Άρνηση θητείας.

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;

1. Απελαύνεται από την χώρα.
2. Φυλακίζεται.
3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
5. Πληρώνει 14.000 δρχ. στη χώρα αυτή και....

6. Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,
Πανεπιστήμιου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής
Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας
(1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και
Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς
αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα).
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
Το όνομα αυτού Κώστας Β

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
2. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ.

5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό της εντολές του
ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών
πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα
που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάννη.
Το όνομα αυτού Aκης Τ

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης
3. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής

4. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος
της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα,
οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς
χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε
απώλεια του πρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε
απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του
έδωσε άδεια για τρίτο!
Το όνομα αυτού Μάκης Τ

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.

5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Το όνομα αυτού Θάνος Μ

Last edited by a moderator:
Eνταξει χιλιοειπωμενα και χιλιογραμμενα....ε και ????

Τελικα τι πειραζει περισσοτερο αυτους που τα λενε ? Το οτι καποιοι αρνηθηκαν να υπηρετησουν η το οτι δεν μπορεσαν η δεν τολμησαν να βρουν και αυτοι καποιο μεσο η κολπο για να το αποφυγουν ?

Δηλαδη για να κανει καλα τη δουλεια του ο υπουργος πολιτισμου θα επρεπε να εχει υπηρετησει σωνει και καλα σε καμμια σκ@τομοναδα ? Και αν υπηρετουσε αλλα ειχε βαλει βυσμα και ηταν συνεχεια εξοδουχος τι θα αλλαζε ?

Θα ηταν ολα οκ στα ματια της κοινωνιας ? Θα ηταν ικανος τοτε ?

Μ@λ@κιες....εγω το βλεπω κατι σαν το βυσμα στο δημοσιο..ολοι κατηγορουμε αυτους που μπαινουν ετσι αλλα ολοι αν μπορουσαμε θα το καναμε...

Φίλε meletov, αν έχεις χαρτί τρελού από τον στρατό δεν σε δέχονται στο δημόσιο….
Αυτό είναι το point !

Νομιζω μονο σε σωματα ασφαλειας δεν σε δεχονται και οχι στο δημοσιο γενικως...

για ευνοητους λογους σβήστηκαν τα επιθετα τον εν λογω κυριων

Απάντηση: Re: Άρνηση θητείας.

Νομιζω μονο σε σωματα ασφαλειας δεν σε δεχονται και οχι στο δημοσιο γενικως...

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει τήν αποκάλυψη τού λόγου γιά τόν οποίον κάποιος πήρε απολυτήριο Ι5.
Εξαιρουνται Σώματα Ασφαλείας καί Ε.Υ.Π.
Βέβαια η απόφαση εφαρμόζεται μέ χιλιάδες εμπόδια αλλά τελικά έχει εφαρμοστεί αρκετές φορές..

Καλά, ο Πολιτισμού είναι πταίσμα, μην πω και προαπαιτούμενο αν σκεφτείς τον "πολιτισμό" που δέχεσαι υπηρετώντας.

Αλλά Υπουργός Άμυνας που δεν έχει πάει στρατό είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό για υπηρετούντες και μονίμους.

Ε σιγά... λες και εάν είχε υπηρετήσει ένας (οποιοσδήποτε) υπουργός άμυνας θα έκανε σκοπιές.

Κοίτα και το θέμα με τη στρατιωτική θητεία του Μπους τζούνιορ. Ο οποίος διοικεί τον ισχυρότερο στρατό του πλανήτη.

Από ότι βλέπω δυστυχώς έχουμε αλλοτριωθεί τόσο πολύ που όλα πιά μας φαίνονται φυσιολογικά...όλα μας φαίνονται "και τι έγινε τώρα..."
Δεν δικαιούστε πιά να μιλάτε γιά επαναστάσεις-αντιστάσεις και τα ρέστα όσοι είσαστε "και τι έγινε..."
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ φίλοι μου. Και όποιος δε καταλαβαίνει δε ξέρει που πατά και τι συμβαίνει...όπως έλεγε και άλλος ένας φυγόστρατος...όχι δημόσιος υπάλληλος τουλάχιστον.

Νομίζω οι περισσότεροι φθάσαμε να τα χαρακτηρίσουμε εμμέσως, από τις απαντήσεις μας, ως συνήθη και (δυστυχώς) συμβαίνοντα, μέχρι το "φυσιολογικά" υπάρχει μια κάποια απόσταση.

Από ότι βλέπω δυστυχώς έχουμε αλλοτριωθεί τόσο πολύ που όλα πιά μας φαίνονται φυσιολογικά...όλα μας φαίνονται "και τι έγινε τώρα..."
Δεν δικαιούστε πιά να μιλάτε γιά επαναστάσεις-αντιστάσεις και τα ρέστα όσοι είσαστε "και τι έγινε...''
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ φίλοι μου. Και όποιος δε καταλαβαίνει δε ξέρει που πατά και τι συμβαίνει...όπως έλεγε και άλλος ένας φυγόστρατος...όχι δημόσιος υπάλληλος τουλάχιστον.

