Αρχάριος για επεξεργασία βίντεο, τι θα πρέπει να αγοράσω, desktop, laptop, nuc kit???

xlemp21

Senior Member
9 November 2006
680
Αγια παρασκευη
Καλησπέρα στο φόρουμ, δεν ξέρω αν πρέπει να μπει σε αυτο το τμήμα η ερώτηση μου...
Αυτο που θέλω να κάνω είναι...εχω μια gopro hero 4 silver,και τραβάω βίντεο σε 1080p 60frames ,καθως δεν έχω 4k TV, ώστε να δω 4Κ...μου αρέσει η διαδικασία να περνώ διαφορα βιντεακια πχ από διακοπές και να τα ενώνω αυτά που επιλέγω με μια μουσικουλα από πίσω και να φτιάχνω ταινία..κοινώς επεξεργασία βίντεο
Τι θα πρέπει να αγοράσω από θέμα μηχανήματος λαπτοπ η πισι η nuc...τι χαρακτηριστικά πρέπει να εχει?σε τι πλατφόρμα windows η apple?
Για πιο λόγω από αυτά τα λίγα που ξέρω ,προτειμουν αρκετοί apple μηχανήματα σε σχέση πχ με ενα πισι που μπορει να το κανεις τούμπανο,ενω τα περισσότερα μηχανήματα της apple έχουν integrate gpu ?
Δεν θέλω να παρω ενα μηχάνημα με πχ δυνατότητες με άριστα το 10 ,και εγώ να είμαι στο 3 η να παρω κάτι με δυνατότητες 5 ,και μετά από καιρο να μην μου κανει...
Όπως βλέπεται έχω αρκετές απορίες...παρακαλω τα φώτα σας.. :)

Απάντηση: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ,DESKTOP,LAPTOP,NUC

Εφόσον δεν είσαι σε κατάσταση "παραγωγής" , δηλαδή να μετράει σε χρήμα ο χρόνος σου δεν χρειάζεται να ξοδευτείς τρελά.
Όμως και για τα βασικά θα χρειαστείς ένα πισι νέας γενιάς για να μην σου βγεί η ψυχή. Με έναν i7-6χχχ και αρκετή ram+ssd+gpu 4gb θα γίνει αξιοπρεπώς η δουλειά σου ακόμη και σε 4κ . Το δίλημμα apple η pc στην περίπτωση σου νομίζω είναι καθαρά θέμα γούστου και προϋπολογισμού .

Απάντηση: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ,DESKTOP,LAPTOP,NUC

Και από θέμα τύπου υπολογιστής...desktop.laptop ,η κάποιο barebones όπως τα nuc....
Πχ το τελευταίο nuc με I7 6xxxx μνήμη παίζει μέχρι 32,,,και βάζεις κ ssd..?

Re: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ,DESKTOP,LAPTOP,NUC KIT???

NUC το ξεχνάς.
Laptop αν δεν θες να παίζουν γίτσες κάθε λεπτό, το ξεχνάς ( εκτός και αν θες να πάρεις ντουλάπα laptop Alienware των 3.500 ).

Στήνεις ένα custom built desktop ( Intel Core i5-6500K, Asrock Z170 Extreme4, Samsung 951 M.2 PCIe SSD 256GB ή 128GB αν δεν βάζεις πολλά προγράμματα, Western Digital Blue 3TB HDD, GeIL Evo Forza 32GB DDR4-2400, NVIDIA GeForce GTX 970 4GB, Enermax MaxPro 600W ) και είσαι αρχηγός

Απάντηση: Re: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ,DESKTOP,LAPTOP,

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας,,,τωρα στο παραπάνω κόστος? Πιστεύω δεν θα είναι κ λίγα..
Οποτε σαν αρχάριος που είμαι κ όχι μοντερ για Hollywood μήπως για τα απλά πράγματα που θέλω πάμε σε ενα μηχάνημα χωρίς να το εκμεταλευομαι πλήρως,καθως θα το έχω μονο για επεξεργασία,ουτε τρελα παιχνίδια ούτε τίποτα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως είναι λέω εγώ τώρα too much...για αυτο που θέλω

Re: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ,DESKTOP,LAPTOP,NUC KIT???

Αν θες και βλέπεις πως θα ασχοληθείς αρκετά στο μέλλον, δεν λέει να τα ρίξεις 2 φορές.
Μπορείς να κατέβεις σε κόστος με τις ανάλογες θυσίες, αλλά πρέπει να έχεις και υπομονή για κολληματάκια καθυστερήσεις κλπ, ειδικά μιας και λες να παίζεις στα 4Κ.

