Αργαλαστή Πηλίου ψηφιακή λήψη

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Θα ήθελα την βοήθεια φίλων που γνωρίζουν τα δεδομένα λήψης στην Αργαλαστή Πηλίου. Με ενα φίλο μου που έχει εξοχικό εκεί θα πάμε να εγκαταστήσουμε μια κεραία για λήψη digea. Απο ότι μου έχει πει η Αργαλαστή ειναι Γούβα στο Πηλίο και εδώ ειναι που θέλω την βοήθεια σας και μακάρι να μένετε εκεί η ακόμα καλυτερα να εχετε κάνει εγκατάσταση εκεί ώστε να μου πείτε πιο συγκεκριμένα τι χρειάζεται να πάρω απο υλικά.
Χρειάζομαι κεραία κατευθυντικη ή οχι ;
Χρειάζομαι ενισχυτή σήματος ;

Στην Αργαλαστή η καλύτερη λήψη ειναι απο Πηλίο;
Κάθε βοήθεια δεκτή.

Κοίτα εδώ. Και αν δεν σου βγάλει τίποτα αρχικά, βάλε στην αναζήτηση Αργαλαστή Δήμος Νοτίου Πηλίου.
http://www.digea.gr/map/el?f=%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE+|+%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CE%9D%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85&reload_map=1&area=0
Η Αργαλαστή φαίνεται να καλύπτεται χονδρικά. Και η περιοχή που είναι μέχρι τον Παγασητικό. Προς Κάλαμο δηλαδή. Εξάλλου αν βγεις λίγο έξω από το χωριό (προς Μηλίνα πχ) βλέπεις και τον Βόλο και το βουνό. Οπότε όπως λέει και το link που έβαλα, έχει κάλυψη και από Πήλιο και από Σωρό. Αλλά γενικά είναι κοντινές οι κατευθύνσεις. Αντίθετα αν πας από την άλλη μεριά προς Αιγαίο (Πάλτση κτλ) εκεί μάλλον δεν έχει κάλυψη από ένα σημείο και πέρα.
Πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες δεν ξέρω. Τι γίνεται πχ αν είσαι σε καμία τοπική γούβα.
Ευκαιρία ήταν να δω τι γίνεται και στο δικό μου χωριό που είναι λίγο παραπέρα. Έχω καιρό να πάω και δεν ξέρω τι γίνεται με το σήμα. Μόνο που είδα ότι το μισό βουνό ,κάθετα, προς την μεριά του Παγασητικού έχει κάλυψη. Αλλά το υπόλοιπο που είναι προς Αιγαίο δεν έχει. Ωραία. Θα πρέπει φαίνεται να βάλουν πομπούς σε βάρκες για να δουν και όσοι είναι προς το Αιγαίο. Φυσικά όλο το μέρος θα μετράει ως καλυμμένο για τα στατιστικά της Digea.

Φυσικά όλο το μέρος θα μετράει ως καλυμμένο για τα στατιστικά της Digea.
Αυτο ειναι για γέλια ορισμένες φορές γιατί δε απηχεί την πραγματικότητα. Έχουμε δει στα διαφορά φόρουμ παράπονα για το σήμα τις digea και απαράδεκτη έως μηδαμινή κάλυψη σε κάποιες περιοχές που η digea υποστηρίζει ότι καλύπτει. Το θεμα μου ειναι να μπορούσα να μάθω απο πρώτο χέρι αν κάποιος απο Βόλο επαγγελματίας έχει κάνει τοποθέτηση κεραίας στη μετά digea εποχή να μας δώσει κάποιες πληροφορίες , κατεύθυνσης.