ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,213
ΑΘΗΝΑ
ψαχνω για ενα ασυρματο πληκτρολογιο με touchpad,ελληνικο πληκτρολογιο για αποσταση 5 μετρων,ή εστω σην χειροτερη πακετο με Mouse,αλλα ν απιανει καλα στα 5 μετρα.κατα προτιμηση με συνδεση bluetooth.
το microsoft 3000 που εχω,δεν πιανει ουτε στα 2 μετρα.
δεν θελω να κανω κατι ιδιαιτeρο απο αυτην την αποσταση.
βασικες κινησεις.ουτε κειμενο να συνταξω,αλλα ουτε και να επεξεργαστω φωτογραφιες/βιντεο.
τα 2 logitech dinovo(edge&mini)ειναι καλες περiπτωσεις,αλλα συγχρονως και τσιμπημενες στην τιμη.εχουμε κατι?

bluetooth και να μη πιάνει στα 5 μέτρα?

δες μήπως κοντά στο δέκτη έχεις κάποια πηγή ρεύματος ή κάτι άλλο που το επηρεάζει.

Την είχα πατήσει κι εγώ παλιότερα.

Πάρε μια προέκταση USB και μετακίνησε το δέκτη για να δεις αν αλλάζει κάτι.

Re: Απάντηση: ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

bluetooth και να μη πιάνει στα 5 μέτρα?

δες μήπως κοντά στο δέκτη έχεις κάποια πηγή ρεύματος ή κάτι άλλο που το επηρεάζει.

Την είχα πατήσει κι εγώ παλιότερα.

Πάρε μια προέκταση USB και μετακίνησε το δέκτη για να δεις αν αλλάζει κάτι.

οχι Στεργιο..αυτο που εχω απλο ασυρματο στα 2,4 ειναι.
γι`αυτο ψαχνω bluetooth..

εχει το πλαισιο ενα μικρακι turbo-x που το εχει παρει και ο Νικος (onlineN) και πιανει και απο μακρυα και ειναι και ωραιο.Εχει 49 ευρο και θα το κτυπησω αμεσσα.
Τωρα εχω ενα logitech , ιδια τιμη , που πιανει απο 5 μετρα αερα (multirama).
Συνιστω το πρωτο

Εγώ πάλι χρησιμοποιώ ένα σετ πληκτρολογίου-ποντικιού της SilverCrest απο το Lidl. 20 το πήρα και για να αντικαταστήσω ένα παρόμοιο που "ήπιε" ένα φλιτζάνι καπουτσίνο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει φάει κλωτσιές και πεσίματα αλλά λειτουργεί απροβλημάτιστα. Εμβέλεια, σύμφωνα με το manual, στα 5 μέτρα. Όταν τα ξαναφέρει θα πάρω ακόμα ένα για εφεδρεία.

Μπορώ να σου πω για το Logitech MK710 που έχω:

http://www.logitech.com/en-sg/keyboards/keyboard-mice-combos/devices/6541

ΔΕΝ έχει touch-pad. Είναι ασύρματο σετ των ΜΚ700 (πληκτρολόγιο) και του Μ705 (ποντίκι). Χρησιμοποιεί τον Unifying Receiver της Logitech, οπότε λογικά αν παρεις κάποιο άλλο με την ίδια τεχνολογία, θα λειτουργεί το ίδιο καλά.

Λοιπόν, μπορώ να σου πω ότι όντως λειτουργεί απρόσκοπτα μέχρι τα 10 μέτρα. Σε τέτοια οριακή απόσταση πολλές φορές το λειτουργώ και στο ενδιάμεσο παρεμβάλονται και εμπόδια, αλλά παίζω και παιχνιδάκια χωρίς να αντιλαμβάνομαι κάποιο input lag. 20 εκατοστά να το μετακινήσω και δε πιάνει!

Αυτό που με έκανε να το προτιμήσω είναι το ότι οι μπαταρίες διαρκούν 3 χρόνια. Εγώ το έχω λιγότερο από 1,5 χρόνο και η μπαταρία στο ποντίκι είναι στο 60% και στο πληκτρολόγιο ακόμα λέει "full".

Το θέμα με την εμβέλεια είναι "πονεμένο"!

