Απόσταση...

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Καλημέρα...
Για μια απόσταση περίπου 2 μέτρα από τοίχο στη θέση θέασης, πια είναι η max διάσταση tv που μπορώ να βάλω ?

Ένας προβολέας θα κούραζε ?

:music-smiley-005:

Καλημέρα...
Για μια απόσταση περίπου 2 μέτρα από τοίχο στη θέση θέασης, πια είναι η max διάσταση tv που μπορώ να βάλω ?

Βαση θεωριας, μεχρι 61"

Βαση θεωριας, μεχρι 61"

Με ολο το σεβασμο απο 2 μετρα 61" θα ειναι σαν να παρακολουθεις τενις απο το μεσον του γηπεδου. Περα-δωθε το κεφαλακι.

Ειπα βαση "θεωριας", η οποια λεει οτι, η θεση θεασης πρεπει να ειναι μια και μιση φορα το πλατος της οθονης.

Στην περιπτωση των 2 μετρων αποστασης, διαιρουμε τα 2 μετρα με το 1,5 και βγαινει 1,33.
1,33 πλατος εχει μια οθονη 61 ''.

Αυτη η θεωρεια εαν δεν απατωμαι ειναι δικη σου ετσι?

Ναι ε..? σορρυ. Δεν το ηξερα. Αλλα οπως και να εχει νομιζω οτι ειναι λιγο υπερβολικο.

Καλημέρα...

προσωπικη μου γνωμη <37" αντε 40" το πολυ

Η ´´ΘΕΩΡΙΑ´´ που αναφέρει ο Ντίνος όχι μονό σωστή είναι
αλλά κα με βάση αυτού έχουμε πάρει της αποφάσεις μας
οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Τέλος πάντων στην ερώτηση σου φίλε μου
η προσωπική μου γνώμη για TV είναι ότι είσαι στις 40´´ με 42´´,
αυτό όμως δεν σου αποκλείει την περίπτωση του προβολέα.
Άμα είσαι λάτρης της μεγάλης εικόνας
μπορείς να δεις με ένα πανί στο 1,5m ή 1,70m σε 16:9
από τα δύο μετρά χωρίς να σε κουράσει.
Με λίγο ψάξιμο σου βρήκα ένα πανάκι σε αυτές τις διαστάσεις.
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?8859

Re: Απάντηση: Απόσταση...

Η ´´ΘΕΩΡΙΑ´´ που αναφέρει ο Ντίνος όχι μονό σωστή είναι
αλλά κα με βάση αυτού έχουμε πάρει της αποφάσεις μας
οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Τέλος πάντων στην ερώτηση σου φίλε μου
η προσωπική μου γνώμη για TV είναι ότι είσαι στις 40´´ με 42´´,
αυτό όμως δεν σου αποκλείει την περίπτωση του προβολέα.
Άμα είσαι λάτρης της μεγάλης εικόνας
μπορείς να δεις με ένα πανί στο 1,5m ή 1,70m σε 16:9
από τα δύο μετρά χωρίς να σε κουράσει.
Με λίγο ψάξιμο σου βρήκα ένα πανάκι σε αυτές τις διαστάσεις.
[URL="http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?8859"]http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?8859[/URL]

Καλα ρε παιδια μη βαρατε, πολυ "βαρεως" το πηρατε! :violent-smiley-008:

Απάντηση: Re: Απόσταση...

Εγώ σκεφτόμουν για 42 ή 47.
Η χρήση της θα είναι για ταινίες, hd και αναλογική λήψη.

νομιζω οτι ειδικα η 47" ειναι υπερβολη σε αυτην την αποσταση,ασε που στην αναλογικη ληψη δεν θα σου αρεσει.(τηλεοπτικο σημα)
τωρα περι ορεξεως.....

πηγαινε σε καποιο καταστημα και στησου απεναντι της στα 2 μετρα για κανα 15λεπτο.

Θαρρω οτι θα παρεις μια γευση αποστασης / μεγεθους

Απάντηση: Re: Απόσταση...

πηγαινε σε καποιο καταστημα και στησου απεναντι της στα 2 μετρα για κανα 15λεπτο.

Θαρρω οτι θα παρεις μια γευση αποστασης / μεγεθους

Συμφωνω απολυτα με τον Ντινο. Ενα τεστ σε ενα καταστημα θα σε βοηθησει περισσοτερο στην τελικη σου επιλογη.
Οσο για τις αποστασεις, αλλες αποστασεις κραταμε οταν αναφερομαστε σε τηλεορασεις κι αλλες οταν μιλαμε για προβολεις. Για παραδειγμα μπορεις απο τα 3μ αποσταση να βλεπεις πολυ καλα σε μια τηλεοραση 42-46" αλλα απο την ιδια αποσταση να βλεπεις και αψογα με εναν προβολεα με ανοιγμα εικονας στις 80"!!! Ειναι μεγαλο λαθος να τα συγκρινουμε αυτα τα 2. Αλλο η τηλεοραση κι αλλο ο προβολεας. Το ενα δεν αλλαζει το αλλο, απλα μπορει σε εναν διαμορφωμενο χωρο καταλληλα να το συμπληρωσει :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απόσταση...

Αν και ειμαι λατρης των μεγαλων τηλεορασεων νομιζω οτι στα 2 μετρα το μεγιστο ειναι 32" αντε με το ζορι 37" υπο την προυποθεση οτι θα βλεπεις HD και οχι τα Ελληνικα καναλια της κακιας ωρας.

Εκεί που θα μπει, είναι ο χώρος που καθόμαστε συνέχεια, είτε για φαγητό, είτε για να ξεκουραστούμε, είτε για να πιούμε ένα ποτάκι και η τηλεόραση είναι συνέχεια ανοιχτή.
Μιλάμε δηλαδή για καθημερινή χρήση και όχι που και που για μια ταινία. Άρα τα αναλογικά και δορυφορικά της κακιάς ώρας είναι στο πρόγραμμα περισσότερο απ'ότι οι ταινίες.

Θα ακολουθήσω την μέθοδο με την δοκιμή στο μαγαζί αν και κάπου το μάτι μου χάνει κοιτάζοντας 5451242 τηλεοράσεις στη σειρά σε έναν ολόκληρο όροφο. Εκεί η 32άρα μου φαίνεται μικρή.