Αρχεια wmv - mpeg- avi. Σε Ps3 ΠΩΣ?

prince84

New member
7 January 2011
13
παιδια γνωριζει καποιος πως μπορω να κανω αναπαραγωγη ταινιων wmv, mpeg, avi στο PS3 χωρις να γινεται καποιο convert απο τον υπολογιστη πρωτα?

Last edited by a moderator:
Re: HELP - Αρχεια wmv - mpeg- avi. Σε Ps3 ΠΩΣ?

ευχαριστο για την απαντηση αλλα δεν με καλυψε και πολυ γιατι αφοραει περρισοτερο ταινιες με sub. δεν υπαρχει τροπος να περασο στο ps3 κατι που να υποστιριζει τα παραπανω αρχεια?

Τo PS3 υποστηρίζει τα παρακάτω χωρίς κανένα πρόβλημα:

* Memory Stick Video Format
* - MPEG-4 SP (AAC LC)
* - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
* - MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
* MP4 file format
* - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
* MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)
* MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)
* MPEG-2 TS(MPEG2 Audio Layer 2, AC3(Dolby Digital), AAC LC)
* MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
* AVI
* - Motion JPEG (Linear PCM)
* - Motion JPEG (μ-Law)
* AVCHD (.m2ts / .mts)
* DivX
* WMV
* - VC-1(WMA Standard V2)

Βασικά όπως βλέπεις υποστηρίζει εγγενώς αυτά που ζητάς! Βέβαια έχει θέματα που αφορούν τα Xvid και τα mkv αλλά γενικά έχει μεγάλο κατάλογο συμβατότητας! Aν οι ανάγκες σου περιλαμβάνουν και την αναπραγωγή υποτίτλων, το PS3 μπορεί να σε ικανοποιήσει με Xsubs δηλαδή ενσωματωμένα στο αρχείο subs με τη διαδικασία που περιέγραψε λίγο παραπάνω ο airb. Οι εξωτερικοί υπότιτλοι υποστηρίζονται μόνο για αρχεία τύπου DivX στην κωδικοσελίδα CP1250, CD1251, CP1252. H ελληνική CP1253 δεν υποστηρίζεται ούτε πρόκειται (από ότι φαίνεται) να υποστηριχθεί επίσημα!

Αν θέλεις να αναπαράξεις κάτι μη συμβατό πρέπει οπωσδήποτε να το μετατρέψεις σε συμβατή για το PS3 μορφή. H λύση είναι η μετατροπή μέσω προγράμματος στον υπολογιστή (υπάρχουν δεκάδες τέτοια, ψάξτο λίγο) ή να τα μεταφέρεις απ'έυθείας μέσω δικτύου και κατάλληλου προγράμματος server (transcoding)
Το όφελος στη δεύτερη περίπτωση είναι πως δε θα σε απασχολεί να μετατρέπεις τα αρχεία σου ξεχωριστά αλλά αυτά θα μετατρέπονται από τον υπολογιστή σου σε πραγματικό χρόνο. Προαπαίτηση αυτών βέβαια είναι αφενός η δικτύωση και αφετέρου η επαρκής υπολογιστική ισχύ (διπήρηνος επεξεργαστής από 2,4Ghz και άνω)

Υ.Γ.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόσθετο που να εγκαθίσταται στο PS3 για να το κάνει συμβατό μέ όλες τις μορφές video. Ίσως με την έλευση των custom frimwares να δούμε άσπρη μέρα!

Φίλε wu στον ps3 media server ειναι η λυση σου ....

Φίλε xamurabi είχαμε πει και παλιότερα πως αυτό το Link με το θέμα media server θα έπρεπε να είχε γίνει sticky.

Ποτέ δεν είναι αργά...

Φίλε xamurabi είχαμε πει και παλιότερα πως αυτό το Link με το θέμα media server θα έπρεπε να είχε γίνει sticky.

Ποτέ δεν είναι αργά...

Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Φαίνεται πως .... κόλλησε το θέμα και δεν έγινε ποτέ sticky! :flipout:

Δε χρησιμοποιώ πλέον τον pms γιατί αγόρασα media player αλλά παρακαλουθώ αρκετά συχνά τα threads! Αν πάντως προχωρήσει η λύση με τα custom firmwares ίσως και να αποτελέσει παρελθόν το PC transcoding!

Xamurabi. με καλυψες πληρως.. βεβαια δεν θα καταφερω να δω τα αρχεια που θελω στο ps3 γιατι αποτι καταλαβα ειναι διαδικασια που θελει τον χρονο και την υπομονη του. παντως δοκιμασα κατι converters apo avi σε divx αλλα η διαδικασια αυτη για μια ταινια 650mb πηρε σχεδον μια ωρα και ειναι πολλα τα αρχεια που θελω να μετατρεψω. ευχαριστω παντως.

Ποτέ δεν είναι αργά...

φιλε μου δεν εχω ιντερνετ στο ps3.!!

φιλε μου δεν εχω ιντερνετ στο ps3.!!

Σύμφωνα με την απάντηση που πήρες και στο thread του PMS δεν απαιτείται σύνδεση στο internet απλά μια σύνδεση δικτύου. Βέβαια αν υπάρχει η δεύτερη, τότε και η σύνδεση στο intenet είναι απλή αλλά τέλος πάντων το PMS απαιτεί τη σύνδεση PS3 και PC μέσω δικτύου!

Κάνε τον κόπο να διαβάσεις λίγο και θα καταλάβεις πως το να στήσεις ένα pms server και να το συνδέσεις με το PS3 όσο επίπονο και να ακούγεται (για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά) , σίγουρα είναι λιγότερο χρονοβόρο από το να μετατρέπεις κάθε ταινία σε συμβατό με το PS3 format. Σαφώς και απαιτεί βέβαια λίγο δίαβασμα και λίγο παίδεμα αλλά αποζημιώνει κάθε προσπάθεια στο τέλος. Αν δεν έχεις δικτύωση ή τον χρόνο ή τη γνώση την υπομονή ή ακόμη και την όρεξη για τη λίγη δουλειά που απαιτείται (1-2 ώρες για να εγκαταστήσεις τα προγράμματα μαζί με τις όποιες δοκιμές) τότε αγόρασε ένα media player σε τιμή που πλέον ξεκινά από 50-60 (χωρίς δικτυακή σύνδεση) ή 90-110 (με δίκτυο) και ξέχνα κάθε άλλη σκέψη!
Στην περίπτωση πάντως που δε σου περισσεύουν χρήματα και έχεις σύνδεση δικτύου μεταξύ PC και PS3 τότε κάνε τον κόπο με τον PMS!

Μαλιστα.. εχεις καποιο λινκ για αυτο το media player? δεν ξερω καν τι σχημα εχει.. σε ευχαριστο για την απαντηση σου αλλα αδερφακι μου δωσμου καποιο λινκ για καποιο προγραμμα, καποιο thread ισως που θα με βγαλει καπου η καποια μικρη οδηγια και θα την βρω εγω την ακρη μετα

ευχαριστο για την απαντηση αλλα δεν με καλυψε και πολυ γιατι αφοραει περρισοτερο ταινιες με sub. δεν υπαρχει τροπος να περασο στο ps3 κατι που να υποστιριζει τα παραπανω αρχεια?

Φίλε μου εγώ εγώ έχω την εφαρμογή format factory κι έτσι ό,τι δεν παίζει την βάζω σ αυτό και το μετατρέπω ή σε Avi ή σε Mp4 και τα παίζει κανονικά