Artemis και μπροστινά "σφουγγαράκια"

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Χαίρετε!

Όπως λέει και το θέμα μου, θέλω να αντικαταστήσω τα προστινά σφουγγαράκια (του κάτω μέρους) από τα audio Spectrum Artemis (μαύρα) τα οποία έχω από το 1999. Το υλικό έχει πολυμεριστεί πια και τρίβει. Πάνε και τα πιτσιρίκια και το πειράζουν και όλο φεύγει.

Ξέρετε αν μπορώ να βάλω κάτι για να τα αντικαταστήσω, ή πρέπει να απευθυνθώ στην εταιρεία; Είναι σημαντικό δηλ για τον ήχο να μπει το ίδιο υλικό ή μπορώ να βάλω κάποιο υποκατάστατο που θα βρω εύκολα;

Ετσι οπως τα γραφεις πρεπει να εχεις το μοντελο γραμμης μεταφορας,με τα δυο τετραγωνα ανοιγματα στο κατω μερος.Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να κανεις ενα τηλεφωνο στην εταιρεια,δεν ειναι κατι που θα κοστισει και η αποστολη τους θα εχει ασημαντο κοστος.

Μόλις χθες αγόρασα ένα ζευγάρι Artemis TLS με το ίδιο πρόβλημα. Τηλεφωνησα σε κάποιο κινητό που μου έδωσαν από την εταιρεία, μου είπαν ότι δεν έχουν τέτοιο υλικό και με παρέπεμψαν στην αγορά. Έχεις βρει κάτι κατάλληλο;

Και στην hi end έκθεση με είχε ρωτήσει κάποιος φίλος μας,
Φαίνεται να απασχολεί αρκετούς.

Η εταιρεία δε νομίζω ότι λειτουργεί κανονικά. Συνφορουμίτης έψαχνε για Artemis & Hermes και δεν υπήρχαν πουθενά για demo.

Έψαχνα κι εγώ για αυτό το υλικό και οι "υπεύθυνοι" της Audio Spectrum, με παρεπεμψαν στην "αγορά". Πιθανόν να έχει στο ΜΤΖaudio που έχει κιτ ηχείων και ανταλακτικά. Οσο για την Audio Spectrum μπορούμε να πούμε κομψά πως "υπολειτουργή" πιθανόν λόγω κρίσης.. Πάντως όπως πολύ σωστά είπε ο quevedo, ούτε Ερμής υπήρχε, ούτε Άρτεμης, είτε για ακρόαση, είτε για οπτική παρατήρηση...

Να πώ πως στα δικά μου TLS τα αφαίρεσα εντελώς χωρίς να παρατηρήσω κάποια αλλάγή ηχητικά. Είναι πολυ "αραιο" υλικό που μάλλον είναι διακοσμητικό. Εαν βρώ θα ενημερώσω.

βρηκα αυτο

http://www.eprice.gr/search_images.php?q=αφρολέξ&apo=0&eos=10

το τριτο προιον εχει μαλλον την ιδια πυκνοτητα και θα σου κανει,τα πιο πυκνα αφρολεξ ισως εχουν επιδραση στο χαμηλο γιατι θα μπλοκαρουν τον αερα. Οσο για την εταιρεια......μην ξεχναμε οτι ο κ. Πετροπουλος πρεπει να ειναι 65αρης και αν δεν κανει πωλησεις ειναι λογικο να θελει να αποσυρθει απο το χωρο. Κριμα βεβαια αν συμβει αυτο και δεν εχει συνεχεια η εταιρεια,τα μοντελα της σειρας HPCM ειναι εξαιρετικα.

Μου βρήκε σφουγγαράκια ο Γιώργος απο την Audio spectrum!! Να το ευχαριστήσω θερμά που βοήθησε να γίνουν οι Αρτέμιδες σαν καινούργιες!!! Γιώργο τα σέβη μου!:worshippy:

Re: Απάντηση: Artemis και μπροστινά "σφουγγαράκια"

Να πώ πως στα δικά μου TLS τα αφαίρεσα εντελώς χωρίς να παρατηρήσω κάποια αλλάγή ηχητικά. Είναι πολυ "αραιο" υλικό που μάλλον είναι διακοσμητικό. Εαν βρώ θα ενημερώσω.

Έχω 2 ζευγάρια Artemis TLS.
Πριν καμιά 10ριά χρόνια που ανακατασκεύασα το 1 ζευγάρι ζήτησα τηλεφωνικά από την Audio Spectrum και η ευγενικότατη υπεύθυνη κα Σοφία μου έστειλε ταχυδρομικώς 2 ζευγάρια καινούργια μαύρα σφουγγαράκια. Τοποθέτησα τότε το ένα ζευγάρι στα ηχεία που ακούω. Το άλλο ζευγάρι είναι ακόμη ατελείωτο (οι καμπίνες θέλουνε βερνίκωμα και δεν έχω βρεί το χρόνο...). Τα τοποθετημένα αλλά και τα άλλα σφουγγαράκια που ακόμη βρίσκονται σε μια σακούλα στο πατάρι, έχουν αρχίσει να μαδάνε. Άρα η ζωή τους είναι περιορισμένη, τοποθετημένα ή μή. Η χρήση τους θεωρώ όπως πολύ σωστά ανέφερε ο φίλος παραπάνω, ότι είναι καθαρά αισθητική για να μη φαίνεται το κιτρινόλευκο ηχοαπορροφητικό αφρώδες της γραμμής μεταφοράς.

Πρόπερσι αγόρασα ένα ξεχασμένο μ/χ ζευγάρι Athena TLS του 94-95 με καθόλου σφουγγαράκια στις τετράγωνες τρύπες όπου φαίνεται "ξεδιάντροπα" το κιτρινωπό ηχοαπορροφητικό. Δεν πρέπει να είχε ποτέ γιατί δεν υπάρχουν υπολλείματα κόλας ή μαδημένου μαύρου σφουγγαριού στις τετράγωνες τρύπες. Είναι κακάσχημο αλλά δεν πρόκειται να του βάλω τίποτα, και για να είμαι ειλικρινής παίζει τόσο καλά που δεν με απασχολεί καθόλου...

H Audio Spectrum βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη φάση αυτήν την στιγμή από ότι έχω ακούσει και παλεύει να ξαναβγεί στην αγορά και ίσως γι αυτό να μην μπορεί να υποστηρίξει κάποιες υπηρεσίες όπως το σέρβις.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση ενός λεπτού αφρώδες υλικού στις οπές της γραμμής μεταφοράς, προκειμένου να καλύψει την θέα του εσωτερικού υλικού δεν νομίζω να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.