Η ονομαστική σε συσκευή RF όπως και BT συνήθως είναι τα 10 μέτρα.
Προφανώς και η ονομαστική δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και στην πράξη πολλοί παράγοντες, σταθμισμένοι και αστάθμητοι, την επηρρεάζουν σημαντικά όπως ή ένταση του σήματος της κάθε συσκευής, το σχήμα του χώρου, θέση τοίχων και επίπλων και βέβαια η ύπαρξη άλλων ασύρματων συσκευών.
Γενικά οι συσκευές RF στα 2,4Mhz παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη "ευαισθησία" σε ραδιοπαρεμβολές, κυρίως γιατί υπάρχει συνωστισμός σε αυτό το εύρος συχνοτήτων από άλλες ασύρματες συσκευές που έχουμε εμείς ή οι γείτονες, και λειτουργούν σε αυτή τη συχνότητα, όπως ασύρματα τηλέφωνα, video senders, κλπ. Μιλώ από προσωπική εμπειρία. Σε RF ασύρματο πληκτρολόγιο (το RF mini k/b του Xtreamer Ultra), με ανοικτό το video sender, η εμβέλεια δεν είναι ούτε 2 μέτρα, ενώ με το video sender κλειστό, δουλεύει άνετα στα 5 μέτρα.
Αντίθετα στις BT συσκευές που λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες τα πράγματα είναι πιο καλά και η πρακτική εμβέλεια πλησιάζει πιο εύκολα την ονομαστική.
Όλες οι παραπάνω συσκευές που σου προτάθηκαν είναι RF, γι´αυτό και είναι φτηνότερες, και αυτό πρέπει να το λάβεις υπόψη σου.
Στη θέση σου θα έβρισκα ένα φίλο που έχει RF πληκτρολόγιο και θα έκανα μια μικρή δοκιμή στο σύστημά μου πριν αγοράσω RF συσκευή! Αν σήμερα έχεις πρόβλημα με RF συσκευή είναι πιθανότατο να το έχεις με οποιαδήποτε RF συσκευή την αντικαταστήσεις, εκτός και αν βρείς όπως εγώ τον παράγοντα που επηρρεάζει τη λειτουργία.

Last edited:
Το θέμα με την εμβέλεια είναι "πονεμένο"!

Η ονομαστική σε συσκευή RF όπως και BT συνήθως είναι τα 10 μέτρα.
Προφανώς και η ονομαστική δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και στην πράξη πολλοί παράγοντες, σταθμισμένοι και αστάθμητοι, την επηρρεάζουν σημαντικά όπως ή ένταση του σήματος της κάθε συσκευής, το σχήμα του χώρου, θέση τοίχων και επίπλων και βέβαια η ύπαρξη άλλων ασύρματων συσκευών.
Γενικά οι συσκευές RF στα 2,4Mhz παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη "ευαισθησία" σε ραδιοπαρεμβολές, κυρίως γιατί υπάρχει συνωστισμός σε αυτό το εύρος συχνοτήτων από άλλες ασύρματες συσκευές που έχουμε εμείς ή οι γείτονες, και λειτουργούν σε αυτή τη συχνότητα, όπως ασύρματα τηλέφωνα, video senders, κλπ. Μιλώ από προσωπική εμπειρία. Σε RF ασύρματο πληκτρολόγιο (το RF mini k/b του Xtreamer Ultra), με ανοικτό το video sender, η εμβέλεια δεν είναι ούτε 2 μέτρα, ενώ με το video sender κλειστό, δουλεύει άνετα στα 5 μέτρα.
Αντίθετα στις BT συσκευές που λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες τα πράγματα είναι πιο καλά και η πρακτική εμβέλεια πλησιάζει πιο εύκολα την ονομαστική.
Όλες οι παραπάνω συσκευές που σου προτάθηκαν είναι RF, γι´αυτό και είναι φτηνότερες, και αυτό πρέπει να το λάβεις υπόψη σου.
Στη θέση σου θα έβρισκα ένα φίλο που έχει RF πληκτρολόγιο και θα έκανα μια μικρή δοκιμή στο σύστημά μου πριν αγοράσω RF συσκευή! Αν σήμερα έχεις πρόβλημα με RF συσκευή είναι πιθανότατο να το έχεις με οποιαδήποτε RF συσκευή την αντικαταστήσεις, εκτός και αν βρείς όπως εγώ τον παράγοντα που επηρρεάζει τη λειτουργία.

με το προηγουμενο σετακι της logitech που ειχα(στην ιδια τιμη σχεδον μ`αυτο της microsoft που εχω τωρα),επιανε τουλαχιστον στα 2,5-3 μετρα.
αυτο εδω τωρα,μονο ασυρματο δεν μπορεις να το πεις.
μεσα στο σπιτι(απο εμενα τουλαχιστον)σε αυτην την συχνοτητα,παιζει το ασυρματο modem router και ενα ασυρματο τηλεφωνο.
μαλλον ειναι πολυ μικρης εμβελειας τον σετακι της microsoft.

Re: Απάντηση: ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

εχει το πλαισιο ενα μικρακι turbo-x που το εχει παρει και ο Νικος (onlineN) και πιανει και απο μακρυα και ειναι και ωραιο.Εχει 49 ευρο και θα το κτυπησω αμεσσα.
Τωρα εχω ενα logitech , ιδια τιμη , που πιανει απο 5 μετρα αερα (multirama).
Συνιστω το πρωτο

ειναι αυτο που αναφερει και ο φιλος zilmer.
καλο φαινεται.θα το κοιταξω.
ευχαριστω