Asrock VisionX 321B

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
αν το προηγούμενο vision 3D μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε από ενδιαφέρον ως εντυπωσιακό, αυτό είναι "τέρας"....

- Intel Core i5-3210M
- 4GBx2 DDR3-12800
- Samsung Spinpoint M8 750GB (Serial ATA 3Gb/s)
- AMD Radeon HD 7850M
- Asrock HM77-MXM (Intel HM77)
και όλα τα καλούδια, στο γνωστό πολύ μικρό μέγεθος όλης της σειράς.
παίζει φυσικά και παιχνίδια, και htpc, και από όλα... 900$

http://www.legionhardware.com/articles_pages/asrock_visionx_321b,1.html

Το ζαχαρώνω από τότε που ανακοινώθηκε μαζί με το αδερφάκι του το Vision HT χωρίς το Radeon. Επίσημα στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και κανά 2 βδομάδες με τιμή για το Χ στα 1000+ ευρώ.
Δυστυχώς στο newegg υπάρχουν πολλές αναφορές για το Vision HT να καίγεται(!) αμέσως ή μετά από κάποιες μέρες :( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16856158031
Για το Vision X δεν υπάρχουν σχόλια.
Παρόλο που δεν παίζω games, σκέφτομαι να αγοράσω το Vision X γιατί έχει μεγαλύτερο τροφοδοτικό και διαφορετική μητρική που υποθετικά μειώνουν τις πιθανότητες για fail.
Επίσης λόγω οτι το Radeon 7850 υποστηρίζει 4Κ ίσως είναι εφικτή η χρήση του σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου (1000 ευρώ είναι αυτά!).
Έχει το Radeon άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με το intel 4000 όσον αφορά τη χρήση HTPC?

Τα γραφικά των Ιntel HD4000 είναι καλά υπό προϋποθέσεις.
Αν έπερνα εγώ HTPC των 800+ ευρώ θα ήθελα να τα κάνει όλα τέλεια.
Με άλλα κριτήρια κρίνω ένα HTPC των 300 , άλλα των 500 κι άλλα των 800 .

Το μεγάλο Αsrock HT που αναφέρει ο Lykman στο πρώτο post είναι πολύ καλή επιλογή για HTPC τούμπανο.
ΓΙα τον επεξεργαστή έχουμε μιλήσει αρκετές φορές.
H κάρτα γραφικών 7850M φοράει το τσιπάκι Cape Verde των 77xx (640 Shaders/40 TU)
αλλά με μικρότερο ρολόι στα 675 MHz, εχει λίγο χαμηλότερη απόδοση από την 7750,
ό,τι πρέπει δηλαδή για HTPC πολυτελείας.
Σε αυτή την περίπτωση απλά πληρώνεις αρκετά παραπάνω το έτοιμο και μικρό μέγεθος.
Αν έχεις τα χρήματα το πέρνεις.

Για το 4Κ μην ασχολείσαι ακόμα . Είναι πάρα πολύ νωρίς.

Καλημέρα! Θεωρείτε ότι μια τιμή γύρω στα 740 Ευρώ (με τα μεταφορικά, κομπλέ) από Πολωνία είναι καλή ευκαιρία για τις προδιαγραφές του εν λόγω ή είναι καλύτερα να στήσω custom μηχανάκι (κατά προτίμηση με Trinity APU);
Βέβαια, το γεγονός ότι είναι integrated, fully featured, δοκιμασμένη λύση μετράει στα συν για εμένα. Γιατί, για να πω την αλήθεια θα ήθελα το HTPC μου να στέκεται καλά και ως gaming PC για μια all-in-one λύση ψυχαγωγίας στο σαλόνι. Απλά πιστεύω ότι το να στήσεις μόνος σου ένα τόσο δυνατό HTPC σε τέτοιο form factor είναι μεγάλο παίδεμα (διαθεσιμότητα και συμβατότητα components, σωστό στήσιμο κλπ).
Οπότε, δεδομένου ότι το εν λόγω AsRock στην Ελλάδα το βρίσκω κοντά στα ...1000 Euros, νομίζω ότι τα 740 είναι μάλλον καλή ευκαιρία...
Θα ήθελα, όμως, τη γνώμη σας: για τα specs του, τα χρήματα αυτά είναι λογικά;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Το μηχανάκι VisionX το έχω εδώ και μια βδομάδα. Λόγω φόρτου εργασίας και καθυστέρησης του msata ssd που έχω παραγγείλει, δεν έχω ασχοληθεί πολύ.
Σε γενικές γραμμές είναι καλοφτιαγμένο, ταχύτατο, αθόρυβο και απροβλημάτιστο με πολύ βολικό remote που το ανοιγοκλείνει κιόλας!
Με λιγότερα λεφτά φτιάχνεις custom μηχανάκι που φυσάει αλλά θα παιδευτείς με την εύρεση των κατάλληλων εξαρτημάτων. Και αμφιβάλλω αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου κομψό και ήσυχο.
Η τιμή του στην Ελλάδα είναι ηψηλή αλλά παρόμοια είναι και στην υπόλοιπη ευρώπη. Ακριβό αλλα κατά τη γνώμη μου τα αξίζει, ιδανικό htpc, καλή παιχνιδομηχανή και πολύ όμορφο! Στα + η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει 2 χρόνια εγγύηση που μετράει αν δείς το προηγούμενο post μου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Ομολογώ ότι αν και το βρήκα σε αρκετά καλές τιμές έξω, στο μεν πολωνικό eshop που προανέφερα δεν είναι πια διαθέσιμο (!) σε ένα δε άλλο γερμανικό που το πρωί η τιμή του ήταν φανταστική, ανέβασαν απότομα την τιμή συν το ότι δεν υποστηρίζουν -αν κατάλαβα καλά- PayPal ή πιστωτική για αγορά εκτός Γερμανίας, παρά μόνο τραπεζικό έμβασμα... Εν αναμονή εξελίξεων και αποφάσεων...
Πραγματικά αυτή τη στιγμή είμαι σε δίλημμα μεταξύ του VisionX (με μείον την ακριβή του τιμή) κι ενός custom (με μείον όλα τα προβλήματα που ανέφερες, τα οποία θα ήθελα να αποφύγω)...
Δυο ερωτησούλες μόνο:
α) στην Ελλάδα πωλείται με το τηλεκοντρόλ του κανονικά; Κάπου είχα διαβάσει ότι χρειάστηκε να αγοραστεί έξτρα (!)... (αλλά ίσως αυτό να ήταν για παλιότερο μοντέλο, δεν θυμάμαι σίγουρα)
β) ποιον SSD διάλεξες; Γιατί κι εγώ σκεφτόμουν να του προσθέσω έναν 128άρη SSD για τα λειτουργικά (dual boot: OpenELEC και Win7 Pro) και τα προγράμματα και να εγκαθιστώ στον δικό του μόνο π.χ. Games (για Media έχω εξωτερικούς και λίαν συντόμως ένα NAS DS 412+ της Synology)
Ευχαριστώ και πάλι!! :)

Last edited:
Το τηλεκοντρολ περιλαμβάνεται στη συσκευασία και είναι πολύ κομψό. Ποιοτικά μέτριο αλλά κάνει τη δουλειά του!
Ssd παραγγειλα crucial m4 256gb Msata. Διάλεξα αυτόν λόγω αξιοπιστίας. 128 θα ήταν υπέρ αρκετά αλλά πήρα 256 για να έχω άνεση και λίγο καλύτερες επιδόσεις.

Review του απλού κι από το anandtech:

ASRock Vision HT: Ivy Bridge Carries the SFF HTPC Forward

vht_pack.JPG