Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Πριν από λίγο προσπάθησα να κάνω μια μικρή αγορά από το ebay.
Τίποτα ιδιαίτερο, ένα απλό gadjetάκι.

Αρχικά έφαγα πόρτα από όσα γερμανικά καταστήματα έστελναν απ ευθείας με κάπου 10% παραπάνω κόστος από τους ανατολίτες.
Μετά έφαγα κανονικά από αντίστοιχα εγγλέζικα.
Μετά από ένα κινέζικο.
Ενα Χονκ κονγνέζικο μου έγβαλε ένα μυστήριο warning σχετικά με το paypal

Τελικά τσατίστηκα τόσο που το παρήγγειλα από τον πρώτο σχιστομάτη που μου είπε ΟΚ.

Με τις υγείες μας.:AFADF0:

Πολλοι χρεωνουν την διαφορά του ΦΠΑ,εγω δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.Υπαρχουν βεβαια οσοι κατ επιλογη τους δεν στελνουν στην Ελλαδα ,Ιταλια κλπ,κλπ. Το γερμανικο ebay πλεον ειναι σαφως ακριβοτερο ,με λιγοτερες επιλογες,και κατηργησε και την παροδοσιακη hiend κατηγορια

Last edited:
Re: Απάντηση: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Πολλοι χρεωνουν την διαφορά του ΦΠΑ,εγω δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.Υπαρχουν βεβαια οσοι κατ επιλογη τους δεν στελνουν στην Ελλαδα ,Ιταλια κλπ,κλπ

όχι
η επιλογή ήταν weltweit ή EU.
την πόρτα την έτρωγα μόλις πατούσα το κουμπάκι "αγόρασε"

Για αγορες μεσω paypal ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα! Αφου προπληρωνονται, γιατι να εχουν προβλημα οι πωλητες?

Για αγορες μεσω paypal ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα! Αφου προπληρωνονται, γιατι να εχουν προβλημα οι πωλητες?

+1 ... Μήτσε, καταλάβανε ότι είσαι στενάχωρος τύπος και σε δουλεύουν ...

Υπαρχει ενα προβλημα με το κινεζικο ταχυδρομειο,γιατι πολλα δεματακια μικρης αξιας που ερχονται σαν απλες επιστολες χανονται

η εμπειρία μου από το πάρε-δώσε με Γερμανούς και Αυστριακούς πάντως είναι οικτρή.
αγοράζω μόνο δίσκους, σπάνιους και καταργημένους.
είναι χλιμίντζουρες, σπαγγοραμένοι και λαμόγια.
όταν τους πιάνεις στα πράσα κάνουν ...το Γερμανό.
tightwads and cheapskates.
το κλασσικό τους 'κόλπο' είναι ότι μου χρεώνουν ταχυδρομικά airmail και στέλνουν το CD με surface.
κάνει κοντά ένα μήνα να μου έρθει ή και παραπάνω.
αυτοί στο μεταξύ σφυρίζουν αδιάφορα.
αυτό το κάνει το 95% από δαύτους και το κάνει εδώ και χρόνια.

Kωστα, οι ταχυδρομικες αποστολες απο Γερμανια ειναι δραμα,πρεπει να εχουν τα ΕΛΤΑ αναθεσει σε ιδιωτικα φορτηγα την μεταφορα και αυτα περιμενουν να γεμισουν για να ερθουν ,15+ μερες τουλαχιστον.Αυτοι που με εκπλησουν ευχαριστα ειναι οι Αγγλοι με τις λογικες τιμες μεταφορικων και την γρηγορη παραδοση -περιπου μια βδομαδα,μου ετυχε να παραλαβω και σε 4 μερες

πάντως προ 3-4 ετών, το ταχυδρομείο μας ήταν από τα καλύτερα στον κόσμο.
οι ξένοι είχαν να λένε γιατί 'έσπρωχνα' τότε παλιά βινύλια και επικοινωνούσα με πολύ κόσμο, ιδιαίτερα αμερικάνους.
τουλάχιστον 7 ή 8 από αυτούς είχαν μείνει έκπληκτοι.
μου έγραφαν πως το δικό μας ταχυδρομείο δεν είχε την παραμικρή σχέση με τα δικά τους.

Οι Γερμανοι πωλητες στο ebay ειναι μακραν οι τιμιοτεροι και πιο αξιοπιστοι παγκοσμιως.

Μουχουν τυχει χιλιμιτζουρες απο ολες τις γωνιες της γης απο την Γερμανια ποτε. Το μονο τους αρνητικο ειναι οντως τα ταχυδρομεια τους και οι χρονοι παραδοσης αλλα πρεπει να ξερεις τι θα τους ζητησεις για να μην χασεις χρημα .

Απάντηση: Re: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Οι Γερμανοι πωλητες στο ebay ειναι μακραν οι τιμιοτεροι και πιο αξιοπιστοι παγκοσμιως.

Μουχουν τυχει χιλιμιτζουρες απο ολες τις γωνιες της γης απο την Γερμανια ποτε. Το μονο τους αρνητικο ειναι οντως τα ταχυδρομεια τους και οι χρονοι παραδοσης αλλα πρεπει να ξερεις τι θα τους ζητησεις για να μην χασεις χρημα .

