Astra 1E στις 23.5E, αναφορές λήψης

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ξεκίνησε τις εκπομπές του και μάλιστα σε HD, ο Astra 1E απο την τροχιακή θέση των 23.5 μοιρών ανατολικά. Ο δορυφόρος μεταφέρθηκε απο τις 19.2Ε και θα αντικαταστήσει τον γηρασμένο και πολύ δύσκολο για την Ελλάδα 1D.

Σύμφωνα με το flysat εκπέμπει στη συχνότητα [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]11817 V, 27500, 7/8 το Astra HD Promo.
To Satleo αναφέρει και την [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]12032 H, 27500, 5/6

Περιμένουμε τις αναφορές σας.
[/FONT]

Απο την πρώτη ματιά που έριξα χτες βραδυ ο 1Ε είναι δυστυχώς δυσκολότερος απο τον 3Α! Κατεβάζω και βλέπω κανονικά την συχνότητα 12032Η αλλά εχει διψήφιο BER στον ντρήμποξ, την ώρα που οι συχνότητες του 3Α δεν έχουν καθόλου BER. Αυτά με 2.4μ στην Καστοριά, οπότε κι εγω θέλω να μάθω τι γίνεται παραπέρα, ενω θα δω και σε άλλες ώρες.
Την 11817 καθετα δεν μπορω να την κατεβάσω, αφού δεν έχω αυτή την στιγμή δέκτη κατάλληλο για mpeg4-dvbs2
Και ο Σουηδός (Lyngermark) αναφέρει αυτές τις 2 συχνότητες

και εγω απο Ρεθυμνο με 1,80 πιατο δεν βρηκα ιχνος σηματος θα προσπαθησω ξανα αλλα δεν νομιζω

Σεραφείμ με παράκεντρο σε 1.2μ στην Αρτα το βλέπω...πολύ χλωμό, αν σκεφτεις ότι σε εμένα σε ευνοικότερη περιοχή και με 2.4μ εμφανίζει BER, δηλαδή το σήμα δεν είναι άψογο. Ο δορυφόρος πάντως είχε και αλλη δέσμη που ίσως να είναι ευκολότερη

Απάντηση: Re: Astra 1E στις 23.5E, αναφορές λήψης

Σεραφείμ με παράκεντρο σε 1.2μ στην Αρτα το βλέπω...πολύ χλωμό, αν σκεφτεις ότι σε εμένα σε ευνοικότερη περιοχή και με 2.4μ εμφανίζει BER, δηλαδή το σήμα δεν είναι άψογο.
Καλησπέρα, Φίλιππε! Αυτό αποτρέπει κι εμένα από μια πιθανή απόπειρα.:rolleyes:

Μηπως πρεπει να δοκιμασουμε τα νεα lnb της MTI Supreme Series τα οποια συμφωνα και με τον εγκυροτατο κυριο Κώστα Παπαζαχαρίου ο οποιος τα εβαλε στην δικη του εγκατασταση με wavefrontier Τ90 του παρουσιαζουν καταπληκτικα χαρακτηριστικα και αναφορες ληψης με αυτα εχει σημειωσει σημαντικες αυξησεις στο σημα οπως επισης και αναφορες με μηδενικο σημα τωρα να εμφανιζεται!

Στέλιο, τα LNB δεν κάνουν θαύματα. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το μέγεθος του πιάτου.
Τα MTI είναι όντως ποιοτικές κατασκευές και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη οριακών σημάτων σε κάποιο τμήμα του συχνοτικού φάσματος περισσότερο απο κάποια άλλα. Επίσης μπορεί να έχουν σταθερή απόδοση σε δύσκολες συνθήκες. Πάντως το συγκεκριμένο lnb μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Αλλά θαύματα δεν κάνουν και το 90άρι είναι 90άρι!
Κι εγώ Τ90 χρησιμοποιώ. Το μόνο αξιόπιστο και παντός καιρού lnb για μένα παραμένει το Invacom 0.3

Στέλιο, τα LNB δεν κάνουν θαύματα. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το μέγεθος του πιάτου.
Τα MTI είναι όντως ποιοτικές κατασκευές και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη οριακών σημάτων σε κάποιο τμήμα του συχνοτικού φάσματος περισσότερο απο κάποια άλλα. Επίσης μπορεί να έχουν σταθερή απόδοση σε δύσκολες συνθήκες. Πάντως το συγκεκριμένο lnb μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Κι εγώ Τ90 χρησιμοποιώ. Το μόνο αξιόπιστο και παντός καιρού lnb για μένα παραμένει το Invacom 0.3
+1.:SFGSFGSF::worshippy:

Re: Απάντηση: Astra 1E στις 23.5E, αναφορές λήψης

Αλεξη και εγω το εχω αναφερει οτι χωρις το αναλογο μεγεθος πιατου και με μονο το lnb θαυματα δεν γινονται ομως εδω εχουμε ενα καινουργιο προιον το οποιο εχει δοκιμαστει κατε με απο εναν πολυ σοβαρο ανθρωπο του χωρου και του οποιου το αρθρο μπορειτε να το βρειτε εδω με τις αναφορες ληψης http://www.satleo.gr/index.php?option=content&task=view&id=7795&Itemid=2

Και εγω χρησιμοποιω INVACOM αλλα θα μου επιτρεψεις να αναφερω οτι ενα μεγαλο μειονεκτημα τους ειναι αυτη η λεπτη πλαστικη διαφανεια που εχει ως καλυμα που με τον Ηλιο και οσο παιρναει ο καιρος καταστρεφεται με αποτελεσμα η επιφανεια της να αποκτα μια θολουρα με συνεπεια την μειωση του σηματος που λαμβανει!.

Το επομενο διαστημα σκεφτομαι να αγορασω κανα δυο κοματια και να βαλω στο 1,65 Gibertini που εχω ως κινητο και ισως να σας αναφερω και εγω με την σειρα μου της αποδοσεις τους.

Last edited:
Δοκίμασα πριν λίγο και την 11992Η που ο Σουηδός λεει ότι πέρασε απο τον 3Α στον 1Ε και τα αποτελέσματα ήταν....no signal, ενω πριν απο τον 3Α μου κατέβαινε άνετα! Θα ξαναδω και σε αλλη ώρα, αλλά ο 1Ε δεν μου δειχνει καθόλου μά καθόλου greek friendly!
Αντιθετα στην 12032Η δεν ειχα καθόλου BER αυτή την ώρα, ήταν δηλαδή βελτιωμένη η λήψη..

Αντε τωρα να εισαι Τσεχος στην Ελλαδα η Κυπρο. Ακου να χρειαζεσαι 3μ (φτανει αραγε ?) για να βγαλεις πληρης 1Ε !! Καλα υποπτευομουν οτι ο 1Ε εκρυβε τις ασθενες συχνοτητες του οσο ηταν στις 19.2Ε.