Οσο πιο πολύ πέφτεις σε κοστολόγιο τόσο πιο πολύ θα περιμένεις να γίνει export το αρχείο και θα αργείς στην ροή δημιουργίας του κλιπ . Ειδικά αν βάζεις και φίλτρα η κατάσταση μπορεί να γίνει ανυπόφορη με χαμηλών επιδόσεων χαρακτηριστικά υπολογιστή. Αν τώρα τα βίντεο που κάνεις είναι ένα τον μήνα τότε μπορεί να μην σε απασχολεί η αναμονή και τα κολλήματα στην ροή όσο θα δουλεύεις. Με τα παραπάνω συστήματα που προτείνονται θα πηγαίνει σφαίρα στα 1080/60 . Θα κάνεις την δουλειά σου και με πολύ φθηνότερο αλλά με τα θέματα που είπαμε.

Αυτο με τιμές σκρουτζ βγαίνει κοντά στα 1100 χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος συνδεσμολογίας,λειτουργικο,και διαφορα αλλα..πχ πληκτρολόγια ποντίκι ...

Με αυτο http://www.msystems.gr/index.php?category=1016&product=21101 που μπορώ να το βρω στο 500αρικο βάζοντας ,κ ssd ,kai αρκετή ραμ που παίρνει μέχρι 32...δεν θα κάνω την δουλεια?

Ξέχνα τα NUC.
Οι επεξεργαστές τους είναι ΦΟΛΑ.

Αν ψαχτείς σίγουρα θα κάνεις την δουλειά σου και με έναν desktop του 500ρικου. Αλλά την αντοχή στον χρόνο ξέχνα την που έβαλες σαν όρο στην αρχή.

Όσο αφορά το ερώτημα πιο λειτουργικό,windows 10,windows 7,Mac os, για πιο λόγο βλέπουμε Mac book pro,η και ακόμα Mac mini ή iMac με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών,και σύμφωνα μέ τους κατόχους,να πηγαίνει πολύ καλά σε σχέση με ένα πισι ή λάπτοπ;

Βέβαια το κόστος φτάνει στο θεό,αλλα αμα το κάνει περισσότερο απροβληματιστα;

Παρά πολύ επαγγελματίες χρησιμοποιούν Mac και όχι πισι,μηπως για αυτό το λόγο πού είπα...πχ πολύ DJ μπροστά τους έχουν λάπτοπ apple...όπως και αρκετοί photo και video editors

Το πας στα τυφλά και με λάθος κριτήρια.

Οι DJ έχουν Apple για να πουλήσουν την μουράκλα τους.
Στην πράξη, τα Apple ( MacOS ) υστερούν και από τα Windows και από το Linux στα προγράμματα για DJing.

Αν πηγαίναμε με βάση αυτό, τότε η καλύτερη φωτογραφική μηχανή της Nikon είναι η εντελώς εισαγωγική D3200... έλα όμως που δεν είναι :D

Στο θέμα μας, Windows 7 θα έβαζα εγω, αλλά και τα 10αρια καλά είναι. 8 τα αποφεύγω.

Στο custom PC αν σου μπιπ, βάζεις και MacOS και το κάνεις... apple αν γουστάρεις.

Στα υπόλοιπα, με παραχωρήσεις σου βγάζω και σύστημα πιο φθηνό.

Ένα PC είναι καλή λύση,
Ξέχνα nuc/laptop/mac εάν σε ενδιαφέρει η συνολική τιμή
Από οθόνη τι έχεις ?
Στα 300 ευρώ θα βαρείς και καλή οθόνη.
Βάλε τη κι αυτή στον προϋπολογισμό
Κάρτες γραφικών – και με 4Κ για αργότερα – δες από τις πιο φθηνές νέας γενιάς amd 460, nv 1060 (σε κάνα μήνα περίπου θα βγει και η πιο φθηνή nv 1050 στα λεφτά της 460)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας!!!!
Να πρέπει να κοιτάξω οθόνη, οπότε σύμφωνα με την παραπανω σύνθεσή, συν την οθόνη και λειτουργικό, και διάφορα άλλα μπινελικια,πληκτρολογια ποντικη,παμε στο 1500 για το ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ,που θέλω σαν εντελώς αρχάριος χρήστης επεξεργασίας βίντεο
.... μάλιστα

Μεταχειρισμένα θα έπαιρνες ?

Μπορείς να πάρεις πολύ αντάξιο επεξεργαστή-μητρική-RAM set σε αρκετά λιγότερα χρήματα.
Πρίν κάτι μέρες έδινε ένα παιδί i7-3770K + z77 mobo + cooler στα 140 ... σκέψου ότι καινούργιος ένας λίγο καλύτερος επεξεργαστής έχει περί τα 300 μόνος του...

Κανένα.
Η διαφορά στις επιδόσεις με τους τωρινούς είναι αμελητέα.
Όπως και η διαφορά στις θερμοκρασίες, μιας και η σειρά 2xxx ήταν το πιο καλό τους κομμάτι όσον αφορά τις θερμοκρασίες.