ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

theodosisx

New member
15 April 2008
15
χαίρετε αγαπητοί,

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και επιπλέον είμαι απίστευτα απελπισμένος.

Έχετε ακούσει ποτέ ιστορίες δορυφορικού μυστηρίου;

Αν όχι, έχω μία: Την δικιά μου.

Η τοποθεσία μου είναι στο Ίλιον/Αθήνα.

Απο την ταράτσα του σπιτιού και χωρίς να έχω κανένα απολύτως φυσικό εμπόδιο μπροστά, στοχεύω τον Astra 19.2

Πώς είναι δυνατόν να μου δίνει ο δέκτης (στην λειτουργία [Info] που διαθέτει) ένταση σήματος 76% και ποιότητα σήματος πάνω απο 65% στα γερμανικά κανάλια του Astra και παρόλα αυτά να μην έχω καθόλου εικόνα.

Την στιγμή που ένας φίλος μου που μένει 2 χιλιόμετρα πιο πέρα πιάνει με μικρότερες τιμές και στα δυο παραπάνω μεγέθη.

Το μάτι, ο δέκτης μου ακόμα και το ομοκεντρικό καλώδιο είναι δοκιμασμένα στο σύστημα του γνωστού μου και "πιάνουν" μια χαρά.

Τί να πώ; Καμιά ιδέα πριν καλέσω τον ειδικό;

Θεοδόσης

Καλώς ήρθες στο Avclub. -bye-

Κάνεις λήψη οποιουδήποτε άλλου καναλιού των Astra?
(ποιον δέκτη έχεις? χρησιμοποιείς ένα lnb ή δύο?)

Re: Απάντηση: ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

Καλώς ήρθες στο Avclub. -bye-

Κάνεις λήψη οποιουδήποτε άλλου καναλιού των Astra?
(ποιον δέκτη έχεις? χρησιμοποιείς ένα lnb ή δύο?)

Με προλάβατε! Συγγνώμη!

Απο την ταράτσα του σπιτιού και χωρίς να έχω κανένα απολύτως φυσικό εμπόδιο μπροστά, στοχεύω τον Astra 19.2
Με ποιον τρόπο έγινε ο συντονισμός? Είδες εικόνα απο οποιοδήποτε κανάλι του Αστρα?
(Υπάρχει το ενδεχόμενο να μη σκοπεύεις Αστρα..)

Εγώ πάλι προχτές σε ένα φίλο νομιζα ότι στόχευα Astra αλλά στόχευα αλλού για αλλου.
Να φέρνει σήματα μέτρια (πρώτη υποψία), στο Euronews να δινει ότι δεν στέλνει data αυτή τη στιγμή (2η υποψία).

Το ψάξιμο απέδωσε μερικές εκατοντάδες αραβικά κανάλια.

ψάξου λίγο ακόμα....

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω ποιό είναι το μοντέλο του δέκτη.

Εϊναι αυτοί με τα προεγκατεστημένα κανάλια.

Αυτό που ξέρω είναι οτι πήγα τον δέκτη σε εναν γνωστό μου που ήδη έχει επιτυχώς στημένο σύστημα και με το που τον συνδέσαμε τα έπιασε όλα.

Επιπλέον, δοκιμάσαμε και πήρα τον δικό του και τον σύνδεσα στο δικό μου σύστημα και ...τσίφος!!

Δεν νομίζω να μην στοχεύω σωστά. Έχω συνδυάσει GoogleEarth για να ζουμάρω το σπίτι μου και έλαβα υπόψι όλες τις τριγωνομετρικές υποδείξεις του δορυφόρου.

Επιπλέον, καθώς πατάει κανείς το [Info] (ή ) σε άλλους δέκτες) πλήκτρο, τότε ο δέκτης προβάλει 2 μπάρες για το τρέχον δορυφόρο/κανάλι που είναι επιλεγμένο. Οπότε δεν νομίζω να μου έδειχνε αυτά τα ποσοστά όντας στραμμένο σε άλλο δορυφόρο.

Θέλετε οπωσδήποτε το μοντέλο του δέκτη?

Οχι δεν είναι απαραίτητο το μοντέλο του δέκτη.

Από αυτά που περιγράφεις μάλλον δε σκοπεύεις Astra αλλά κάποιον άλλο δορυφόρο.
Για να κάνεις δουλειά, πρέπει να ανεβάσεις στην ταράτσα μια μικρή tv και τον δέκτη συντονισμένο σε κάποιο κανάλι των Astra. Μετακινείς με ελαφρές κινήσεις το κάτοπτρο μέχρι να εμφανιστεί εικόνα. Στη συνέχεια προσπαθείς να πάρεις το μεγαλύτερο ποσοστό σήματος.

Αυτό ακριβώς έκανα.

