Appleholics...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Η εταιρεία NPD διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δείχνει συγκεκριμένες τάσεις ως προς τις αγοραστικές συνήθειες του μέσου καταναλωτή. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στον κάτοχο ενός υπολογιστή Apple και σ' αυτόν που έχει υπολογιστή με Windows. Σε γενικές γραμμές, ο Apple-lover είναι ένας αμετανόητος γκατζετάκιας, που αγοράζει προϊόντα τεχνολογίας πολύ πιο συχνά από τους υπολοίπους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις ΗΠΑ, το 12% των νοικοκυριών έχει υπολογιστή Apple. Από αυτούς, το 85% έχει ταυτόχρονα και υπολογιστή με Windows. Κι δεν είναι μόνο αυτό: το 66% των κατόχων Apple computer έχει τρεις ή περισσότερους υπολογιστές στο σπίτι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Windows users είναι μόνο 29%.

Η τάση φαίνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα τεχνολογίας. Οι κάτοχοι Apple έχουν και iPod σε ποσοστό 63%, ενώ στο γενικό πληθυσμό το ποσοστό πέφτει στο 36%. Όσο για συσκευές GPS, οι αριθμοί είναι 50% και 30%, αντίστοιχα.

Και για να μιλήσουμε με απόλυτους αριθμούς: οι κάτοχοι Apple έχουν κατά μέσο όρο στο σπίτι τους 48 ηλεκτρονικές συσκευές (όλων των ειδών), ενώ το μέσο νοικοκυριό έχει μόλις 24.

Αν και η έρευνα είναι για τις ΗΠΑ, υποθέτουμε ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Αν δεν έχετε υπολογιστή Apple, επισκεφθείτε έναν φίλο σας που έχει κι αρχίστε να μετράτε συσκευές...

http://t3mag.gr/news/2021
http://www.digitimes.com/news/a20091006PR207.html

Re: Απάντηση: Appleholics...

 Νίκος;963937 said:
Διαψεύδω το παραπάνω άρθρο. Στο σπίτι μου έχω μόνο έναν υπολογιστή, φυσικά Apple.

*Στο γκαραζ πάνω από 30 από τα early 80s μέχρι ....

Ανήκεις στο υπόλοιπο 15% τότε...
Κι εγώ, αν και pc user ανήκω στις εξαιρέσεις έχοντας στο σπίτι 6 pcs σε πλήρη λειτουργία με διαφορετική διαμόρφωση και χρήση ο καθένας - χωρίς να υπολογίζω τα pcs των παιδιών - και με 2 λειτουργικούς p4 στην αποθήκη συν άλλους 2 στο χωριό... Οσο για τις ηλεκτρονικές συσκευές ξεπερνούν κατα πολύ τις 48 της έρευνας.
Είμαι hitec victim, το αναγνωρίζω και μου αρέσει...

Last edited:
pcs

1 για linux
1 δοκιμαστήρι
1 κατεβαστήρι
1 server
1 audio processing + player
1 video processing + player
1 main + game

(τελικά 7 είναι...)

Last edited:
Απάντηση: Re: Appleholics...

pcs

1 για linux
1 δοκιμαστήρι
1 κατεβαστήρι
1 server
1 audio processing + player
1 video processing + player
1 main + game

(τελικά 7 είναι...)

Γιατί δεν συνδυάζεις κάποια? Π.χ. γιατί το λινουξομηχάνημα να είναι αυτόνομο και όχι dual ή triple boot? Από χτες το λάπτοπ μου είναι με winXP / win7 / Ubuntu 9.10b... Εκτελεί χρέη ιντερνετοπρόσβασης, δοκιμαστηριού, λινουξομηχανήματος...

Re: Απάντηση: Re: Appleholics...

Γιατί δεν συνδυάζεις κάποια? Π.χ. γιατί το λινουξομηχάνημα να είναι αυτόνομο και όχι dual ή triple boot? Από χτες το λάπτοπ μου είναι με winXP / win7 / Ubuntu 9.10b... Εκτελεί χρέη ιντερνετοπρόσβασης, δοκιμαστηριού, λινουξομηχανήματος...

Tο έχω σκεφτεί, και παλιότερα όπως λες τα είχα, αλλά με τις αναβαθμίσεις κλπ μου προέκυψαν τα έξτρα pcs... Αλλο hardware έχω για audio, άλλο για video... Eχς αδυναμία στα κουτιά μικρού όγκου και στις mATX... Βέβαια, για οθόνες και ποντικοπληκτρολόγια χρησιμοποιώ KVM switches ανα 2... Μέχρι και virtual machine είχα χρησιμοποιήσει για δοκιμαστήρι. Τελικά όμως άλλη αίσθηση το δίκτυο. Απο τα παραπάνω, συμφωνώ, δοκιμαστήρι και κατεβαστήρι ίσως και linux θα μπορούσαν να είναι σε ένα μόνο μηχάνημα.

Και εγώ έχω αδυναμία στα μικρού όγκου.. αλλά εγώ μιλάω για mini itx... Τα mATX μου είναι μεγάλα... mini itx είναι το κατεβαστήρι / fileserver μου...
Νταξ για audio - video το βλέπω λογικό να έχεις ξεχωριστό hardware, ειδικά αν οι απαιτήσεις σου είναι σοβαρές... -bye-