Αρχάριος, ~700 για 2.1

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά το down mix γίνεται αυτόματα μέσα από τον δηλωθέντα αριθμό ηχείων στο μενού του ενισχυτή. Όταν λοιπόν θα αποσυνδέει τα πίσω, εννοείται ότι θα τα αφαιρεί και από το μενού του ενισχυτή.

Τι ήχους να χάνει και τι 5 και έξι κανάλια; Ότι και να παίζει, από τη στιγμή που δηλώνει αριθμό ηχείων στον ενισχυτή, όλα γίνονται αυτόματα. Στο 3.1 δηλώνει ότι έχει εμπρός και κεντρικό. Ο ενισχυτής μιξάρει τα υπόλοιπα.

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά το down mix γίνεται αυτόματα μέσα από τον δηλωθέντα αριθμό ηχείων στο μενού του ενισχυτή. Όταν λοιπόν θα αποσυνδέει τα πίσω, εννοείται ότι θα τα αφαιρεί και από το μενού του ενισχυτή.

Τι ήχους να χάνει και τι 5 και έξι κανάλια; Ότι και να παίζει, από τη στιγμή που δηλώνει αριθμό ηχείων στον ενισχυτή, όλα γίνονται αυτόματα. Στο 3.1 δηλώνει ότι έχει εμπρός και κεντρικό. Ο ενισχυτής μιξάρει τα υπόλοιπα.

Δεν νομιζω να το ξερει και δεν νομιζω να εννοειται. Το downmixing που κανει ο ενισχυτης δεν ειναι συνετο.

Δεν νομιζω να το ξερει και δεν νομιζω να εννοειται. Το downmixing που κανει ο ενισχυτης δεν ειναι συνετο.

Τι εννοείς δεν είναι συνετό; Προφανώς και δεν είναι το ίδιο με το full setup ηχείων, αλλά δεν χάνεται πληροφορία.

Για τη σύνδεση και αποσύνδεση χωρίς να δηλώνεται στο μενού, είναι και επικίνδυνο. Τάση σε έξοδο του ενισχυτή όταν δεν υπάρχει εκεί ηχείο και δη με καλώδιο στον αέρα, είναι βέβαιο ότι θα καεί ο ενισχυτής.

Τι εννοείς δεν είναι συνετό; Προφανώς και δεν είναι το ίδιο με το full setup ηχείων, αλλά δεν χάνεται πληροφορία.

Για τη σύνδεση και αποσύνδεση χωρίς να δηλώνεται στο μενού, είναι και επικίνδυνο. Τάση σε έξοδο του ενισχυτή όταν δεν υπάρχει εκεί ηχείο και δη με καλώδιο στον αέρα, είναι βέβαιο ότι θα καεί ο ενισχυτής.

Γιατι δεν υπαρχει κωδικοποιηση 3.1, ειναι απλα μια ικανοτητα του ενισχυτη...χανεις πολυ σε αισθηση...

Γιατι δεν υπαρχει κωδικοποιηση 3.1, ειναι απλα μια ικανοτητα του ενισχυτη...χανεις πολυ σε αισθηση...

Η κωδικοποίηση γίνεται από το DSP. Εφ' όσον πρόκειται για matrix προγράμματα DSP, τότε λαμβάνεται υπ' όψη ο αριθμός των ηχείων.

Η κωδικοποίηση γίνεται από το DSP. Εφ' όσον πρόκειται για matrix προγράμματα DSP, τότε λαμβάνεται υπ' όψη ο αριθμός των ηχείων.

Σωστος. Το "εφοσον" η λεξη κλειδι.
Δεν εχει νοημα να το υπεραναλυουμε. Νομιζω καταλαβε ο ανθρωπος.

