Αρχαία Ελλάδα

Η φωτογραφία της Ακρόπολης είναι ίσως "συνηθισμένη"..

PA260298_DxO_PS copy_WM.jpg

...Αλλά:

- Επιτέλους πριν τρεις βδομάδες, έφυγαν οι σκαλωσιές μετά από δεκαετίες - τελευταία φορά είχαν αφαιρεθεί για λίγες μέρες πριν περίπου 15 χρόνια και τότε είχαμε κάνει μια μάζωξη με πρωτοστατούντα τον Βλάση Βλασίδη. Απ' ότι έμαθα ΔΕΝ θα επανέλθουν όπως ήταν αλλά θα χρησιμοποιηθεί μια πιο μικρή/κινητή και τέλος του '27 - αρχές '28 θα φύγουν τελείως.

- Δεν ξέρω τι βλέπετε στις οθόνες σας, αλλά προσπάθησα να "φέρω" ένα Adobe DCP Profile φορτωμένο στο DxO, όσο πιο κοντά γίνεται στο αγαπημένο μου Art1 II της OM5, πειράζοντας πολύ λίγο το color wheel και vibrancy/saturation στο HSL. Η καμπύλη είναι adobe, αλλά έχω κι άλλο ένα με ιδιες ρυθμίσεις αλλά καμπύλη DxO που είναι λίγο πιο σκοτεινή. Οι συνήθεις ύποπτοι ας επικοινωνήσουν αν ενδιαφέρονται... ;)

Κάτι δεν πάει καλά με το χρώμα τελευταία Δημήτρη στις φωτό σου, στο είπα και στο νήμα της Σιενα

Επίσης κάπως λίγο μου γέρνει η Ακρόπολη αλλα μπορεί να μμε ξεγελά και η προοπτική

Στο τσακ προλαβες μιας και απο προχτες μπαινουν ηδη νεες σκαλωσιες για την συντηρηση της εισοδου μπροστα.

Στην επεξεργασια σου παντως εχεις θεμα κατι δεν παει καλα σε μεγαλο βαθμο.

Έχετε δει λήψεις jpeg με art1 II της OM5? Δεν έχουν "φυσικά" χρώματα, είναι ένα φίλτρο με έντονα χρώματα...

Έχετε δει λήψεις jpeg με art1 II της OM5? Δεν έχουν "φυσικά" χρώματα, είναι ένα φίλτρο με έντονα χρώματα...
Off topic: το ξανακοιτάω γιατί σήμερα το είδα πιο προσεκτικά και όντως κάτι δεν πήγαινε καλά, μάλλον επειδή ξεκίναγε με τα κάπως πειραγμένα default settings το DxO.

• Like
Reactions: kbouk
ERECTHEION-En.jpg