Αθανατη Ελληνικη Αστυνομια ........

16 July 2006
7,526
HAMBURG
.....
σιγα μη καταστρεψουν τους φακελους !!!!!!!!!!!!!!

......για να ψαχνουν παλι απο την αρχη τα σαινια της χουντικης ακομα !!! και το ΠΙΣΤΕΥΩ Αστυνομιας ;;;;;;;; :slapface: :slapface: :slapface:

αρε :slapface: :slapface: που σας χρειαζεται παλιοσκυλα ......

"ΚΡΑΤΕΙΣΘΕ" Για καταδίκη από τη χούντα το 1973!

Το αγκυλωμένο σύστημα της Αστυνομίας, που κρατά ζωντανά στα αρχεία του νεκρές υποθέσεις στρατοδικείων της χούντας, στέρησε έστω και για λίγο χθες το απόγευμα την ελευθερία του πανεπιστημιακού καθηγητή και επιστημονικού συμβούλου της Βουλής, Βασίλη Δρουκόπουλου. Παρά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, χρειάστηκαν δύο ώρες για να ελευθερωθεί ο καθηγητής σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί το 1973 ένταλμα σύλληψης του στρατοδικείου για απείθεια. Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση με ερωτήματα: Γιατί δεν εκτιμήθηκε η ουσία της υπόθεσης και γιατί τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν εκκαθαριστεί μετά την πτώση της χούντας.

σημερα στην Ε .

Προσοχή!!
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω το δύο ατόμων....
Το νου σας!!!

George C said:
Προσοχή!!
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω το δύο ατόμων....
Το νου σας!!!

Μην κοιτάμε μόνο τα δικά μας όμως...στην ΝΥ, πεζή περίπολος σταμάτησε παρέα (5 ατόμων) φίλων μου που χάζευαν τις βιτρίνες προκειμένου να τους κάνουν σύσταση να μην "συναθροίζονται" σε δημόσιους χώρους κατά αύτόν τον τρόπο. Φυσικά προέκυψε και ο σχετικός έλεγχος διαβατηρίων κλπ κλπ με την γνωστή Αμερικάνικη ευγένεια...

να τα μας, άρχισαν ήδη οι συγκρίσεις με ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Το επόμενο παράδειγμα θα είσαι από Σταλινική ΕΣΣΔ.

spycon69 said:
Μην κοιτάμε μόνο τα δικά μας όμως...στην ΝΥ, πεζή περίπολος σταμάτησε παρέα (5 ατόμων) φίλων μου που χάζευαν τις βιτρίνες προκειμένου να τους κάνουν σύσταση να μην "συναθροίζονται" σε δημόσιους χώρους κατά αύτόν τον τρόπο. Φυσικά προέκυψε και ο σχετικός έλεγχος διαβατηρίων κλπ κλπ με την γνωστή Αμερικάνικη ευγένεια...

Την Αμερική τώρα μου την ανέφερες για υπόδειγμα, εδώ αυτοί πυροβολούν πισώπλατα αν δεν σταματήσεις για έλεγχο...

ειστε φοβεροι !!!!!!!!!!!!!!!! χεχεχε

Κωστα τα στοιχεια μου τα εχουν ηδη ..... απο οταν γενηθηκα ο πατερας μου φωναζε στο καφενειο ΝΑ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΤΑΡΑΣ !!!!!!

......μυαλο και αυτος τοτε ..........