Με την τηλεόραση στην ταράτσα.

Μα καλά, είναι δυνατόν να είμαι στραμμένος σε άλλο δορυφόρο και να έχω π.χ. επιλεγμένο στον δέκτη το ZDF/Astra 19.2 και να μου πετάγεται η ένταση σήματος εκεί που είπα πιο πριν?

Η ένταση του σήματος ενδεχομένως να είναι απο αναμεταδότη άλλου δορυφόρου και απλά να στο δείχνει ο δέκτης.

Μόνο αυτό αν μένει ως εξήγηση.

Μπορεί όμως να ξεγελαστεί έτσι ο δέκτης;

Να είναι συντονισμένος σε κάποιο κανάλι(άρα και δορυφόρο) και επειδή στοχεύει επιτυχώς άλλον δορυφόρο μου λέει οτι έχω τέτοια τρελά ποσοστά
σήματος που αφορούν όμως το κανάλι που ανήκει στον άλλο δορυφόρο;

Να πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι είναι έτσι.

Και μάλιστα με δυο δέκτες που να μου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Μπορεί κάποιος με σιγουριά να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει αυτή την υπόθεση;

Για να πειστείς κάνε κάτι πολύ απλό.
Δοκίμασε χειροκίνητη σάρωση στην συχνότητα και δες τι κανάλια θα σου κατεβάσει ο δέκτης που δεν μας είπες ποιος είναι, ώστε να σου πει κάποιος αν τα ποσοστά σήματος είναι επαρκή ή όχι.

Απάντηση: Re: ASTRA 19.2 μυστηριώδης αποτυχία λήψης

Μα καλά, είναι δυνατόν να είμαι στραμμένος σε άλλο δορυφόρο και να έχω π.χ. επιλεγμένο στον δέκτη το ZDF/Astra 19.2 και να μου πετάγεται η ένταση σήματος εκεί που είπα πιο πριν?
Φυσικά και είναι δυνατό όταν συμπίπτουν τα στοιχεία λήψης. Ομως με διαφορετικά V.PID και A.PID δεν θα δεις εικόνα.
Αν όμως κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση θα σου κατεβάσει διαφορετικά κανάλια από αυτά που περιμένεις.

Αυτο που είπες Alex δεν είναι άσχημη ιδέα.
Εκεί που μου δείχνει οτι πιάνει αυτά τα σήματα, να κάνω αναζήτηση καναλιών, ε;

Φοβάμαι οτι θα χαθούν τα προεγκατεστημένα βέβαια αλλά ...έτσι κι αλλιώς δεν πιάνει και τίποτα!

Μόνο αυτό αν μένει ως εξήγηση.

Μπορεί όμως να ξεγελαστεί έτσι ο δέκτης;

Να είναι συντονισμένος σε κάποιο κανάλι(άρα και δορυφόρο) και επειδή στοχεύει επιτυχώς άλλον δορυφόρο μου λέει οτι έχω τέτοια τρελά ποσοστά
σήματος που αφορούν όμως το κανάλι που ανήκει στον άλλο δορυφόρο;

Να πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι είναι έτσι.

Και μάλιστα με δυο δέκτες που να μου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Μπορεί κάποιος με σιγουριά να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει αυτή την υπόθεση;

Αφού σου το λεμε: ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.

Όλα είναι δυνατά..
Πάρε το δέκτη σου και πήγαινε στο φιλο σου
ΚΑτέβασε τα κανάκια του αστρα.
Σημείωσε ένα ελεύθερο (π.χ. ΕURONEWS)
Πήγαινε στην ταράτσα σου με tv
Στέφε το πιάτο μέχρι να δεις το συγκεκριμένο κανάλι να εκπέμπει
Αν έχεις επιλέξει Euronews και δεις Al Jazeera, τότε είσαι σε λάθος Δορυφόρο.
Συνέχισε μέχρι να δεις το σωστό.
Κάνε τις μικρομετρικές σου μέχρι να δεις αποτελέσματα (περιστροφή, ανύψωση, στροφήlnb και φτού και από την αρχή)

α ναι σωστά ακόμα και να χαθούν τα κανάλια μετά την αναζήτηση κατα την στόχευση του δορυφόρου-Χ, θα συνδέσω τον δέκτη στο καλώδιο του φίλου μου (που πιάνει Astra) και θα αποκατασταθούν όλα.

Δε μου λέτε κατι άλλο;

Υπάρχει περίπτωση με αυτά τα μεγέθη που λαμβάνω, να κάνω αναζήτηση καναλιών ...και να μην μου πιάσει τίποτα;;;;;

Αν στοχεύσεις σωστά τον ASTRA (και μάλιστα όχι παράκεντρα) θα κατεβάσεις αν όχι όλα τα περισσότερα κανάλια του.