Μπορει στη πλειονοτητα να ηταν -ειναι ,αλλα εχουν πουλησει και πουλανε<μαιμουδες> παρα πολλες σε ρουχα εννοειται,περα απ το οτι ειναι ακριβοτεροι.Ψαχνω τωρα μια μπαταρια για λαπτοπ ,και ειναι 8-10 ευρω ακριβοτεροι οι Γερμανοι απο τους Αγγλους

Κανένα πρόβλημα δεν έχω αντιληφθεί . Αγόρασα τον τελευταίο μήνα και από de και απο com και απο co.uk.

Απάντηση: Re: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω με τον Κώστα Λυμπερόπουλο. Το γερμανικό ι-μπέι είναι μακράν αυτό με τα περισσότερα αντικείμενα προς πώληση.
Είναι ικανοί να βγάλουν για πούλημα δεξί παπούτσι αν χάσουν το αριστερό, ή το λαμπατέρ "αντίκα" που ψάρεψαν στα σκουπίδια. Υπάρχουν φυσικά και σοβαροί, αλλά οι περισσότεροι είναι αυγοζύγηδες και κάνουν μικροκομπινίτσες. Σχεδόν πάντα οι περιγραφές των αντικειμένων θέλουν προσοχή, είναι σκοπίμως αόριστες ή ανακριβείς δια της παραλείψεως.

Για τους χρόνους που γράφει ο Πέτρος όντως είναι τραγικοί. Εγώ έχω χάσει κιόλας 2 φορές μικροδέματα. Δεν μπορεί να φταίνε τα ΕΛΤΑ, με όλους τους άλλους δεν υπάρχει πρόβλημα - ειδικά οι Άγγλοι όπως είπες είναι φοβεροί: σχεδόν ποτέ πάνω από 3-4 εργάσιμες.

Last edited:
+1 για Άγγλους και τα ταχυδρομεία τους αλλά και για τα δικά μας ΕΛΤΑ.
Από Γερμανία δεν έχω ψωνίσει ποτέ (και αν το κάνω κάποια στιγμή θα το κάνω με πολύ βαριά καρδιά) αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Προτιμω Αγγλικο e-bay μεγαλη ποικιλια ,καλες τιμες!
με Γερμανια δυο μονο αγορες ,μεγαλου κοστους ομως,ολα αψογα και γρηγορα...
Αμερικη ,παραδεισος απο ποικιλια ,καλυτερες τιμες μακραν,δυστυχως δεν στελνουν ολοι Ευρωπη .
Ασια ολα πολυ καλα μεχρι τωρα ,γενικα επαγγελματιες.
Με τα ΕΛΤΑ τσακωνομαι συνεχεια γιατι για μικροπραγματα και το βιννυλιο μεσα σε αυτα !!! τα αφηνει χυμα ο ταχυδρομος στην εισοδο της
πολυκατοικιας και δεν τα παιρνει πισω στα γραφεια ΕΛΤΑ οταν δεν με βρει για να μου στειλουν ειδοποιητηριο ....
Ευτυχως δεν εχω χασει τιποτα μεχρι τωρα απο κανεναν ελαφροχερι της πολυκατοικιας!

Υ.Γ Το καλο με τα ΕΛΤΑ δεν ελεγχουν ποτε για φορους!
Μακρια απο FEDEX,UPS ΚΛΠ απο χωρες εκτος ΕΟΚ , γινεται παντα ελεγχος στο τελωνειο...

Last edited:
Τα ΕΛΤΑ ειναι πολυ καλα και συνηθως δεν υπαρχουν παραπονα απο πλευρας παραδοσεων.Εξαιρεσεις βεβαια υπαρχουν[εγω] που ο ταχυδρομος εχει να εμφανισθει απο την Τεταρτη.Ειναι καποιες φορες που λες οτι επιτελους πρεπει να αρθει η ανευθυνοτητα καποιων υπαλληλων του δημοσιου.Στο ταχυδρομειο σκιζονται να με εξυπηρετησουν ,αλλα στο κεντρο διανομης ειναι ολοι για απολυση με πρωτο τον ανικανο προισταμενο τους

Re: Απάντηση: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Εχω παει εκατο φορες να τους παρακαλεσω να μου στελνουν ειδοποιητηρια αντι να κουβαλαει ο ταχυδρομος τα πραγματα και οταν δεν με βρισκουν να τα αφηνει χυμα στην εισοδο...
ειτε σε τοιχο μιλας ειτε σε ανθρωπους ενα και αυτο!!!

βρε παιδιά
το θέμα δεν είναι το ebay και ποιός είναι πιό σωστός πωλητής ή ταχυδρόμος.
Το θέμα είναι ότι έχει αρχίσει να περνάει η Ελλάδα ως αφερέγγυα χώρα.
Ψωνίζω 9 χρόνια από εκεί και πότε δεν είχα πρόβλημα.
Πριν μια εβδομάδα έκανα αγορά και πριν 15 επίσης.
Τέτοιο θέμα πρώτη φορά είχα.