Arpegear Hane IEMs — Σκέτη απόλαυση

artheo

Senior Member
7 October 2013
471
Αθήνα
Πρόσφατα απέκτησα τα Arpegear Hane, και μπορώ να πω με σιγουριά ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή στον κόσμο των in-ear monitors. Από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα, με εντυπωσίασε η ποιότητα κατασκευής και η άνεση στη χρήση τους με τα memory foam tips που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο. Μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιεί για πολλές ώρες χωρίς να τον κουράζουν.

Όλες οι ακροάσεις έγιναν αποκλειστικά με το DAC/AMP E1DA 9038SG3, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη της ποιότητας ήχου των IEMs.

Εξαρχής αντικατέστησα το στοκ καλώδιο με ένα balanced 2.5mm καλώδιο, καθώς το E1DA 9038SG3 διαθέτει αποκλειστικά 2.5mm balanced υποδοχή. Δοκίμασα δύο διαφορετικά τέτοια καλώδια που έχω: το πρώτο, ένα οικονομικό silver plated, καταρράκωνε τον ήχο των IEMs διότι αφενός το μπάσο ακουγόταν αρκετά λεπτό (παράπονο και άλλων reviewers - μάλλον τελικά οφείλεται στο καλώδιο), αφετέρου η τονικότητα ήταν κάπως αφύσικη και έλειπε ζωντάνια. Το δεύτερο καλώδιο, αντίθετα, αναδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο τον εξαιρετικό ήχο των ακουστικών, προσφέροντας γεμάτο μπάσο και ζωντανή παρουσία.

Τα Arpegear Hane ξεχωρίζουν για την καθαρότητα και την ευκρίνεια τους. Τα μεσαία και τα ψηλά φέρνουν στην επιφάνεια κάθε λεπτομέρεια, χωρίς να κουράζουν το αυτί, ενώ τα μπάσα είναι γεμάτα και ισορροπημένα, δίνοντας βάθος και ζωντάνια στη μουσική. Η στερεοφωνική εικόνα είναι ευρεία και αρκετά ακριβής, προσφέροντας μια αίσθηση “ζωντανής” μουσικής. Κάτι αρνητικό δε μπορώ να βρω, σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα IEMs σε πολλαπλάσια τιμή, όμως αμφιβάλλω αν θα παρέχουν σημαντική βελτίωση στον ήχο.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα IEMs διαθέτουν dip switches, που επιτρέπουν στον χρήστη να προσαρμόσει τον ήχο περισσότερο στα προσωπικά του γούστα. Εγώ προσωπικά έχω κάνει την επιλογή SW2=On.

Συνολικά, τα Arpegear Hane είναι IEMs υψηλής ποιότητας που συνδυάζουν εξαιρετικό ήχο, άνεση και στιβαρή κατασκευή.

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ψάχνει για πιστότητα και απόλαυση στην καθημερινή του ακρόαση.

Αυτά είναι της Topping?
Όπως προκύπτει από έρευνα στο internet, η Arpegear είναι brand name της Topping που δημιουργήθηκε για την είσοδο της εταιρείας στον χώρο των IEMs (in-ear monitors).
Πρόκειται για μια υπο-μάρκα ή σειρά προϊόντων κάτω από την ομπρέλα της Topping.