ασπρo σημαδι

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,702
Προσφατα παρατηρισα μια ασπρη τελεια στις φωτος μου, ξερει κανεις τι ειναι?
Νομιζω φαινεται μονο οταν ειναι μαυρο η πολυ σκουρο το φοντο, δηλαδη δεν το βλεπω σε ολες.
Και ενα παραδειγμα
p2038146.jpg

και ενα crop

p20381462.jpg

δεν ειναι μεγαλο, και το καλυπτω και με το photoshop ευκολα, αλλα και παλι και θα ηταν να ξερω τι ειναι:)

Last edited:
Re: ασπρη σημαδι

σου εμφανιζεται μονο στα υψηλα ISO ?
και απο οτι βλεπω 3 πιξελ βλεπω σκορπισμενα στην φωτο σου.
1 στο κεντρο που λες , ενα πανω αριστερα και ενα πανω πανω

ναι για τα αλλα 2 δεν ειμαι συγουρος 100% ακομα:))
αυτη εδω ειναι στο ισο100 παντως....
μηπως χαλαει κατι εκει με το χρονο, την εχω 2 χρονια τωρα, και εχω τραβηξει παρα πολλα....

εχει remap απο το μενου της μηχανης, αλλα μου εχει πεσει και δεν δουλευουν τα κουμπια για να μπω σε αυτο το μενου...με τα raw δεν εχω τραβηξει ποτε....μηπως υπαρχει τροπος να μπω στα μενου της μηχανης απο το PC, και να δοκιμασω remap απο κει?

κατεβαζω το olympus master, λεει Έλεγχος της μηχανής από το PC, για να δουμε....

μπα τελικα δινει ελεγχο μονο για να τραβαω φωτογραφιες μεσω PC, δεν εχω προσβαση σε ολες τις ρυθμισεις....

Mη σκάτε και πολύ ρε παιδιά, δεν είναι και τίποτα το σοβαρό.
Οι εφιάλτες υπήρχαν στην εποχή του φιλμ όταν τα σημάδια στην επιφάνεια ήταν δεδομένα και το ρετούς (με ψιλό πινέλο) απαιτούσε πολύ χρόνο, εξειδίκευση και δεν είχε το αποτέλεσμα που πετυχαίνουμε σήμερα με έναν photo editor

ολο λεω να την παω στον δαμκαλιδη γιατι ειναι εχω ακομα εγγυηση αλλα ολο το αφηνω για την επομενη μερα.Αν ηξερα οτι θα ηταν μια κ εξω , θα το κανα.Αλλα φοβαμαι οτι θα μεινω χωρις μηχανη περι 2 βδομαδες