Απορροφητήρας με φίλτρο ενεργού άνθρακα

broxopios

Senior Member
6 January 2010
409
Καλησπέρα.

Δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω οπότε ρωτάω εδώ. Είχαμε πάρει πριν κανα 2 χρόνια στη δουλειά έναν απορροφητήρα απλό από ΙΚΕΑ ή Πράκτικερ (δε θυμάμαι) και τώρα θα αξιωθούμε να φτιάξουμε τον χώρο. Ωστόσο επειδή δεν μπορεί να γίνει τρύπα ώστε να φεύγει από κει ο αέρας, είδα ότι υπάρχουν και φίλτρα γι αυτές τις περιπτώσεις. Μπορεί να μπει φίλτρο ενεργού άνθρακα σε απλούς απορροφητήρες ή έπρεπε από την αρχή να αγοράσουμε κάποιον κατάλληλο γι αυτό;

mikemtb

Senior Member
15 November 2014
569
γλυφαδα
Μπορεί να μπει φίλτρο ενεργού άνθρακα σε απλούς απορροφητήρες ή έπρεπε από την αρχή να αγοράσουμε κάποιον κατάλληλο γι αυτό;
ο απορροφητηρας με φιλτρο χωρις εξοδο του αερα ειναι τελείως διαφορετικός στη κατασκευη του...
δεν νομιζω να γίνεται

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: broxopios

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,105
Βόλος
Πάρα πολλοί απορροφητήρες έχουν αυτή τη δυνατότητα. Τους αγοράζεις "σκέτους", αλλά αν θέλεις προσθέτεις τα φίλτρα. Η μητέρα μου έχει έναν Pyramis (αυτόν με το μεγάλο μοτέρ) και αν εξαιρέσεις τον αυξημένο θόρυβο δουλεύει καλά. Εγώ έχω έναν Teka, αλλά είναι νησίδας και συνεπώς πολύ ακριβός. Τα φίλτρα παίζουν πολύ σε τιμές, ανάλογα με την εταιρία και το μέγεθος, αλλά κρατάνε πολύ περισσότερο απ' όσο λένε. Στον δικό μου λένε ότι αντέχει 6-12 μήνες, το έχω 4 χρόνια και δεν μυρίζει. Βέβαια σπανίως τηγανίζω. Στον Pyramis το φίλτρο έχει 12 ευρώ.

Στην ΙΚΕΑ ακόμα και ο φτηνότερος LAGAN δέχεται φίλτρα. "Ο εύκαμπτος σωλήνας για τον ανεμιστήρα και το φίλτρο ενεργού άνθρακα πωλούνται χωριστά." Το φίλτρο έχει 25 ευρώ και ο εύκαμπτος σωλήνας 21 ευρώ, αν και ο σωλήνας ίσως να μπορεί να αντικατασταθεί από έναν απλό πλαστικό. Στον Teka πάντως δεν γινεται, γιατί η έξοδος στο ταβάνι δεν είναι ακριβώς επάνω από το μοτέρ! Στο Teka έχω χρησιμοποιήσει έναν λαστιχένιο εύκαμπτο βαρέως τύπου που πήρα από κατάστημα για επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ώστε να κάνει λιγότερο θόρυβο (κόστισε 25 ευρώ το μέτρο).

Τώρα, θέλει και κάτι άλλο προσοχή στην εγκατάσταση. Και το έμαθα με τον χειρότερο τρόπο, αφού χάλασε ο προηγούμενος απορροφητήρας. Ο αεραγωγός πρέπει να υπάρχει για να στέλνει τους ατμούς σε ένα Τ κοντά στο ταβάνι. Αλλιώς συμπυκνώνονται, και όλη η υγρασία γυρνάει πίσω στον απορροφητήρα. Οπότε δεν παίζει να μην βάλεις σωλήνα μέχρι έξω από το ντουλάπι.

Last edited: