Άσχετος στο χώρο ψάχνει...

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Χαιρετώ τα πλήθη!
Σύντομα μπαίνω στο νέο μου σπίτι και θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά ηχείων.
Ως τελείως άσχετος με το αντικείμενο θα αγοράσω ότι μου προτείνετε μιας και μέχρι σήμερα
δεν έχω μετανιώσει για τις συμβουλές που έχω πάρει από εδώ μέσα.

Επιτρέψτε μου να θέσω κάποια κριτήρια και περιορισμούς:
1.Χώρος: Σαλόνι 30 τ.μ.
2.Θα κρεμαστούν στο ταβάνι οπότε πρέπει να είναι μικρούλια και ομορφούλια.
3.Surround 5.1
4.Δε θέλω να ξεσηκώνουν τον κόσμο,ρίχνω περισσότερο βάρος στην ποιότητα του ήχου.Άν παίζουν όπως αυτά (που είναι τα μόνα που έχω ακούσει) θα είμαι υπερευχαριστημένος.
5.Θα τροφοδοτούνται από av ενισχυτή και κύρια χρήση τους θα είναι ταινίες και παιχνίδια.
6.Και σημαντικότερο: ταβάνι budget 300 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους φίλους μπουν στον κόπο.

τα ηχεία που έδειξες έχουν δική τους ενίσχυση, από ό,τι κατάλαβα εσύ έχεις δικό σου ενισχυτή, καλό θα ήταν να πεις ποιο μοντέλο είναι αν και σε τέτοιο budget οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Ευχαριστώ τους δύο φίλους για τις συμβουλές. Ενισχυτή δεν έχω πάρει ακόμα. Κύριο μέλημα για την αγορά του είναι η συνδεσιμότητα λόγω ύπαρξης πολλών συσκευών (κονσόλες,nova,htpc) αλλα και συσκευών εξόδου (projector,2 tv). Επίσης δε θα ηθελα να δώσω γί ? αυτόν πάνω απο 500 ευρώ.

Τι παραπάνω θα πάρω πληρώνοντας τη διαφορά των Harman απο τα jbl? αξίζει τον κόπο;

Τα ηχεια αυτά είναι καλύτερα απο τα 2 που προανέφερα;
Edit: Θέλω να τα κρεμασω, δεν κάνουν αυτά...

Πήρα τα Onkyo SKS HT 528 5.1 σε πολύ καλή τιμή, 169 ευρώ. Αν αποδειχθούν ανεπαρκή όπως λεέι ο ρέμπελος φίλος μου θα πάνε στην υπόγα. Μένει ο ενισχυτής! Τι μπορούμε να βρούμε στο 500ρικο με 2 hdmi out?

tyler να σε ρωτησω κάτι?
έχω δει στο δικάναλο ότι στη μικρομεσαία κατηγορία επιμένεις πολύ για τα chario.
Εχεις άποψη για 5-καναλο σύστημα με chario?
Eιχα διαβασει εδω μέσα, σε μια παρουσιάση της "κρίσης το ακρόασμα" (η κάπως ετσι) για μεγάλο ενθουσιασμό για την σειρά element η οποία βγάζει και ηχεία
δαπέδου και κεντρικό.

Re: Απάντηση: Άσχετος στο χώρο ψάχνει...

tyler να σε ρωτησω κάτι?
έχω δει στο δικάναλο ότι στη μικρομεσαία κατηγορία επιμένεις πολύ για τα chario.
Εχεις άποψη για 5-καναλο σύστημα με chario?
Eιχα διαβασει εδω μέσα, σε μια παρουσιάση της "κρίσης το ακρόασμα" (η κάπως ετσι) για μεγάλο ενθουσιασμό για την σειρά element η οποία βγάζει και ηχεία
δαπέδου και κεντρικό.

σειρα element δεν ξερω. Οι σειρες της εταιριας βγαζουν γενικα κ κεντρικα και sub. Εχω ακουσει Chario 5.1 με μπροστινα τα Delphinus και εσκιζε. Δεν εχω ομως πολυ εμπειρια σε 5.1. Ξερω οτι τα ηχεια της εταιριας ειναι πολυ μουσικα και ακουγονται και πολυ "μεγαλα". Δεν βλεπω γιατι να μην ειναι το ιδιο καλα κ σε 5.1