ASTRA 28.2E (2A/2E/2C/2F) Διάμετρος κατόπτρου στην Αθήνα.

pcmax

Established Member
4 March 2015
220
Αθήνα
Καλημέρα/καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Ο τίτλος εκτιμώ ότι λέει τα περισσότερα.
Θα ήθελα να μπορέσω να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για να πιάσω τον Astra 28.2Ε, αυτό φυσικά θα βοηθήσει και άλλους φίλους που τους ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος δορυφόρος.
Ο λόγος που θέλω τον 28.2Ε είναι γιατί δεν μπορώ άλλο να παρακολουθώ διαφημίσεις με ολιγόλεπτα διαλύματα Formula 1, συνεπώς το SkySportsείναι μονόδρομος και τα μεταδίδει όλα και όχι μόνο.

Για το Conexπου θα μου πείτε, σας προλαβαίνω και σας λέω ότι η ADSLγραμμή μου δεν το «σηκώνει», συγχρονίζει maxστα 6,5Mbps.
Υπάρχει και η δορυφορική λύση του OTETVαλλά πάει στα 55 + τον μήνα και δεν με ενδιαφέρει.

Επίλογος,
Ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση στην διάμετρο του πιάτου;
Ποιο είναι το καταλληλότερο LMB
;
Ποιο είναι το καταλληλότερο SATκαλώδιο με τις λιγότερες απώλειες.

Τις παραπάνω ερωτήσεις τις κάνω γιατί ο 28,2Ε είναι δύσκολος δορυφόρος στην Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ’ των προτέρων.

Last edited by a moderator:
www.avclub.gr/forum/showthread.php/15537-Πόσοι-βλέπετε-Sky-Digital-και-από-πού-το-πήρατε/

Το αγγλικό πακέτο είναι πολύ ακριβότερο από του ΟΤΕ TV. Τα 55+ από πού τα έβγαλες; 24,88 τιμάται το sports pack για μη πελάτες ΟΤΕ.

Η παράνομη θέαση δεν ενδιαφέρει το φόρουμ.

Serafeim (Άκη) καλησπέρα,
Πρωτίστως σε ευχαριστώ για την απάντηση και εν δευτέροις αν κατάλαβες μετά από 8680 post που έχεις κάνει ότι το Sky το θέλω πειρατικό κάνεις μεγάλο λάθος, το προσπερνώ όμως διότι ίσως εγώ να μην διατύπωσα κάτι σωστά και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, συνεπώς το φταίξιμο από το πρώτο μου post δικό μου.
24,88 που γράφεις + 29 το πάγιό μου = 53,88.
Δεν είναι το θέμα μας αυτό και παρακαλώ θερμά να μην φεύγουμε από το θέμα.

Εξηγώ ότι θέλω να βλέπω στο Sky Φόρμουλα 1 αγοράζοντας νόμιμη συνδρομή, πάει αυτό.
Εκτιμώ ότι το πακέτο Sky sports είναι value for money σε σχέση με το αντίστοιχο του ΟΤΕ και αυτός είναι ο λόγος.

Ο λόγος που ξεκίνησα νέο Thread για τον Astra 28,2E είναι γιατί έψαξα αρκετά στο φόρουμ και τα νεότερα post που βρήκα ήταν από τον Νοέμβριο του 2014.
Αν λοιπόν έχει κάποιος νεότερες πληροφορίες από Ελλάδα και ειδικότερα από την περιοχή των Αθηνών στο θέμα της λήψης και διαμέτρου στο κάτοπτρο θα μου ήταν πολύ χρήσιμες διότι θέλω να προβώ στην σχετική εγκατάσταση.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος

Last edited:
Θα κάνω την ερώτηση, μα μην βαρεσετε όλοι μαζί! Ως astra 28.2 & 28.5 είναι ο ίδιος δορυφόρος απλά αλλάζει κατά η τροχιακη θέση;

Με το ίδιο lnb τους λαμβάνεις. Απλά, αν σε ενδιαφέρει ιδιαιτέρως κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, κεντράρεις το κάτοπτρο αναλόγως.

Ευχαριστώ Σεραφείμ! Να ξέρω τι να διαβάζω γιατί να πω την αλήθεια μπερδευομουν.

