Ασυρματη μεταδοση τηλεχειριστηριου, προβλημα!!!

teodgeor

AVClub Enthusiast
10 December 2006
759
ΕΛΛΑΔΑ
Μετα απο εγκατασταση ενος rf modulator, δανειστικα και ενα televes για να εχω και ασυρματο τηλεχειρισμο του δεκτη του οτε, ολα ενταξει και με τον χειρισμο του δεκτη αλλα εχω αλλο προβλημα.Μολις ειμαι στο δωματιο εκει που ειναι ο αναμεταδότης εντολών και κλεινω ή ανοιγω την τηλεοραση μου ανοιγει και κλεινει η τελεοραση στο σαλονι , δηλαδη εκτος απο το οτε tv το οποιο το αλλαζω κανονικα μου επηρεαζει και την Tv. Γιατι γινεται αυτο υπαρχει καποια λυση? Μια ματια που εριξα αυτα τα extender δουλευουν ολα απ'οτι ειδα εδω: MHz:434 , λογικα εκει δουλευουν και τα τηλεκοντρολ που εχω και τα επηρεαζει.
Μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιο extender να δουλευει σε αλλη συχνοτητα?

Εγραψα το ιδιο και στο θεμα του rf modulator, ας σβηστει απο εκει απο καποιον admin, ευχαριστω

το ματακι του δεκτη του σετ που ειναι?ειναι αφαιρουμενο και το εχεις κολησει πανω στον δεκτη του οτε?
ο δεκτης σε σχεση με την τηλεοραση σε ποιο σημειο ειναι?απο κατω απο πισω απο πανω?
λογικα αν καταλαβα καλα οι εντολες του χειριστηριου της τηλερασης περνανε μεσα απτο televes και σβηνει η ανοιγει η αλλη Tv!!!λογικο και επομενο ειναι!!!
εχεις και αλλο αναμεταδοτη εντολων εκει?

Το ματακι του δεκτη ειναι κολημενο στον δεκτη του οτε. Ο δεκτης ειναι κατω απο την τηλεοραση. Εχω αποσυνδεσει το ματι και παλι οταν ειμαι στο δωματιο καιπαταω να ανοιξει η τηλεοραση μου ανοιγει η κλεινει και η αλλη στο σαλονι . Δεν βλεπω να εχει σχεση το ματι . Αναμεταδοτης δεν υπαρχει αλλος τα δυο αυτα στο δωματιο και στο σαλονι

Lg ειναι και οι δυο. Οτανλες ειναι συνδεμενη ? αυτη που ειναι με τον δεκτη του οτε? Αν εννοεις αυτο με hdmi

κατσε για να καταλαβω...εχεις μια tv που ειναι και ο δεκτης εκει μαζι συνδεμενος με hdmi...
εχεις μια αλλη tv που περνει σημα απτο rf modulator και που εχει και τον πομπο ir....
οταν πατας στη tv-modulator να σβησει ο δεκτης τοτε σβηνει η ανοιγει η τηλεοραση που εχει τον δεκτη πανω της...
καταλαβα καλα?

Ναι ακριβως ετσι εκτος απο το τελος που μου γραφεις " πατας στη tv modulator να σβησει ο δεκτης , δεν παταω να σβησει ο δεκτης , παταω να ανοιξω η να κλεισω την tv modulator, και ανοιγει η κλεινει η αλλη tv στο σαλονι που εχει τον δεκτη. Ο δεκτης δεν εχει θεμα.

Μετα απο εγκατασταση ενος rf modulator, δανειστικα και ενα televes για να εχω και ασυρματο τηλεχειρισμο του δεκτη του οτε, ολα ενταξει και με τον χειρισμο του δεκτη αλλα εχω αλλο προβλημα.Μολις ειμαι στο δωματιο εκει που ειναι ο αναμεταδότης εντολών και κλεινω ή ανοιγω την τηλεοραση μου ανοιγει και κλεινει η τελεοραση στο σαλονι , δηλαδη εκτος απο το οτε tv το οποιο το αλλαζω κανονικα μου επηρεαζει και την Tv. Γιατι γινεται αυτο υπαρχει καποια λυση? Μια ματια που εριξα αυτα τα extender δουλευουν ολα απ'οτι ειδα εδω: MHz:434 , λογικα εκει δουλευουν και τα τηλεκοντρολ που εχω και τα επηρεαζει.
Μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιο extender να δουλευει σε αλλη συχνοτητα?

