Artifact αγνώστου προελεύσεως

Georg_

Established Member
24 February 2012
128
Επιτέλους αξιώθηκα να ξαναστήσω το HT. Το αποτέλεσμα στις προσδοκίες μου, εκτός από το εικονιζόμενο. Αρχικά μου είχε φανεί σαν μια λωρίδα της εικόνας μετατοπισμένη πλάγια, που ανέβαινε και νόμιζα ότι είναι έξωθεν παρεμβολή 50Hz, παρά το μη συνεχές και μη σταθερής συχνότητας εμφάνισης. Απεδείχθη πολύ δύσκολο να φωτογραφηθεί, αλλά τελικά κάτι έγινε. Όπως είπα δεν έχει σταθερή συχνότητα. 'Αλλοτε βλέπεις απανωτές 5-6 κι άλλοτε 1 μία στις τόσες.

Λάβετε υπόψη μόνο τη μετατόπιση μέρους της εικόνας. Οι λωρίδες χρώματος (πράσινη και μπλε) είναι ακινητοποίηση της σάρωσης.

Η αλυσίδα:

BD ISO (HDD)
XBMC
HD4000
mobo HDMI
HDfury3
RGBHV ή YPbPr (το πρόβλημα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως επιλογής σήματος εξόδου)
CRT προβολέας

Για την ώρα περιμένω τον κουμπάρο μου να μου φέρει ένα μακρύ καλώδιο VGA για να παρακάμψω το HDfury3, αλλά τον βλέπω να ρεκλάρει, οπότε μέχρι τότε, γνωρίζετε κάτι;

dsc4345o.jpg

dsc4348.jpg

Re: Απάντηση: Artifact αγνώστου προελεύσεως

Λοιπόν, διαβάζοντας τα ποστ και το λινκ, ξανακοίταξα. Δεν το είχα προσέξει στο μόνιτορ παρότι είχα κοιτάξει, απλώς όχι προσεκτικά (νόμιζα ότι εμφανιζόταν μόνο στον προβολέα). Τελικά ήταν το ίδιο και στο μόνιτορ. Βάσει των οδηγιών του λινκ ενεργοποίησα το vertical blank sync όταν παίζει βίντεο και στο μόνιτορ εξαφανίστηκε. Θα δω σε λίγο το MIB3 στον προβολέα και θα αναφέρω.

Επειδή αναφέρονται κάποια μειονεκτήματα της λύσης αυτής του κατακόρυφου συγχονισμού, ποια είναι η διαφορά του full screen window της λύσης που προτείνατε από το πραγματικό full screen; Χάνω 1-2 pixel γύρω γύρω;

Δε νομίζω να χάνεις κάτι. Απλά άλλα συστήματα λειτουργούν καλύτερα με τη μία επιλογή και άλλα με την άλλη.

Αν όμως στέλνεις εικόνα σε οθόνη και προβολέα, άλλαξε τις ρυθμίσεις σου και δίνε μόνο στον προβολέα.

Στο MiB3 με μόνη αλλαγή στο vertical blank sync είδα κάτι μόνο μία φορά.

Ξαναβάζοντας το Starship Troopers έκανα δοκιμές με τις ρυθμίσεις.

Με μόνη αλλαγή το vertical blank sync το πρόβλημα εμφανίζεται, αλλά πολύ λιγότερο.
Απενεργοποιώντας μόνο το μόνιτορ (στέλνοντας σήμα μόνο στον προβολέα) καμμία βελτίωση. Η ρύθμιση έγινε από τις ρυθμίσεις της κάρτας, clone mode σε single monitor - η ρύθμιση του xbmc blank other displays κάτι άλλο θα εννοεί γιατί δεν κάνει τίποτα.
Μόνο full screen window rather than true full screen δεν θυμάμαι αν το δοκίμασα (μάλλον ναι χωρίς καλό αποτέλεσμα)...
Με ενεργοποίηση του vertical blank sync (when playing video) και full screen window στις συγκεκριμένες σκηνές του ST3 και σε ολόκληρο το Ghost Rider και το Contagion δεν είδα τίποτα. Το Ghost Rider και το Contagion τα είδα κανονικά ως ταινίες. Πρόσεχα, αλλά έβλεπα την ταινία. Παρεμπιπτώντος, στο Ghost Rider πολύ καλή εικόνα, πολύ καλός ήχος (όπως θα έπρεπε, χωρίς υπερβολές), ηθοποιεία για κλάμματα, αλλά δεν πειράζει. Στο Contagion απλώς καλή εικόνα, ήχος ανάλογος με τη βαρετή (ψιλομάπα) ταινία...

Θα εγκαταστήσω και το mpc-hc, θα βρω και πώς να παίζει το xbmc μέσω αυτού και θα δω κι έτσι.

Φαγώθηκε ο κουμπάρος, και, αφού τσέκαρα ότι είχα τα αρχεία εγκατάστασης της Eden, έβαλα τη Frodo. Και μετά :furious3:

Το tearing επανεμφανίστηκε σε όλο του το μεγαλείο, παρότι οι ρυθμίσεις ήταν οι ίδιες. Ψάχνοντας κι άλλο, διαπιστώνω ότι είναι γνωστό θέμα με ποικίλες προτάσεις για λύση, και βρίσκω και κάποιες συστάσεις για ρυθμίσεις του xbmc αναλόγως κάρτας γραφικών (http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=146275), τις οποίες και ακολούθησα. Δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς, αλλά το πρόβλημα παρέμενε (στην καλύτερη εκδοχή απλώς μετριαζόταν λίγο). Ήμουν έτοιμος να γυρίσω στην Eden, αλλά είπα να δοκιμάσω και το Aero (W7 Ult 64). Έβαλα desktop theme Aero, πάλι τα ίδια... Καταπίνω και το τελευταίο χάπι και -αφού ξαναδιαβάζω τι θα χάσω- αλλάζω τν ήχο από WASAPI σε Direct Sound (οπτική). Όχι μόνο εξαφανίστηκε το tearing, αλλά εξομαλύνθηκε και η κίνηση! Μη μπορώντας να συμβιβαστώ με τον ήχο (χωρίς να ξαναδοκιμάσω να ακούσω), ξαναγυρίζω σε WASAPI και αυτή το φορά και οι δύο βελτιώσεις παρέμειναν. Go figure...

Το μειονέκτημα: έχω την άισθηση ότι ο υπολογιστής ανταποκρίνεται συνολικά βραδύτερα.