ATC SCM 11 με ποιον ενισχυτή?

kourepai

New member
19 March 2009
65
Ελλάδα
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες! Πρόσφατα αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημά μου. Τα ηχεία στα οποία έχω μάλλον καταλήξει είναι τα ATC 11. Όμως, με ποιον ενισχυτή. Μπέρδεμα...Είμαι ανάμεσα σε:

1. Creek Destiny (1150 ευρώ προς το παρόν)
2. Yamaha S1000 (950 ευρώ)
3. Μακάρι να ήξερα...(Κοινώς οι δικές σας προτάσεις μέχρι 1500 ευρώ)

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν. Ρίχτε γνώμες!!!

Όταν έθεσα την ερώτηση για αυτούς τους ενισχυτές (δεν μιλάω για τα ηχεία, μόνο για τους ενισχυτές) μου πρότειναν τον Yamaha.

Τον 1000 ή τον 2000? Αν μπορείς στείλε μου και το thread να δω τη συζήτηση.

Toν 1000, η ουσιαστική διαφορά του από τον 2000 είναι το πλήρως ισορροπημένο κύκλωμα που έχει. Αν έχεις balanced πηγή μπορεί να σου φανεί χρήσιμο αυτό. Η συζήτηση έγινε με p.m. οποότε δεν μπορώ τεχνικώς να ενσωματώσω τα μηνύματα.

Για να έχεις μια γενική ιδέα της συζήτησης, όλοι τους προέταξαν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής του Yamaha αλλά και τις καλύτερες χροιές και οδηγικές ικανότητές του έναντι του Creek.

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να τον ακούσω με τα ηχεία που θέλω τον αντιπρόσωπο, και γενικώς να τον ακούσω όπως θέλω. Τον creek θα πάω να τον ξανακούσω αύριο και βλέπουμε...

Χαιρετώ τους συμφορουμίτες! Πρόσφατα αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημά μου. Τα ηχεία στα οποία έχω μάλλον καταλήξει είναι τα ATC 11. Όμως, με ποιον ενισχυτή. Μπέρδεμα...Είμαι ανάμεσα σε:

1. Creek Destiny (1150 ευρώ προς το παρόν)
2. Yamaha S1000 (950 ευρώ)
3. Μακάρι να ήξερα...(Κοινώς οι δικές σας προτάσεις μέχρι 1500 ευρώ)

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν. Ρίχτε γνώμες!!!

Θά σού πρότεινα επίσης τόν Obelisk Si τής Heed Audio στά 1250e μέ ενσωματωμένη κάρτα DAC η phono MM. Μπορείς νάτόν ακούσεις μέ τά all time classic Spendor S3/5R ( 900e ) η τά SP3/1R ( 1300e ).

obelisk%20front.jpg

„The Obelisk deftly negotiates dense passages with aplomb, yet is always accompanied by finesse and simplicity, indeed, consider the best tube amps.
It is much closer to the "live" magic of a reference-quality 300B than it really has any right to. ...The Si’s dynamic range approximates the spontaneity we hear attending a live performance, evoking the very same impression. A genuine revelation at a price, after all, without competition.”

http://www.heedaudio.hu/en/obelisk_reviews.html

Απάντηση: Re: ATC SCM 11 με ποιον ενισχυτή?

Λίγο μικρός δεν είναι??? Εμφανισιακά μιλάω πάντα...

Ναί , εμφανισιακά ΕΙΝΑΙ μικρός.
Τό θέμα είναι τό πώς παίζει , τί κατασκευή έχει ( όλος μέ διακριτά- τίποτα τυπωμένο ) καί τί προσφέρει γιά τά χρήματα πού ζητάει , σέ σχέση μέ άλλα "Εγγλέζικα" μηχανάκια μέ τυπωμένα-γκοφρέτες φτιαγμένα στήν Ανατολή καί συναρμολογημένα στήν Αγγλία.......

Αλλωστε : "Ούκ εν τώ πολλώ τό ΕΥ " μερικές φορές....:cool4:

Re: Απάντηση: Re: ATC SCM 11 με ποιον ενισχυτή?

Ναί , εμφανισιακά ΕΙΝΑΙ μικρός.

Πρακτικά και σε Watt είναι μικρός...
Για να οδηγηθούν τα ATC σωστά χρειάζεσαι 100-150W ανά κανάλι...
Γιατί νομίζεις ψάχνομαι και εγώ σιγά σιγά να αλλάξω τον Copland; :bigcry:

O Roksan Kandy K2 θα ειναι αρκετος? Οταν ειχα ρωτησει την Roksan Αγγλιας ποια ηχεια προτεινουν για τον Κ2 μου ειχαν πει για αυτα ακριβως τα ATC.