Άσπρη οθόνη, ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη...

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,565
Καλά ας φτιάξουν το λευκό πρώτα οι της panasonic σε αντικατάσταση της ώχρας που αποδίδουν τώρα, και για τα υπόλοιπα.....

Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Αυτό διορθώνεται πανεύκολα με ένα calibration...

Καλά ας φτιάξουν το λευκό πρώτα οι της panasonic σε αντικατάσταση της ώχρας που αποδίδουν τώρα, και για τα υπόλοιπα.....

Περιεργο γιατι στην δικια μου αν βαλω την φωτεινοτητα στο τερμα (ειδικα το βραδυ) με ενοχλει , λετε να ειμαι βαμπιρ?:flipout:

Το διαψεύδω κατηγορηματικά!!!!! :chinese::chinese:

Έχεις δίκιο, παρεκτράπην... Η 50U20 με τέρμα τα γκάζια, είναι ένα κλικ φωτεινότερη από τη 50C6500 με επίσης τέρμα τα γκάζια... :p -bye-

Ναι...για 5-10cd/m^2 :p...αλλά τώρα θα συγκρίνουμε Panasonic vs Samsung; :BDGBGDB55:

Δεν έχω τίποτα εναντίων της φωτεινής ώχρας που αποδίδουν οι Πανασόνικ. Αντιθέτως το έχω επιλέξει ως χρώμα στο λουτρό. :) :)

Για τηλεόραση όμως προτιμώ το ΛΕΥΚΟ που αποδίδει η "ταπεινή" μου 42C96.

Παντως εδω η συγκριση λεει αλλα πραγματα...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=1066&p1=10241&ma2=60&mo2=821&p2=8210&ph=16

Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβα που ακριβώς πρέπει κοιτάξω. Αυτό που εγω εννοώ είναι μάλλον το "luminance: cinema mode" στο οποιο η πανασονικ χαρακτηρίζεται έως "dull and pale" παρά το σχεδόν διπλάσιο της τιμής.
Ειναι σαν η τν να εφυγε απο τον μάταιο τούτο κοσμο 6 ωρες πριν την ανοίξεις.

36_1065_114.jpg

60_814_114.jpg

Τωρα φαινεται καλυτερα οτι κανεις λαθος.

Kαλυτερα να ανοιξουμε αλλο θεμα.

Αν γινεται να μετακινηθουν τα ασχετα ποστ.

Υποψην οτι η μετρηση ειναι σε παραθυρο 35% λευκο. Αρα το αποτελεσμα αφορα modified ANSI contrast (ταυτοχρονη μετρηση λευκου και μαυρου σε παραθυρο).

Kαλυτερα να ανοιξουμε αλλο θεμα.

Αν γινεται να μετακινηθουν τα ασχετα ποστ.

Υποψην οτι η μετρηση ειναι σε παραθυρο 35% λευκο. Αρα το αποτελεσμα αφορα modified ANSI contrast (ταυτοχρονη μετρηση λευκου και μαυρου σε παραθυρο).

Σε ANSI contrast (50% λευκό) η αντίθεση λογικά θα πέσει κάτω από 3000:1.
Βέβαια με το digital versus εγώ έχω θέμα. Το θεωρώ χειρότερο από το Hitech...
Ελπίζω φέτος ο Μάνος να βάλει επιτέλους μέτρηση ANSI στην κορυφή των πανασόνικ, να τελειώνει το σήριαλ... :flipout:

Επειδη διαβαζα και καποια Αμερικανικα forum τελευταια στις πλασμα το σωστο ειναι να μετραμε το modified ANSI σε παραθυρο (οπως εδω που ειναι σε παραθυρο 35%) γιατι δινει πιο ρεαλιστικα αποτελεσματα.

Απλως στο παραπανω φαινεται στις πλασμα Panasonic και Samsung βγαζουν λογο πολυ την ιδια φωτεινοτητα.

Επειδη διαβαζα και καποια Αμερικανικα forum τελευταια στις πλασμα το σωστο ειναι να μετραμε το modified ANSI σε παραθυρο (οπως εδω που ειναι σε παραθυρο 35%) γιατι δινει πιο ρεαλιστικα αποτελεσματα.

Γιατί είναι σωστό; Ποια είναι τα επιχειρήματα;

Η διαφήμιση της πανασόνικ ήταν στη κορυφή, ή στο τέλος της σελίδας;;;;
Σωστό δεν είναι ότι βολεύει την πανασόνικ... :flipout:

Εχει σχεση με καποια οδηγια του ISF για το πως πρεπει να μετριεται το peak white στις πλασμα. Οχι μονο Panasonic αλλα και στις υπολοιπες. Το εγραφε ενας ISF calibrator στο AVSforums.

Μολις βρω περισσοτερες λεπτομερειες θα σου πω παραπανω.

H μέτρηση ANSI Contrast είναι κάτι το πολύ-πολύ συγκεκριμένο.

Οτιδήποτε άλλο, απλά δεν είναι ANSI Contrast...

Αξίζει να πάρω την 46vt20 η να περιμένω την 46st30 γιατί μαλλον σε αυτή την σειρά θα βγάλει απο 46 δεν θα έχει σε vt! Δεν με παίρνει ο χώρος για μεγαλύτερη :-( ευχαριστω

Βεβαιως και αξιζει γιατι η VT ειναι η κορυφαια φετινη σειρα ενω η ST θα ειναι 3 στην κλιμακα.

ΥΓ. Γιαννη γι'αυτο λεγεται modified ANSI.

ΥΓ. Γιαννη γι'αυτο λεγεται modified ANSI.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ένας οργανισμός πιστοποίησης στην ονομασία ενός πράγματος που δεν είναι στις προδιαγραφές του οργανισμού...
Να βάλω και εγώ μια αυθαίρετη τιμή, 15% κάλυψη λευκού και να το πω "real ANSI contrast" τότε...