Ξέρετε εσείς καμμία αστυνομία χωρίς φακέλους; δηλαδή "τα στοιχεία που είναι χρήσιμα" που θα τα φυλάνε στο μυαλό τους; Μάλλον με τα σημερινά δεδομένα η χούντα ήταν ένα μάτσο ερασιτέχνες. Σκεφθήτε μόνο ότι σήμερα και ο παραμικρός εμποράκος (δεν είναι υποτιμητικό αλλά δείγμα μεγέθους) μπορεί να έχει άπειρα προσωπικά στοιχεία και παρά πολύ ευαισθητα μάλιστα στο pc του, όπως και ο κάθε πολίτης που διαθέτει ένα pc. Τώρα τι χρηστή χρήση μπορεί να κάνει ο καθένας μας ας το προσπεράσουμε....
Απλά η αστυνομία είναι ένα θέμα που πονάει κάποιους, ξυπνάει μνήμες είναι πιασάρικο θέμα οπότε είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως κύριε Κυρίτση. Πρώτα από όλα είναι η νοοτροπία. Τί δουλειά έχει σήμερα η αστυνομία να ανακινεί υποθέσεις που εκδίκασε το στρατοδικείο επί Χούντας. Λες και δεν είναι γνωστό τί υποθέσεις εκδίκαζαν τα στρατοδικεία εκείνη την εποχή. Απλά η βλακεία κάποιων οργάνων της τάξης δεν έχει όριο, αλλά εύχομαι με την ΕΔΕ που διετάχθει από το υπουργείο, να την πληρώσουν αυτή τη φορά. Και χαίρομαι ιδιαίτερα με το σκεπτικό της διαταγής της ΕΔΕ, κυρίως ως προς το πρώτο σκέλος: Γιατί δεν εκτιμήθηκε η ουσία της υπόθεσης. Τώρα μια εκκαθάριση όλων των αρχείων της ΕΛΑΣ από την περίοδο της Χούντας, πιστεύω ότι περισσότερο συμβολικά μπορεί να λειτουργήσει αφού και για κανονικά ποινικά αδικήματα ακόμα έχει περιέλθει παραγραφή.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Ξέρετε εσείς καμμία αστυνομία χωρίς φακέλους; δηλαδή "τα στοιχεία που είναι χρήσιμα" που θα τα φυλάνε στο μυαλό τους; Μάλλον με τα σημερινά δεδομένα η χούντα ήταν ένα μάτσο ερασιτέχνες. Σκεφθήτε μόνο ότι σήμερα και ο παραμικρός εμποράκος (δεν είναι υποτιμητικό αλλά δείγμα μεγέθους) μπορεί να έχει άπειρα προσωπικά στοιχεία και παρά πολύ ευαισθητα μάλιστα στο pc του, όπως και ο κάθε πολίτης που διαθέτει ένα pc. Τώρα τι χρηστή χρήση μπορεί να κάνει ο καθένας μας ας το προσπεράσουμε....
Απλά η αστυνομία είναι ένα θέμα που πονάει κάποιους, ξυπνάει μνήμες είναι πιασάρικο θέμα οπότε είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Το ότι "η αστυνομία είναι ένα θέμα που πονάει κάποιους" και όχι όλους, μου θυμίζει όλα τα ζητήματα παρακολούθησης και αστυνομοκρατίας τα οποία αντιμετωπίζονται από κάποιους λέγοντας "αν είμαι νομοταγής τι έχω να φοβηθώ και γιατί να ενοχλούμαι?". Το γεγονός κ. Κυρίτση ότι ΟΛΟΙ και όχι ΚΑΠΟΙΟΙ αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι εγκληματίες ακόμα και μετά από 30 χρόνια δεν σας ενοχλεί? Εδώ πήραν χάρη οι ίδιοι οι χουντικοί μετά από 30 χρόνια και δεν μπορούν οι "κατηγορούμενοί" τους ?
Μήπως δεν πρέπει να είμαστε τόσο επιεικείς με τέτοιες συμπεριφορές?

Μάλλον αγνοείτε ποιοί φάκελοι καταστράφηκαν. Και όντως καταστράφηκαν. Πρόκειται για τους προσωπικούς φακέλους φρονημάτων, που κρατούσαν οι διάφορες "ευγενείς" υπηρεσίες (Ασφάλεια, ΕΥΠ, κλπ.). Όμως στην περίπτωση του κυρίου, πρόκειται για φάκελο δικαστικής υπόθεσης. Αυτοί οι φάκελοι δεν καταστρέφονται σε κανένα μέρος της γης. Μπορείτε να βρείτε τις υποθέσεις όλων των δικαστηρίων στην Ελλάδα όλων των ειδών (π.χ. ποινικά, αστικά, κλπ.) και φυσικά των στρατοδικείων και της Κατοχής, και της Αντίστασης και παλιότερα.

Αν με ενοχλεί λέει, αλλά να που η δημοκρατία αντί να θωρακίσει τα δικαιώματά μου δυστυχώς τα ξεπουλάει............στο όνομα της τρομοκρατίας, των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ κλπ.

Μήπως ξέρει κανείς με ποιον νόμο (του πότε) οπλίστηκε η ΕΛΑΣ ???

Στην Αγγλία π.χ που υπάρχει η έφιππη αστυνομία και που δεν οπλοφορεί είναι βλάκες ???

Ξέρει κανείς πόσα εγκλήματα έχουν γίνει από άσκοπη χρήση όπλων ???

Πόσα παιδάκια έχουν τραυματιστεί-σκοτωθεί-σκοτώσει παίζοντας με το όπλο του "μπαμπά" στο σπίτι τους ????

παιδια η Αστυνομια πρεπει καποτε να αλλαξει νοοτροπια !!!!

μερικοι Αστυνομοι λειτουργουν οπως τοτε ....

καποιος πρεπει να τους πει πως η χωρα εχει δημοκρατικο πολιτευμα εδω και 3 δεκαετιες σχεδον .......

προς τι ο σκοπος της 2ωρης κρατησης αφου το ξεραν οτι ηταν ακυρο και παραγραφομενο το αδικημα του καθηγητη ;;;;;;;

Το ότι η Αστυνομία πρέπει να αλλάξει είναι ηλίου φαεινότερο. Αποφασίσαμε όμως τι είδους Αστυνομία θέλουμε; αποφασίσασμε ότι και αυτή για να αποδώσει εξαρτάται απο τον πολίτη;