Αρχαριος πως ξεκιναει?

forster25xt

New member
8 February 2010
94
Καλησπερα,

Μιας και δεν ειχα ποτε εμπειρια απο δορυφορικη, θα ηθελα επιτελους να μπω και γω στο μαγικο κοσμο της.

Τι εξοπλισμο πρεπει να παρω? Το σπιτι εχει "προεγκατασταση για δορυφορικη" κατα τον κατασκευαστη. Θα ηθελα το σημα να πηγαινει σε ολες τις πριζες TV του σπιτιου και με ενδιαφερει κυριως να βλεπω Sport / Nτοκιμαντερ σε HD.

Το budget μου ειναι max 1000 ευρω.

Ευχαριστω

Εν πρώτοις, θα πρέπει να ενημερωθείς για τις δυνατότητες της εγκατάστασης, δηλαδή αν σκοπεύει ένα ή δύο δορυφόρους και ποιους.

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δε μοιράζεται εύκολα το δορυφορικό σήμα σε όλο το σπίτι. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως μοιράζεται το επίγειο.

Αν υποθέσουμε ότι σκοπεύει τους δημοφιλείς Astra & Hotbird, θα χρειαστείς ένα HD δέκτη με κόστος αγοράς από 150 - 500 .

Ελληνικό πακέτο με HD κανάλια δεν υπάρχει ακόμα. Η θα στραφείς στην ακριβή λύση του αγγλικού Sky Digital, άλλως θα περιοριστείς στην Νόβα που θεωρείται πλήρες πακέτο αλλά με σημαντικά μειονεκτήματα την υψηλή τιμή και την μέτρια ποιότητα εικόνας.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες προτάσεις, αλλά ας δούμε τι έχεις στο μυαλό σου και κυρίως που σκοπεύει το πιάτο!

Re: Απάντηση: Αρχαριος πως ξεκιναει?

Εν πρώτοις, θα πρέπει να ενημερωθείς για τις δυνατότητες της εγκατάστασης, δηλαδή αν σκοπεύει ένα ή δύο δορυφόρους και ποιους.

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δε μοιράζεται εύκολα το δορυφορικό σήμα σε όλο το σπίτι. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως μοιράζεται το επίγειο.

Αν υποθέσουμε ότι σκοπεύει τους δημοφιλείς Astra & Hotbird, θα χρειαστείς ένα HD δέκτη με κόστος αγοράς από 150 - 500 .

Ελληνικό πακέτο με HD κανάλια δεν υπάρχει ακόμα. Η θα στραφείς στην ακριβή λύση του αγγλικού Sky Digital, άλλως θα περιοριστείς στην Νόβα που θεωρείται πλήρες πακέτο αλλά με σημαντικά μειονεκτήματα την υψηλή τιμή και την μέτρια ποιότητα εικόνας.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες προτάσεις, αλλά ας δούμε τι έχεις στο μυαλό σου και κυρίως που σκοπεύει το πιάτο!

Μ'ενδιαφερει κυριως να βλεπω ποδοσφαιρο ευρωπαικο / ταινιες αγγλοφωνες / κανα ντοκιμαντερ ... Δε με ενδιαφερει να ειναι ελλήνικο το πακετο, αλλα προτιμω να ειναι ευρωπαικο η αμερικανικο. Θα ηθελα κατι απλο στο χειρισμο γιατι ειμαι εντελως ασχετος! Το σημα με ενδιαφερει να μοιραστει στο πολυ 2 τηλεορασεις μεσα στο σπιτι. Η εγκατασταση του σπιτιου εχει ενα κουτι που γραφει iguzi και πανω κει βλεπω κατι καλωδια τηλεορασης (τωρα τι ειναι αυτο...θα σας γελασω...)

Ας θεωρησουμε οτι θελω να σκοπευει astra/hotbird, αρκει να παρεχουν hd πακετα,

Ευχαριστω!

Δεν έθεσες οικονομικό όριο της μηνιαίας συνδρομής. τα καλά πακέτα κοστίζουν. π.χ. Sky Italia

Αν πουμε περι τα 80 ευρω το μηνα?

Sky Italia? Εξαιρετική επιλογή.
Πρέπει να απευθυνθείς σε κατάστημα που μπορεί να διεκπεραιώσει τέτοιες συνδέσεις. Προσωπικά δεν έχω να συστήσω κάτι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν προτάσεις.
Αν υπάρχει φιλικό σου πρόσωπο στην Ιταλία, τότε να επικοινωνήσεις μαζί του.
Επισήμως το πακέτο δεν διατίθεται εκτός Ιταλίας.

Οταν έρθει η ώρα η καλή, θα λάβεις δέκτη HD + κάρτα. Το πιάτο στην ταράτσα αποκλείεται να μη σκοπεύει Hotbird.

Sky Italia? Εξαιρετική επιλογή.
Πρέπει να απευθυνθείς σε κατάστημα που μπορεί να διεκπεραιώσει τέτοιες συνδέσεις. Προσωπικά δεν έχω να συστήσω κάτι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν προτάσεις.
Αν υπάρχει φιλικό σου πρόσωπο στην Ιταλία, τότε να επικοινωνήσεις μαζί του.
Επισήμως το πακέτο δεν διατίθεται εκτός Ιταλίας.

Οταν έρθει η ώρα η καλή, θα λάβεις δέκτη HD + κάρτα. Το πιάτο στην ταράτσα αποκλείεται να μη σκοπεύει Hotbird.
Ευχαριστω,
Εχω φιλο ιταλο που μου προτεινει το myskyhd δεκτη.
Αυτος πληρωνει 45 ευρω το μηνα.
To μονο που εχω να κανω εγω ειναι να βαλω πιατο που στοχευει hotbird?

τον χρονο καρτα και δεκτης εχει 940 ευρο πως ο φιλος σου πληρωνει 45 Ε το μηνα

45χ12 =540

μηπως βλεπει αλλο πακετο ?

τον χρονο καρτα και δεκτης εχει 940 ευρο πως ο φιλος σου πληρωνει 45 Ε το μηνα

45χ12 =540

μηπως βλεπει αλλο πακετο ?

Μου γραφει "i pay 45 euro full pack...sport/calcio/movie/ ...etc"

Προφανως 45 ειναι μονο η συνδρομη μιας και τον δεκτη τον πληρωνεις μια φορα. Το προβλημα ειναι οτι σου το φερνουν και σου το βαζουν οι τεχνικοι της εταιριας... το οποιο μπορει να λυθει.

Απάντηση: Re: Αρχαριος πως ξεκιναει?

Μου γραφει "i pay 45 euro full pack...sport/calcio/movie/ ...etc"

Προφανως 45 ειναι μονο η συνδρομη μιας και τον δεκτη τον πληρωνεις μια φορα. Το προβλημα ειναι οτι σου το φερνουν και σου το βαζουν οι τεχνικοι της εταιριας... το οποιο μπορει να λυθει.

κανε του τα εξοδα και ενα καλο τραπεζι!! :D
ναι οντως ειναι ενα προβλημα αυτο. καποιοι θα ξερουν αν μπορεις ή αν υπαρχει τροπος .. που θα υπαρχει λογικα.