Εγραψα το ιδιο και στο θεμα του rf modulator, ας σβηστει απο εκει απο καποιον admin, ευχαριστω

Ορισμένες φορές συμβαίνουν πράγματα που μας φαίνονται περίεργα,αλλά έχουν την εξήγησή τους.
Εσύ μπορείς να αποσυνδέεις το ματάκι,αλλά ο δέκτης που έχεις κάτω από την τηλεόραση λαμβάνει μια συχνότητα από τον πομπό που βρίσκεται στο άλλο δωμάτιο.
Επειδή πρόκειται για ίδια μάρκα τηλεοράσεων,το χειριστήριο της μιας παίζει και στην άλλη.Η εντολή που στέλνεις από το χειριστήριο,εκπέμπεται από τον πομπό
του δωματίου και λαμβάνεται από τον δέκτη που είναι κάτω από την τηλεόραση.Επειδή είναι κοντά,λαμβάνει και η τηλεόραση την εντολή.Φαίνεται κουφό,αλλά
συμβαίνουν κι αυτά.Προσπάθησε να τοποθετήσεις τον δέκτη πιο μακριά από την τηλεόραση,κατά προτίμηση πίσω της.Εκτός κι αν οι πομποδέκτες που έχεις,έχουν
και επιλογή καναλιών.Οπότε,σε τέτοια περίπτωση αλλάζεις κανάλι.

Τις εκανα ολες τις αλλαγες αλλα δεν γινεται τιποτα εχω αλλαξει τα παντα και δεκτη και τους πομποδεκτες τα εχω βαλει και σε αποστάσεις αλλα περναει παλι . Γιαυτό ρωτησα αν υπαρχει πομποδεκτης με επιλογη καναλιων γιατι εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα . Αυτο που δοκιμασα θα το επιστρεψω αυριο δεν ειναι δικο μου , δοκιμαστηκα το πηρα .

Τοτε, καλυψε το ματακι της τηλεορασης, που δεν θελεις να επηρεαζετε, η κλεισε την εντελως, οταν δεν την χρησιμοποιεις, γιατι απο την στιγμη που ειναι και οι 2 ιδια μαρκα, εχεις θεμα.

Απάντηση: Re: Ασυρματη μεταδοση τηλεχειριστηριου, προβλημα!!!

Τις εκανα ολες τις αλλαγες αλλα δεν γινεται τιποτα εχω αλλαξει τα παντα και δεκτη και τους πομποδεκτες τα εχω βαλει και σε αποστάσεις αλλα περναει παλι . Γιαυτό ρωτησα αν υπαρχει πομποδεκτης με επιλογη καναλιων γιατι εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα . Αυτο που δοκιμασα θα το επιστρεψω αυριο δεν ειναι δικο μου , δοκιμαστηκα το πηρα .

Υπάρχουν video senders με επιλογή καναλιών.Αν μπορείς,δανείσου κάποιο από το κατάστημα και χρησιμοποίησέ το μόνο για την μετάδοση των εντολών.Πολύ
πιθανό να λύσεις το πρόβλημά σου.

εχω video sender και μολις ανοιγει σε ολα τα καναλια απ'οτι θυμαμαι υπαρχει προβλημα σε ολο το σπιτι με το wi-fi , δεν υπαρχει δηλαδη για τηλεχειρισμο μόνο με επιλογη καναλιων?

Aν δεν βρισκεις αλλη λυση, βρες εναν τροπο να μην λαμβανει το σημα του τηλεχειριστηριου, η 2η τηλεοραση, οπως ειπα το πολυ πολυ, κλεισε την απο τον κεντρικο on-off, εφ'οσον δεν την χρησιμοποιεις.

Θα ξανακανω μια δοκιμη παλι με το video sender μηπως και βρω καποιο καναλι που να μην επηρεαζει το wi fi

μηπως ο δεκτης του rf sender εχει και πανω του led αναμεταδοσης και αντανακλαει καπου απεναντι σε κανα τζαμι και γιαυτο ανοιγει η τηλεοραση?
κουφο ειναι παντως αυτο που γινετε και λογικα καποια λυση θα υπαρχει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχω video sender και μολις ανοιγει σε ολα τα καναλια απ'οτι θυμαμαι υπαρχει προβλημα σε ολο το σπιτι με το wi-fi , δεν υπαρχει δηλαδη για τηλεχειρισμο μόνο με επιλογη καναλιων?
το video sender που εχεις ειναι στα 2.4 οποτε οτι και καναλι να βαλεις παλι θα εχεις θεματα..
πρεπει να παρεις video sender sta 5,8 Ghz

Μην παίρνεις και όρκο γι αυτό.Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει με διαφορετικά κανάλια.Εκτός κι αν εννοείς ότι σε όλα τα κανάλια θα επηρεάζεται το wi-fi
του σπιτιού.Αλλά και πάλι,κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβαίνει.Δύο σετ έχω χρησιμοποιήσει και δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιο πρόβλημα.

Δεν σημαίνει ότι με όλα τα video sender των 2.4 θα επηρεάζεται η τηλεόραση.Όπως επίσης,ούτε και με όλα τα σετ πομποδεκτών τηλεχειρισμού θα επηρεάζεται
η τηλεόραση,επειδή αυτά είναι στα 2.4 Ghz.Έτυχε η περίπτωση με αυτό που έβαλε...

Last edited:

Το televes που λες δεν ξέρω τι είναι για να καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα.

Για την ερώτησή σου εγώ έχω το nextgen remote extender plus που βγαίνει σε 433MHz και 418MHz.