Πάνο, είναι μεγάλο το μπέρδεμα στις 28 γιατί ο κάθε δορυφόρος παίζει το δικό του :musicus: στο θέμα ευκολίας λήψης.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Δύσκολα πολύ τα πράγματα. Θα κάνω την μελέτη μου και θα επανέλθω. Αν τελικά κόψω τον otetv θέλω να δω τι θα κάνω μετά και δυστυχώς με αγγλικό ήχο, που μπορώ να καταλάβω τι λένε, μόνο προς αυτό τον δορυφόρο μπορείς να βρεις αξιόλογα κανάλια.

Πρέπει να επιλέξεις που θες να κεντράρεις βασικά, εκτός αν πάρεις τεράστιο πιάτο.
Για Sky στις 28,2, για τα ελεύθερα στις 28,5.

Σαν γενική ιδέα πάντα.

Γεια σας. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την δορυφορική λήψη, έχω πιάτο 80 εκ. με κέντρο τις 9 μοίρες ανατολικά. Έχω προσθέσει δύο lnb, ένα για τις 13 και ένα για τις 19,2 και παίζουν τέλεια. Παρά τα όσα διάβαζα και είχα ακούσει, προσπάθησα να προσθέσω ένα ακόμη lnb στις 28, αλλά όπως είναι φυσικό δεν έπιασα τίποτα. Το πιάτο μου έτσι όπως το έχω κεντράρει πιάνει μόνο μέχρι τις 23,5 (και πάλι καλά). Για να πιάσω τις 28 σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο πιάτο, και να το κεντράρω εκεί. Πιστεύετε ότι με 80 εκ. μπορώ να τα καταφέρω ή το 1,20 είναι το κατώτερο; Μένω στον Πειραιά. Ξέρω ότι είναι δύσκολη η θέση, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ακατόρθωτη η λήψη και θέλω να προσπαθήσω. Σας ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Καλησπέρα φίλε.

Όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κάτοπτρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις,τόσο το καλύτερο.

Δηλαδή αν είχες τη δυνατότητα και για δίμετρο,ας έβαζες τέτοιο.

Με κάτοπτρο ενός μέτρου θα κατεβάσεις αρκετές συχνότητες,αλλά όχι με ισχυρό σήμα.

Αν το μέγιστο που μπορείς να βάλεις είναι διαστάσεων 1.20,είναι μια καλή λύση,χωρίς να έχεις τις απαιτήσεις βέβαια ότι θα λαμβάνεις το σύνολο των συχνοτήτων.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ξέρω ότι θα βγω λίγο εκτός θέματος, αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο. Αν πάρω αυτό το πιάτο http://www.e-shop.gr/engel-axil-doryforiko-katoptro-lh-120m-p-PER.705171 είναι εντάξει να το στηρίξω σε αυτήν την βάση http://www.e-shop.gr/solinas-gia-stirixi-katoptroy-f48-p-PER.705133 ; Θέλω να το στηρίξω σε κάγκελο μπαλκονιού.

Γεια σας και πάλι. Σχετικά με τα προηγούμενα post, έχω πάει σε 4 καταστήματα για να βρω βάση φ60 για να στηρίξω σε κάγκελο πιάτο 1,2m. Στο πρώτο κατάστημα δεν είχαν, αλλά είχαν μια φ35 και μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα… Στα άλλα δύο απλά δεν είχαν φ60 και στο τελευταίο σήμερα μου είπαν ότι ναι μεν δεν έχουν, αλλά και να είχαν η φ60 δεν είναι για κάγκελο γιατί «θα μου την πετάξει». Τι μου προτείνετε να κάνω; Που θα βρω φ60 για κάγκελο (το οποίο είναι πάρα πολύ γερό-δεν έχει πρόβλημα); Με συγχωρείτε για το φαινομενικά εκτός θέματος, αλλά συνεχίζω εδώ λόγω των προαναφερθέντων αναρτήσεων.

παιδια καλημερα,
για να βγουνε αθηνα τα sky sport 12345 τα sd 24h/24h,τι διαμετρο χρειαζετε πια?