Εννοείται ότι θα το δηλώνω και στον ενισχυτή τι ηχεία έχω συνδέσει, είπαμε αρχάριος αλλά όχι και τόσο!
Αρα το downmixing από ότι κατάλαβα είναι να διοχετεύει ο ενισχυτής όλη την πληροφορία στα δηλωμένα ηχεία. Μου φαίνεται ότι είμαι οκ! :ernaehrung004:

Εννοείται ότι θα το δηλώνω και στον ενισχυτή τι ηχεία έχω συνδέσει, είπαμε αρχάριος αλλά όχι και τόσο!
Αρα το downmixing από ότι κατάλαβα είναι να διοχετεύει ο ενισχυτής όλη την πληροφορία στα δηλωμένα ηχεία. Μου φαίνεται ότι είμαι οκ! :ernaehrung004:

:a0210:

Η επικοινωνία της crystal είναι για τα πανηγύρια. Απο Πέμπτη προσπαθώ να συνεννοηθώ, τώρα εγκατέλειψα την προσπάθεια!
Λοιπόν, κάποια άλλη επιλογή υπάρχει?
Τα δεδομένα άλλαξαν πρός το καλύτερο, πάμε για 5,1 με πίσω ηχεία δαπέδου και ασύρματα (έχω πρίζα ρεύματος εκεί που θα μπούν).
Το μπάτζετ μπορεί πλέον για ηχεία-ενισχυτή να ξεπεράσει (οριακά) και τα 1000Ε...

Η επικοινωνία της crystal είναι για τα πανηγύρια. Απο Πέμπτη προσπαθώ να συνεννοηθώ, τώρα εγκατέλειψα την προσπάθεια!
Λοιπόν, κάποια άλλη επιλογή υπάρχει?
Τα δεδομένα άλλαξαν πρός το καλύτερο, πάμε για 5,1 με πίσω ηχεία δαπέδου και ασύρματα (έχω πρίζα ρεύματος εκεί που θα μπούν).
Το μπάτζετ μπορεί πλέον για ηχεία-ενισχυτή να ξεπεράσει (οριακά) και τα 1000Ε...

Δεν ειμαι φαν των ασυρματων. Αλλα επιλογες υπαρχουν πολλες. Θα προτεινα τα Pioneer SP-PK52FS απο τις ετοιμες επιλογες. Μπορει να μην εχουν ασυρματα πισω ηχεια αλλα ειναι μικρα και διακριτικα.

Έκανα την υπέρβαση τελικά (ως συνήθως, από τότε που άρχισα να φτιάχνω το σπίτι πάντα βγαίνω εκτός προυπολογισμού +100%)...
Λεπτομέρειες αύριο όταν κλείσω... :drummer:

Χμ...υπερβαση αν θα εκανα θα πηγαινα προς energy μερια...εχουν κορυφαια ηχεια οι αμερικανοι!

Το συνολάκι που είδα (ενσύρματο) περιλαμβάνει 5.1 magnat alu needle και pioneer vsx 527, φυσικά αρκετά πάνω από το μπάτζετ του τίτλου, πιστεύω να αξίζει...

Κρατω τις επιφυλλαξεις μου για το παραπανω...λιγο ακριβο γι αυτα που προσφερει εκτος και αν σε ενδιαφερει πολυ περισσοτερο η οικονομια χωρου απο την αποδοση. Τα εχεις ακουσει η απλα μια προσφορα ειναι? Κοιταξε παντως και κατι πιο δοκιμασμενο.
Wharfedale Achromatic Supro ή εστω Basik
(ακριβοτερη επιλογη) OBSIDIAN 600HCP + Energy ESW-C10 ή το κορυφαιο BIC Acoustech PL-200

Υπαρχουν παρα πολλες καλες μαρκες που δυστυχως δεν μπορουμε να βρουμε Ελλαδα...αυτες ομως πιστευω μπορεις να βρεις...ψαξε επισης Boston acoustics, Kef, Cambridge audio...

Θα τσεκάρω αύριο τα Wharfedale Achromatic ultimo, φαίνονται καλή επιλογή... :ernaehrung004:

Ειναι τα κορυφαια της σειρας. Αλλα με τον 527 δεν νομιζω οτι αξιζει να πας πανω απο τα Supro.

Σε σύγκριση με τα magnat? Πρέπει οπωσδήποτε και τα πίσω να είναι δαπέδου...
Με βλέπω να μπάινω σε επιπλέον έξοδα για ενισχυτή! Πρότεινε κάποιον αν έχεις υπ'οψιν σου (μην ξεφύγουμε, έχω ήδη διπλασιάσει το μπάτζετ!)...