Α μπα και γιατι δεν δικαιουμαστε περικαλω ? Ξερουμε καλα που παταμε....το πραγμα ειναι απλο..για ολους ανεξαιρετως ο στρατος ειναι μια πα@παρια και μιση..το απολυτο χασιμο χρονου ( δεν με ενδιαφερει γιατι εγινε αυτο..τι θα μπορουσε να γινει..η αν εχει αλλαξει ο κοσμος..η αν αλλαξε ο Διας..) και αν αυριο εβγαινε μια υπουργικη αποφαση οτι..μπορειτε να μην πατε να υπηρετησετε..πληρωνοντας πχ..1000 ε δεν θα πηγαινε ρουθουνι...

Τωρα μερικοι το αποφυγανε με τον ενα η αλλο τροπο...σκασιλα μου...εγω δεν ειμαι υποκριτης να μιλαω για πατριδες..μεγαλεια..τιμη και αλλες τετοιες μπαρουφες..πανε αυτα...εφτασε η παγκοσμιοποιηση...εφτασε η οικονομια στο πατο...τετοια θα σκεφτομαστε ?
Και αν ρωτησεις 100 ανθρωπους απο που θα ηθελαν να γινουν περικοπες για να βοηθηθει η υγεια πχ η η παιδεια..οι 99 θα σου ελεγαν απο την αμυνα.

Εγω περιμενω να βγει επιτελους ενας και να πει...ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΙΜΗ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ,ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΧΡΕΟς ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ

Αλλα αντι γιαυτα μυξοκλαινε και προσπαθουν να βρουν κανα τραγουδιστη που δεν υπηρετησε...

ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΝ...Χ@ΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ..ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ Μ@ΛΑΚΑΣ, ΘΥΜΑ..ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΠΗΞΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ..ΟΠΩΣ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕ ΜΕΣΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΗΖΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Ετσι να πουν και οχι να βγαζουν στρατοπατριδοκορονες..

Μα θα μου πει καποιος..αν δεν παει ο ενας, δεν παει ο αλλος εμεις θα υπηρετησουμε περισσοτερο...τριχες..η θητεια συνεχεια μειωνεται οτι και αν γινει...

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ...ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ???

καλά, το ότι μειώνεται διαρκώς μην το δένεις και κόμπο...
υποτίθεται ότι θα συνεχίζονταν οι μειώσεις, αλλά σταμάτησαν το 2003, και τώρα φτάνουν να εξετάζονται τα σενάρια της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και της θητείας γυναικών. Με διατήρηση του παρόντος συστήματος διάρθρωσης και οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, άλλη μείωση δεν βλέπω...

Εδώ όμως υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά…..
Αυτό είναι που με εκνευρίζει

Παντου υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα στη ζωη...
Αδικο δεν ειναι οταν εσυ πληρωνεις πχ μια κληση ενω ο αλλος τη σβηνει ? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο ντορος για τον στρατο...βγαινουν ολοι απο τα ρουχα τους οταν το ακουνε ....μιλανε για φυγοστρατους..ψαχνουν να τους παρουν το κεφαλι.....και θα σου πω γιατι..γιατι δεν ειναι οτι πιο ευκολο να αποφυγεις το στρατο..και εχεις μονο μια ευκαιρια....και αυτο ειναι που τους τρωει..που την πατησαν...ας προσεχαν..αν το ενιωθαν δεν θα τους πειραζε..αν δεν το ενιωθαν...ας εβρισκαν και αυτοι τροπο...

καλά, το ότι μειώνεται διαρκώς μην το δένεις και κόμπο...
υποτίθεται ότι θα συνεχίζονταν οι μειώσεις, αλλά σταμάτησαν το 2003, και τώρα φτάνουν να εξετάζονται τα σενάρια της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και της θητείας γυναικών. Με διατήρηση του παρόντος συστήματος διάρθρωσης και οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, άλλη μείωση δεν βλέπω...

Αυτα αν δεν κανω λαθος (γιατι δεν εχω ασχοληθει με το θεμα ...ουτε και με ενδιαφερει κιολας ) οφειλονταν στο οτι οι θεσεις που υπολογιζαν να καλυφθουν με μονιμους δεν καλυθφηκαν στο ποσοστο που υπολογιζαν...τωρα μπορει να κανω και λαθος..καπου -καποτε- αυτο ειχα διαβασει..

Οσο για τις γυναικες νομιζω (παλι μπορει να κανω λαθος ) υπηρχε θεμα ισοτητας...κατι τετοιο..δηλαδη νομικο το θεμα...

Εκτος πια αν εχουμε τοση αναγκη απο ελλειψη ανδρων στις σκοπιες που πρεπει να στειλουμε και τις γυναικες σε κανα απομακρυσμενο φυλακιο με κανα οπλοπολυβολο στο χερι...

Μα ακριβώς λόγω ισότητας έχει τεθεί επί τάπητος. Για σκέψου τι τραβάει μια οικογένεια με 3 αγόρια σε σχέση με μία με τρία κορίτσια. Εξάλλου και οι φαντάροι που υπηρετούν, όλοι σκοπιές βαράνε; Ή μήπως οι μόνιμες αλλάζουν ερπύστριες; Η γραφειοκρατική μηχανή και το κατά μονάδες σύστημα διοίκησης δημιουργεί χιλιάδες "μη-μάχιμες" θέσεις.