Αρχάριος στην αγορά ενισχυτή.

JoeBar

Senior Member
13 December 2007
527
Κερατσίνι
Παρακολουθώ το site εδώ και αρκετό καιρό και μπορώ να πω οτί κάνετε πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σας! :ernaehrung004:

Στο θέμα μου. Μετακομίζω σε καινούργιο σπίτι και αποφάσισα να στήσω ένα home theater. Σας προετοιμάζω οτί είμαι σχετικά αρχάριος στο θέμα...

Στο budget που διαθέτω για ενισχυτή (400 περίπου) και μετά από μια έρευνα αγοράς που έχω κάνει, βλέπω οτί η επιλογές μου είναι ο Denon 1508 (στα 370 ), ο Pioneer 917 (στα 405 ) και ο Denon 1708 (ο οποίος ανεβαίνει λίγο στα 450 ).

Από ότι έχω δει η διαφορά του 1508 από τον 1708 είναι ο δεύτερος κάνει video processing. Εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις...

Τι παίζει με το video processing? Τι μου προσφέρει? Στον 1508 το hdmi απλά μεταφέρει την εικόνα (σαν να συνδεω απευθείας το hdmi στην τηλεόραση) ενώ ο 1708 το επεξεργάζεται με ίσως καλύτερα αποτελέσματα στην εικόνα?

Ο 917, από ότι μπόρεσα να καταλάβω, κάνει video processing. Σωστά?

Περιμένω την γνώση και πρόταση σας... -bye-

Σας ενημερώνω οτί τα πάντα θα παίζονται από htpc.

Sorry για το μεγάλο post... :)

Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δεις και τον Marantz SR4002
που είναι μακράν πιο μουσικός από όλους αυτούς που αναφέρεις.
Ιδιαίτερα σε σχέση με τον Pioneer.

Συνηθως και ιδιαιτερα σε αυτης της κατηγοριας ενισχυτες, η θεωρια λεει οτι η εικονα δεν πρεπει να περναει απο τον AV γιατι αλλαζει προς το χειροτερο. Αρα η οποια επεξεργασια κανουν αυτοι, δεν πρεπει να αποτελει πρωταρχικο κριτηριο για ην επιλογη σου.

Καλυτερα να επικεντρωθεις στις ηχητικες διαφορες τους.

Καλώς ήρθες στο club φίλε μας και καλή συνέχεια.
Δεν υπάρχει λόγος να περάσεις εικόνα μέσω ενισχυτή, εκτός και εαν το έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.Επίσης απο την στιγμή που θα παίζονται τα πάντα απο htpc όπως λές, ακόμη και εαν χρειαστείς upscailing μπορείς να το έχεις απο το htpc.
Ξέχασες πάντως να μας πείς κάτι πολύ σημαντικό.......τι μέσο προβολής χρησιμοποιείς και τι ανάλυση έχει;

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας και το καλωσόρισμα. :2thumb22sup:

Από ότι φαίνεται δεν μας ενδιαφέρουν οι video δυνατότητες, καλώς. Άρα κοιτάμε για την ηχητική απόδοση. Από αυτούς που ανέφερα (denon 1508, pioneer 917) ποιά είναι η καλύτερη επιλογή?

Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δεις και τον Marantz SR4002
που είναι μακράν πιο μουσικός από όλους αυτούς που αναφέρεις.
Ιδιαίτερα σε σχέση με τον Pioneer.
Από μια ματιά στο skroutz βλέπω οτί ο marantz ξεκινάει από τα 520 . Οπότε ανεβαίνει λίγο το budget. Εκτός βέβαια αν πειστώ οτί η διαφορά στην απόδοση του τα αξίζει. ;)

Ξέχασες πάντως να μας πείς κάτι πολύ σημαντικό.......τι μέσο προβολής χρησιμοποιείς και τι ανάλυση έχει;

Το μέσω προβολής ακόμα δεν το έχω, αλλά σκέφτομαι να σας ενοχλήσω και γι αυτό. Απλά είπα να ξεκινήσω από τα εύκολα (βλ. ενισχυτή)... :p

Προσανατολίζομαι για μια 50άρα Plasma. Για την ώρα υποψήφιες είναι η Samsung 50C96 και η Philips 50 PFP5532. (1366 X 768)

Δεν σας είπα για τα ηχεία βέβαια. Προσανατολίζόμουν για τα Crystal Audio Plasma, αλλά τις τελευταίες μέρες μου έχει μπει το μικρόβιο του κινέζου (βλ. KODA)... :D

Last edited:
Πάντως αν διαλέξεις ενισχυτή με HDMI να σιγουρευτείς ότι έχει λειτουργία
HDMI Repeater (όπως ο SR4002) και όχι pass through (όπως ο Pio)
για να μπορεί να αποκωδικοποιεί και τα καινούργια format και να έχεις ήχο από εκεί.

Απάντηση: Re: Αρχάριος στην αγορά ενισχυτή.

Υπάρχει ενισχυτής της κατηγορίας των 400 ο οποίος να αποκωδικοποιεί τα καινούργια format?
Απο όσο γνωρίζω όχι.Χρειάζεται να προσθέσεις περίπου κανά διακοσάρι ακόμη γιά αυτό που ζητάς.

file geia xara k apo emena...oi enisxoites pou mas anafereis einai poly kaloi all gia koita kai to stratopedo ti yamaha...oso gia ta ixeia den sou synistw na pareis koda........thes na ftiaxeis ena kalo home theatre kai vazeis ixeia koda?
sou synistw B&W...akoma kai ta mikra ta M1 me ena sub kanoun thaumata.

Βασικά με τα χρήματα που διαθέτω, γνωρίζω οτί δεν στήνω καλό ht. Μάλλον για ένα αξιοπρεπές πηγαίνω... :smile:

Όσον αφορά τα ηχεία που πρότεινες, ξεφεύγουν σε τιμή από αυτά που σκέφτομαι να δώσω. Με μια γρήγορη ματιά βλέπω οτί κινούνται στα 1100 μαζί με sub (για τα ΜΤ-10). Το οποίο βγαίνει αρκετά από το budget των 600 που θέλω να δώσω.

Στα χρήματα αυτά υπάρχει καμιά πρόταση...?

κάνε λιγάκι υπομονή και πάρε μεταχειρισμένο ηχείο και sub.
Kαι κατηγορία θα ανέβεις και λεφτά θα γλιτώσεις και καλύτερο ήχο θα έχεις.
Κι αυτή τη στιγμή αν κοιτάξεις στις αγγελίες του forum θα βρείς πολύ πολύ καλές ευκαιρίες.