και ο λόγος που αγόρασα αυτόν τον av.

Για τίς συνδέσεις δεν θα αναφερθώ διότι ο φίλος που μου απάντησε ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός και αναλυτικός (επέλεξα μέσω HDMI)

Μάλλον έπρεπε να γράψω σαν τίτλο ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ αντι ΣΥΝΔΕΣΗΣ PS3 ΜΕ ONKYO

Ελπίζω να βοήθησα και να μη σας μπέρδεψα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γ.Φ