Ασύρματα ηχεία και ενισχυτής

anemmano

New member
27 January 2009
5
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους -bye-και συγχαρητήρια για το Forum.:grinning-smiley-043

Θα ήθελα μερικές προτάσεις για επιλογή ηχείων, σε λίγο καιρο παντρεύομαι και χρειάζομαι λίγη βοήθεια στην επιλογή για το καινουργιο σπίτι. Θα βάλω 5.1 ασύρματα ηχεία και ενισχυτή, η πηγή θα είναι ps3.
Απ'οτι είδα οι περισσότερες προτάσεις ασύρματων 5.1 είναι σε συνδυασμό
player, ενισχυτή και ηχείων μαζί. Θα δώσω περίπου 700-1000 ευρώ για την αγορά ενισχυτή και ηχείων. Διάβασα οτι το ps3 δεν μπορεί να δώσει Dolby True HD μεσω bitstream με HDMI παρα μόνο απο LPCM. Απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι θα παίρνω την καλύτερη ποιότητα ήχου με τον κατάλληλο συνδυασμό ps3 και ενισχυτή. Συγχωρέστε με αν έκανα κάπου λάθος στην περιγραφή, η επιλογή ασύρματων είναι λόγω χώρου και γυναίκας...:argue:

Καλώς ήρθες φίλε μας κοντά μας και καλή συνέχεια να έχεις τόσο στο avclub όσο και στις αναζητήσεις σου.
Περί ασύρματων ηχείων δεν ξέρω σχεδόν τίποτα, αφού τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι.Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις και εσυ το ίδιο μέχρι τελικής πτώσης!!

'Η πέρασε την επιλογή των ενσύρματων ηχείων ή πάρε 2 ενσύρματα ηχεία μόνο και ξέχνα το surround ή άλλαξε γυναίκα... :flipout:

μπορείς να εχεις τα μπροστινά ενσύρματα που είναι πιο ευκολο να κρύψεις τα καλώδια και έχουν και μικρό μήκος συνήθως και να έχεις ασύρματα μόνο τα πίσω. Θυμίζω οτι τα ασύρματα ηχεία προυποθέτουν την υπάρξη πρίζας ρευματος και ξεχωριστού ενισχυτή (1 ή 2 καναλιών) που τοποθετείται κοντά (ή δίπλα) στα πίσω ηχεία. Εξαίρεση αποτελούν τα συστήματα με ενεργά ηχεία.
Συστήματα για ασύρματα πίσω ηχεία έχει και η crystal audio.
Επίσης για την ασύρματη μετάδοση του ήχου κυκλοφορούν και συστήματα μετάδοσης μέσω των καλωδίων του ρευματος του σπιτιού (ουσιαστικά ενσύρματα)

Τελικά η απορίες λύνονται σιγά σιγά μέσα απο άλλα thread. Την λύση των ασύρματων την εγκατέλειψα, απλά αν έχει κάποιος πληροφορίες για το θέμα της ακτινιβολίας ας μας διαφωτίσει γιατι και εγώ ενημερώνομαι συνέχεια για τους κινδύνους των κινητών. Πάντως σε θέμα ενισχυτή οι περισσότεροι προτείνουν τον Yamaha 663 για τιμή γύρω στα 500 . Την γυναίκα δεν προλαβαίνω να την αλλάξω:smile:

Τα ασύρματα συνήθως δουλεύουν με μετάδοση στα 2,4GHz. Ακτινοβολία υπάρχει όπως σε όλες τις ασύρματες συσκευές (τηλέφωνα, κινητά, wifi, ...)