asio drivers για prodigy hd2????

ciubiuniau

New member
8 April 2008
16
χρονια πολλα και καλα σε ολους ,με υγεια!
μπορει καποιος να μου πει πως θα παιξει η καρτα ηχου μου με asio drivers?το player που χρησιμοποιω ειναι το winamp..βαζω λοιπον στο φακελλο με τα plugin το asio.dll αρχειο που εχει το cd της καρτας μου,αλλα δε μου το εμφανιζει ως επιλογη...κατεβασα και τους asio for all ,αλλα και μ αυτους τιποτα...μπορει καποιος να μου πει τι κανω λαθος και παιδευομαι_

Στη θέση σου θα απεγκαθιστούσα το asio for all και θα έβαζα το πακέτο των drivers της μαμάς του που περιλαμβάνει και asio drivers.

Μετά, πρέπει να κατεβάσεις το plugin asio_out(exe) του otachan. To plugin που δίνουν από το site του winamp, απ' όσο θυμάμαι δεν μου είχε δουλέψει. Θα αποσυμπιέσεις το plugin στον κατάλογο εγκατάστασης του winamp και από τα preferences θα επιλέξεις στο output το asio. Ίσως απαιτηθούν μερικές ακόμα ρυθμίσεις, όπως π.χ. την έξοδο της κάρτας (π.χ. spdif, line out κλπ) που θα οδηγήσεις μέσω asio, ή να του πεις να βγάζει μήκος λέξεις 24bit, αν υποστηρίζεται απο το DAC σου. Αυτό αν θυμάμαι καλά είναι σε άλλη θέση των preferences, νομίζω στο playback.

Last edited:
καταρχην ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!..
εκανα οπως ειπες και ολα καλα...αλλα συροντας το volume του winamp, ο ηχος αυξομοιωνεται..απο οτι διαβασα αυτο δεν θα πρεπε να συμβαινει,σωστα?
δοκιμασα κι ενα plugin ακομη(asio output(dll version)v0.67)
SSE2,και με αυτο το volume απενεργοποιηθηκε..
και με τα δυο plugin ομως (μαμα και asio output(dll version)v0.67) συμβαινει οταν παιζω βιντεο με το vlc player,να ακουω και ηχο απο το βιντεο:AFADF0:
κατι δεν κανω σωστα μαλλον??

Να 'σαι καλά. Ναι, με asio δε θα έπρεπε να δουλεύει το volume, που σημαίνει πως η dll version έπαιξε σωστά. Το μοναδικό πρόγραμμα που έχω δει να δουλεύει το volume με asio είναι το foobar2000.

Αυτό που υποθέτω πως συμβαίνει με το vlc, είναι πως δίνει έξοδο μέσω των direct show drivers των windows, γι' αυτό και ακούς και ήχο από το βίντεο.

και με την dll version επαιζε το vlc...αυτο ειναι το ασχημο.καταφερα τουλαχιστον και τους εγκατεστησα ,αλλα τελικα δεν εχω asio drivers:damnyou:
ευχαριστω κ παλι,θα συνεχισω να το ψαχνω κι αν βρω ακρη θα το ποσταρω.