App Store: Η Apple ανέβασε τις τιμές των εφαρμογών!

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,735
Λιβαδειά

Αν μπείτε αυτή τη στιγμή στο App Store μέσω του iPhone, του iPad ή κάποιου iPod, θα μείνετε έκπληκτοι, καθώς
οι ελάχιστες τιμές που εμφανίζονται είναι 0.89 ευρώ αντί 0.79!​

Το App Store ήταν ανέκαθεν πιο ακριβό από το Google Play store σε όμοιες εφαρμογές, αλλά πλέον τα πράγματα
εξελίσσονται ακόμα πιο άσχημα. Χωρίς κάποια αιτιολόγηση, η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή των εφαρμογών
της σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Το ελάχιστο κόστος πλέον είναι 0.89 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ανέβηκαν και οι τιμές των
πιο ακριβών εφαρμογών.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την εξέλιξη, είναι ότι προφανώς η Apple θεώρησε ότι δεν κερδίζει αρκετά χρήματα
(Tim μάλλον έβαλες πάλι το χεράκι σου…) και μπορεί να ανεβάσει όχι απλά τις τιμές των εφαρμογών, αλλά και το
ποσοστό που αυτή κερδίζει από αυτές, από το 30 στο 40%!

Πλέον, για κάθε 1 ευρώ που δίνεται σε μια εφαρμογή, τα 40 λεπτά πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην τσέπη της εταιρείας
από το Cuppertino και οι developers λαμβάνουν μόνο το 60%. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάτι προσωρινό ή μια
δοκιμή, όμως σίγουρα πρόκειται για μια κίνηση που δυσφημεί τα προϊόντα της Apple και την ίδια την εταιρεία.

itunes1airb.png

Ακολουθεί η λίστα με τις χώρες που είδαν πρώτες την αύξηση:

• Ιταλία
  • Ισπανία
  • Ολλανδία
  • Πορτογαλία
  • Ελλάδα (σε αυτή τη λίστα είμαστε πρώτοι)
  • Πολωνία
  • Γερμανία
  • Γαλλία
  • Βέλγιο
  • Αυστρία
  • Δανία
  • Λουξεμβούργο
  • Ουγγαρία
  • Ρωσία
via

να θυμίσω οτι πλέον η apple έχει 121.3BILLION dollars σε ζεστο cash στον λογαριασμό της. (ανευ μετοχών, ακινήτων κτκ κτλ)

http://techcrunch.com/2012/10/25/ap...ed&utm_campaign=Feed:+Techcrunch+(TechCrunch)

για να έχουμε μια εικόνα του μεγέθους στο μυαλό μας, με αυτά τα λεφτά, μπορεί να στείλει 121 αποστολες του Curiosity στον ΑΡΗ ή να αγοράσει έναν διαστημικό σταθμό!

Last edited:
Εταιρια ειναι, τί να θελει δλδ;

edit
ΟΚ ειδα εσβησες την απορία :p

Δεν έχει σημασία που ο κόσμος πεινάει. Αν έχεις προσέξει αυτή είναι η πολιτική πλέον ακόμα και στην Ελλάδα. Να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ''ψαλίδα''.

Απάντηση: Re: App Store: Η Apple ανέβασε τις τιμές των εφαρμογών!

Εταιρια ειναι, τί να θελει δλδ;

edit
ΟΚ ειδα εσβησες την απορία :p

την έσβησα ναι ,γιαυτό ακριβώς που είπες. Η εταιρία κοιτάει το κέρδος της οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Έτσι κι αλλιώς τα προϊοντα της Apple ήταν από την αρχή πανάκριβα, εεε τώρα θα έχει και πανάκριβες εφαρμογές......

Σε μεγάλο τεχνολογικό site ελληνικό που το όνομά του έχει να κάνει με τηλέφωνο... έγραψα ότι η Apple συμπεριφερεται λες και είμαστε πρόβατα και μου έριξαν ban για 3 ημέρες!!!
Ε-λ-ε-ο-ς

ban δε προκειται να φας εδω ευκολα... αλλα το θεμα εχει παραγινει.
Αν θελεις αγοραζεις τις εφαρμογες , αν δε θες παλι δε ειναι αναγκη να μας προσβαλεις.

Η αυξηση κατα 10 λεπτα σε πειραξε περισσοτερο ή αυτο που γινεται εδω και 3 χρονια σχεδον στην Ελλαδα γενικοτερα, οπου οι μισθοι εχουν κατρακυλησει στα ταρταρα (για οσους εχουν δουλεια) και οι τιμες των αγαθων στα υψη ?

Νομιζω οτι ασχολουμαστε πολυ με θεματα που ειναι μικρης σημασιας....

Μππεεεεεεε :-)

Τρεντυ-κοροΐδο μια φορα πιαστηκα.Ποτε ξανα δεν ψωνιζω apple, ειναι πλεον κοροΐδια

Θα ακουστώ κοινότυπος και υπερβολικός αλλά και αυτή η κίνηση κατατάσσεται στο μυαλό μου σαν κίνηση πανικού. Μου θυμίζει την μέση ελληνική εταιρία (δεν είναι τέτοια η Απλ αλλά και τα Wendys κάποτε ήτανε παγκόσμια δύναμη και το αντίπαλο δέος των Macdonalds. Τώρα αναπαύονται εν τόπο χλοερό) που βλέπει να πέφτουν οι πωλήσεις της και το πρώτο που κάνει είναι ... αυξήσεις στα προϊόντα που πουλάει για να έχει άμεσα έσοδα. Τα νούμερα δείχνουν αυξητικά αλλά μέχρι ... σήμερα. Σε 2 χρόνια? Δεν είμαι προφήτης αλλά αυτό που βλέπω και από φίλους είναι ότι η Απλ έχει αρχίσει και χάνει την "λάμψη" που είχε στα μάτια τους τα τελευταία περίπου 4-5 χρόνια. Νέο iPad μόλις εφτά μήνες μετά το προηγούμενο, αυξήσεις στις εφαρμογές, iPad mini με 8 ίντσες (με τα λιγότερα ppi αυτή τη στιγμή στην σοβαρή κατηγορία τη στιγμή που 3 χρόνια τώρα έχουν την υψηλή ανάλυση retina βασικό προσόν των προιόντων τους) που πριν 3 χρόνια απέρριπταν και διάφορα άλλα.

Έχω πραγματικά απορία για το ποια θα είναι η κατάσταση σε ένα χρόνο από τώρα. Το Android και η Samsung πλέον γιγάντωσαν και πατάνε γερά στα πόδια τους και τα windows 8 και το surface ακονίζουν τα δόντια τους.

Μππεεεεεεε :-)

Τρεντυ-κοροΐδο μια φορα πιαστηκα.Ποτε ξανα δεν ψωνιζω apple, ειναι πλεον κοροΐδια

Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα από τα προϊόντα της Apple γιατί πολύ απλά δεν μου χρειάστηκαν. Γιατί όμως είναι κοροϊδία ?