Απροβλημάτιστη τηλεθέαση σε HDTV

GTS007

New member
3 October 2007
90
Θέλω να κλείσω ένα θέμα που στριφογυρνάει μέσα μου, απευθυνόμενος στους πιο έμπειρους της παρέας:

Έχω διαβάσει πολλές μα πολλές φορές εδώ, πως αν παίζεις υλικό 24fps, είτε με δισκάκι είτε με αρχείο βίντεο από το σκληρό-το ίδιο πράγμα είναι, πρέπει να θέσεις συχνότητα στο desktop 24Hz (ή πολλαπλάσιά του). Παρομοίως με υλικό 25fps και 30fps. Αλλιώς, έχεις 3:2 pulldown και προβλήματα στη κίνηση της ταινίας.

ΟΜΩΣ (και ας με συγχωρέσετε αν λέω π@π@ριές):

Βλέποντας ταινίες στο μόνιτορ 19' LG του πισί (1280x1024@60Hz), δε βλέπω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στη τηλεθέαση των ταινιών μου.

Παρομοίως στη HDTV μου, με ανάλυση 1280x720@50Hz ή και με 1360x768@60Hz (32PFL9632 Philips)......στην οποία έχω αναφέρει αλλού πως δε μπορώ να απεικονίσω σωστά 1360x768@60Hz με unscaled σήμα. Ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν-αν μπορείτε να βοηθήσετε ευχαρίστως.

Τι συμβαίνει λοιπόν? Ούτε powerstrip, ούτε reclock βάζω ούτε τίποτα και βλέπω μια χαρά....

Αγνοώ κάτι?? :BDBDG54:

ΥΓ. Έχω ATI 2900Pro με Catalyst 7.10

Δεν αγνοείς κάτι φίλε μου , το judding δεν είναι ένα φαινόμενο που φαίνεται σε όλους ... Ομως υπάρχει το πρόβλημα του ήχου , ο ήχος επιταχύνεται κατά 11% προκειμένου να ακολουθήσει την εικόνα ... Αυτή είναι η άλλη σοβαρή διαστρέβλωση που υπάρχει ...

Δεν έχω πάρει χαμπάρι ούτε πρόβλημα στον ήχο :operator:

Μάλλον ζω μακάριος στην άγνοιά μου :BDGBGDB55:

Βρίσκω βέβαια το εξής στα specs της Philips:

"Perfect Pixel HD Engine , HD Natural Motion , Dynamic contrast enhancement , 1080p 50/60Hz processing , 1080p 24/25/30Hz processing , 3/2 - 2/2 motion pull down , 3D Combfilter , Active Control + Light sensor , Jagged Line Suppression , Progressive Scan , Pulse Killer Chip , Widescreen Plus , 100Hz Clear LCD , Double frame rate"

Επίσης, στα specs της ATI 2900Pro:

HD video processing
  • Advanced vector adaptive per-pixel de-interlacing
  • De-blocking and noise reduction filtering
  • Edge enhancement
  • Inverse telecine (2:2 and 3:2 pull-down correction)
Άρα?

Μήπως και να ψάξω δε θα δω προβλήματα?

Το δυνατό σημείο είναι οτι δεν βλέπεις ούτε ακούς πρόβλημα. Αυτό κράτα. Όλα όσα γράφουμε είναι με σκοπό αυτό που έχεις εσύ τώρα όπως είσαι. Μήν κάνεις τίποτα ούτε να ασχοληθείς εφόσον δεν έχεις πρόβλημα. Σε ζηλεύω......

Για να δει κάποιος υλικό 720/ 24p (mkv) σε απλό (TFT) μόνιτορ με κάρτα Nvidia 6600GT τί ρυθμίσεις απαιτούνται?

Δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα όπως ρο powerstrip προς το παρόν...

Με το BSplayer πάντως η κίνηση είναι δράμα...

Τσέκαρε CPU usage κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής. Κι εγώ παρόμοιο σύστημα είχα και έκανα αναβάθμιση -bye-

όχι Νίκο...

Το έχω κατεβάσει αλλά δεν το έχω βάλει ποτέ...

Γιατί λες πως θα βοηθήσει?