ASTRA 28.2E (2A/2E/2C/2F) Διάμετρος κατόπτρου στην Αθήνα.

Θα ήθελα την συμβουλή σας. Αγόρασα ένα πιάτο 1.10x1.20, το εγκατέστησα μόνος μου και προσπαθώ να στοχεύσω στις 28 μοίρες, αλλά δεν πάει πολύ καλά. Όλη την δουλειά την κάνω με ένα satfinder της edision. Πιάνω πάρα πολύ εύκολα με πολύ δυνατό σήμα τις 13, 16 και 19. Έχω παιδευτεί αρκετά. Πιστεύετε ότι αν συνεχίσω να παιδεύομαι θα πιάσω τον δορυφόρο ή καλύτερα να καλέσω τεχνικό;

Πιάνεις ως 19, μετά 23,5 Ε δε πιάνεις αφού και αυτός δυνατός είναι. Προσπάθησε αρκεί να είναι ευθυγραμμισμένο καλά το σύστημα.
Μετά πας 26 και έφτασες :smile:

Και αυτο εδω ισως σε βοηθησει.
Βαλε το δορυφορο που θελεις στο site, τσεκαρησε και τo ακριβές σημειο εγκαταστασης
στο χαρτη του google earth και δες προς τα που ακριβως πρεπει να σημαδεύει το πιατο.
Ευκολακι.

Εναλακτικα δεκτη και tv με μπαλαντεζα στη ταρατσα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Ειδικά η ιστοσελίδα με βοήθησε πολύ περισσότερο από άλλες που είχα βρει. Τώρα είμαι σε σαφώς καλύτερη θέση, αλλά και πάλι δεν πιάνω τις 28. Πιάνω με 100% ισχύ-ποιότητα τον 23,5 και τον 31,5. Όσο και αν ψάχνω ανάμεσα δεν βρίσκω ούτε 26 ούτε 28. Τι λέτε να κάνω;

Σε ποια περιοχη εισαι; Το 1.10 συμφωνα με το satbeams φαινεται να μην ειναι αρκετο για τον 28Ε. Τον 26 θα επρεπε να μην ειχες προβλημα να τον βγαλεις παντως.

Μένω στον Πειραιά. Οι συχνότητες που ψάχνω είναι οι 11170 H 22000 5/6, 11265 H 27500 2/3, 12480 V 27500 2/3. Πως γίνεται στον 23.5 και τον 31.5 όλα να είναι εντάξει και ο 28 να μην είναι πουθενά;

Re: Απάντηση: ASTRA 28.2E (2A/2E/2C/2F) Διάμετρος κατόπτρου στην Αθήνα.

11081 H 22000 5/6 ειναι στις "νοτιες" δεσμες με ιδιο πιατο πιανω τα καναλια, για δοκιμασε εκει, οπως και 11170 Η 22000 5/6

Μόλις έπιασα τις 26 με ισχύ 99% και ποιότητα 80%. Τώρα, φοβάμαι λίγο να κουνήσω το πιάτο γιατί και τις 26 δεν τις έβρισκα με τίποτα. Λίγο πιο αριστερά δεν είναι οι 28;

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έπιασα τον Astra στις 28. Το συμπέρασμα μου είναι ότι όποιος ψάχνει δορυφόρους που δεν έχουν πολύ δυνατό σήμα στην περιοχή του (όπως με τον 28, αλλά και δευτερευόντως με τον 26) με satfinder θα παιδευτεί από λίγο ως αρκετά… Σε κάθε περίπτωση, έκανα την καλύτερη δυνατή στόχευση που μπορούσα να κάνω, και το σήμα είναι μέτριο με καλό. Για παράδειγμα στην 11685 V 22000 5/6 έχω ισχύ 85% ποιότητα 59%, στην 11265 H 27500 ισχύ 96% και ποιότητα 74%, στην 11170 Η 27500 5/6 ισχύ 98% ποιότητα 68%. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω πως και αν μπορεί να κατέβει στην Ελλάδα U.K. δέσμη, μια συχνότητα με τα BBC ή τα ITV ας πούμε. Είναι εφικτό με ένα κάτοπτρο 3 μέτρα για παράδειγμα ή είναι γενικά αδύνατο;

Με το satfinder δεν είναι σίγουρο ότι έχεις φέρει το μέγιστο σήμα. Αν δεν έχεις πεδιόμετρο, ακολούθησε την πρόταση του skysoynd για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
δεκτη και tv με μπαλαντεζα στη ταρατσα.

Σχετικά με τη δέσμη uk παίζει ρόλο η περιοχή. Κάποιες φορές δεν αρκεί ούτε πεντάμετρο κάτοπτρο.

Re: Απάντηση: ASTRA 28.2E (2A/2E/2C/2F) Διάμετρος κατόπτρου στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, έκανα την καλύτερη δυνατή στόχευση που μπορούσα να κάνω, και το σήμα είναι μέτριο με καλό. Για παράδειγμα στην 11685 V 22000 5/6 έχω ισχύ 85% ποιότητα 59%, στην 11265 H 27500 ισχύ 96% και ποιότητα 74%, στην 11170 Η 27500 5/6 ισχύ 98% ποιότητα 68%. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω πως και αν μπορεί να κατέβει στην Ελλάδα U.K. δέσμη, μια συχνότητα με τα BBC ή τα ITV ας πούμε. Είναι εφικτό με ένα κάτοπτρο 3 μέτρα για παράδειγμα ή είναι γενικά αδύνατο;

Επέτρεψε μου να αμφιβαλλω οτι εχεις κανει τη καλυτερη δυνατη στόχευση. satfinder ; να υποθέσω το παπαράκι που σκούζει αυξητικά ; αν χρησιμοποιείς αυτο που καταλαβαινω δεν εχεις καμια τυχη να ποιάσεις τον astra 2 "καλά"..
ο δορυφόρος ειναι πολύ δυσκολος για την ελλάδα ετσι κι αλλιώς..
Ξεκινας από εδω : http://www.dishpointer.com/
εξοπλίσου με συχνοτητα αναφοράς (παλιά ηταν το ελευθερο bbc-τωρα δεν γνωρίζω), μικρη τηλεοραση, αποκωδικοποιητη,φραπεδιά και πολύ υπομονή. Ο δορυφορος ειναι οριακός.Αυτο θα το διαπιστωσεις και μονος σου > ενημερωτικά μονο με το παραμικρό κουνημα "φευγει". Οταν τον βρεις καλά προσοχή στο σφιξιμο των βιδων.Ακόμα και στο καργαρισμα εμενα μου ψιλοεφευγε..

Καλή στόχευση.