Αποθήκευση DVD στο HD του υπολογιστή.

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Καλημέρα σας,
με τον καιρο έχουν μαζευτεί αρκετοί τίτλοι dvd που θα ήθελα να τους αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου.
Επειδή είναι κάτι που δεν το χω ξανακάνει θα θελα να ρωτήσω:
1. Ποιό φορμά προτείνετε να τους μετατρέψω; Συνδυασμός ποιότητας και μέγεθος αρχείου με προτεραιότητα στο πρώτο.
2. Ποιό πρόγραμμα προτείνετε σε macOS;

Ηλία θα σου πρότεινα να μη τα συμπιέσεις καθόλου.
Κράτα τα ολόκληρα σαν iso
Και μετά μπορείς να βάλεις τα dvd στην αποθήκη.

Το iso είναι μια λύση με το μειονέκτημα του μεγάλου αρχείου όμως.
Δηλαδή, θα πέσει σημαντικά η ποιότητα αν τα κάνω mp4 ή mkv που λέει και ο silent;

Ο χώρος που θα κερδίσεις είναι αντιστρόφως ανάλογος της ποιότητας που θα έχεις.

Δεν ξέρω αν υπάρχει βέλτιστο σημείο συμπίεσης (ειδικά αφού μιλάμε για SD υλικό που πλέον το βλέπουμε σε HD τηλεοράσεις).

Και εγώ τα κάνω iso για να μπορώ να τα ξανακάνω DVD αν θελήσω (γάμους, βαπτίσια κτλ).

Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Με πείσατε, άλλωστε τα ΤΒ των σκληρών στοιχίζουν λίγο τώρα πια...

θα ηθελα να ρωτησω κατι .
Αν τα εχουμε κανει iso (για backup πρωτιστως ) και θελουμε να τα δουμε οπως εχουν απο τον υπολογιστη , ποιον player μπορουμε να χρησιμοποιησουμε (ευχρηστο , να δειχνει αν γινεται και τα μενου) ?

Το DVD video ειναι γραμμενο με κωδικοποιηση mpeg2.
Οποτε δεν υπαρχει νοημα να το μετατρεψεις σε mkv.
Καθε μετατροπη χαλαει την ποιοτητα (εκτος και αν εχεις χρησιμοποιησει φιλτρα τα οποια στην ουσια κατι βελτιωνουν).

Τα κρατας σε iso ή σε μορφη φακελου video_ts.
Και με την μια μορφη και την αλλη εχεις ολοκληρο, αυτουσιο, το DVD. Εκτος και αν περιεχει κρυφα μενου/εκτελεσιμο κωδικα (μιλαω για την δευτερη περιπτωση). Παντως σαν ταινια την κρατας ολοκληρη, με το μενου της.

Το προγραμμα που επιτρεπει αντιγραφα ασφαλειας ειναι το AnyDVD. Ωστε μετα να μπορει να γινει αναπαραγωγη του αποθηκευμενου DVD.

Player (PC): καλος ειναι ο PowerDVD player αλλά μπορεις και με ελευθερους players, οπως τον KMPlayer (ανοιγοντας το .ifo, σαν iso δεν εχω δοκιμασει)

Το DVD video ειναι γραμμενο με κωδικοποιηση mpeg2.
Οποτε δεν υπαρχει νοημα να το μετατρεψεις σε mkv.
Καθε μετατροπη χαλαει την ποιοτητα (εκτος και αν εχεις χρησιμοποιησει φιλτρα τα οποια στην ουσια κατι βελτιωνουν).

Τα κρατας σε iso ή σε μορφη φακελου video_ts.
Και με την μια μορφη και την αλλη εχεις ολοκληρο, αυτουσιο, το DVD. Εκτος και αν περιεχει κρυφα μενου/εκτελεσιμο κωδικα (μιλαω για την δευτερη περιπτωση). Παντως σαν ταινια την κρατας ολοκληρη, με το μενου της.

Το προγραμμα που επιτρεπει αντιγραφα ασφαλειας ειναι το AnyDVD. Ωστε μετα να μπορει να γινει αναπαραγωγη του αποθηκευμενου DVD.

Player (PC): καλος ειναι ο PowerDVD player αλλά μπορεις και με ελευθερους players, οπως τον KMPlayer (ανοιγοντας το .ifo, σαν iso δεν εχω δοκιμασει)

Το makemkv, που αναφέρθηκε από συμφορουμίτη παραπάνω, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν συμπιέζει την ταινία, παράγει ένα αρχείο mkv ίσο σε μέγεθος με την ταινία, χωρίς μετατροπές, συμπιέσεις κλπ. Είναι και γρήγορο στην μετατροπή.