Αθόρυβο PC χωρίς υδρόψυξη. Γίνεται;

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα να χτίσω ένα μικρό και αθόρυβο PC χωρίς υδρόψυξη και αν γίνεται και χωρίς καν ανεμιστήρες ή έστω τους πιο αθόρυβους.
Δεν χρειάζεται να έχει κορυφαίες επιδόσεις, αλλά να τρέχει πχ World of Warcraft και 1080 mkv.
Γίνεται ή ονειροβατώ και θα ζω με το βουητό; -bye-

γινεται ανετα απο τη στιγμη που η καρτα γραφικων δεν θα εχει ανεμιστηρα και βαλει(οχι απαραιτητα) εναν amd με τεχνολογια cool n quiet δεν θα ακους τπτ

τροφοδοτικο
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650815

δεν ακουγεται καθολου καθολου ,πρεπει να βγαινει και σε πιο πολλα βατ

επισης εχω βγαλει ολους τους ανεμιστηρες του κουτιου
λειτουργουν μονο οι εξεις

τροφοδοτικο δεν ακουγεται ντιπ

επεξεργαστης ακουγεται πολυ πολυ λιγο(αν θες βαζεις και εκει να μην ακουγεται καθολου με εξτρα 30 ευρω)

και καρτα γραφικων που εμενα ακουγεται πολυ αλλα εσυ μπορεις να παρεις χωρις ανεμιστηρα

ετσι οπως δουλεευει δεν ανεβαζει θερμοκρασια .

Είχα για 1 χρόνο αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25221
Πρακτικά αθόρυβο. Κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στην μητρική, ανεμιστήρας μόνο πάνω στον επεξεργαστή, επεξεργαστής στα 45W, αθόρυβο τροφοδοτικό. Φυσικά και γίνεται...

Από πλαίσιο και τέλος ο επεξεργαστής!!!
Προσοχή λίγο στο μέγεθος!
1122053.JPG

Αυτή η ψύχτρα δεν μπαίνει σε ένα μικρό pc με τον ανεμιστήρα της. Και χωρίς τον ανεμιστήρα της θα έχει πρόβλημα λόγο του μεγέθους του κουτιού.

Δες αν θες την noctua με τον 92άρη ανεμιστήρα. 65 ευρώ στο Πλαίσιο. Δέχεται και 2ρο ανεμιστήρα αν θες. Έχει 12.5 εκ ύψος. Συμβατότητα με motherboard υπάρχει στο site της noctua (noctua.at). Έχει 6 χρόνια εγγύηση και 150.000 ώρες MTBF.

Η υδρόψυξη πιο πολύ θόρυβο θα κάνει... ας είναι και παθητική. Έχω και ξέρω (silverstone passive water cooling).

Για cpu κοίτα από 65w και κάτω.
psu έχω ένα corsair hx. Είναι καλά και αθόρυβα. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=995630
Για hdd βάλε wd green power.
vga με passive cooling που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου.

Να ξέρεις πάντως πως δεν θα είναι αθόρυβο. Αθόρυβο με λογικές τιμές στο μέλλον λογικά (ssd, ισχυρό fanless cpu και chipset κτλ).

Ναι έχεις δίκιο το μικρό κουτί μου ξέφυγε!!!!

Αλλά πιστεύω δύσκολα σε μικρό κουτί να πετύχεις αθόρυβη λειτουργία!
Βέβαια είναι το θέμα και για τι χρήση προορίζεται, για το παιχνιδάκι θέλει αρκετή ψύξη!!!

Last edited:
Να προτεινω τον ανεμιστηρα CPU της Scythe, ονοματι Zipang... 14 εκ και 1000 στροφες, και για μικρο κουτι. στα μισαα λεφτα του Noctua (που ολοι λενε οτι σκιζει!).

Το εχω 6 μηνες στο HTPC και δεν εκουω τιποτα...

Γενικα, βα λε μεγαλους και αργους ανεμιστηρες - αυτο ειναι το μυστικο...

Ψαξε στα κουτια απο τις συσκευασιες των εξαρτηματων που θα τοποθετησεις. (ψύκτρες, ανεμιστηράκια, τροφοδοτικα) Επανω στα κουτια γραφει τις περισσοτερες φορες τα db που παραγει καθε εξαρτημα. Διάλεξε τα πιο αθόρυβα, και θα τα πας πολυ καλα.

Αυτό δεν είναι standard. Και η Noctua πιο λίγα γράφει από την zipang και στις μετρήσεις βγαίνει να παράγει περισσότερο ήχο.

Λοιπον φιλε κατα τη γνωμη μου για καρτα γραφικων amd 4770 γυρω στα 100 ευρω η πιο συμφερουσα στο πλανητη για τα χαρακτηριστικα της. Για κουτι αθορυβο antec p182 η p183 το οποιο μολις βγηκε στην αγορα.Για τροφοδοτικο κοιτα corsair η seasonic και αν ειναι με αποσπωμενα καλωδια ακομη καλυτερα.

η 4770 σηκώνει παιχνίδι σε 1920χ1080?? ...
ή πρέπει να πάμε σε κάτι ποιο δυνατό? :bawling:

Re: Απάντηση: Αθόρυβο PC χωρίς υδρόψυξη. Γίνεται;

η 4770 σηκώνει παιχνίδι σε 1920χ1080?? ...
ή πρέπει να πάμε σε κάτι ποιο δυνατό? :bawling:

Θα ζοριστεί σε κάποια παίγνια αλλά βγάζει αξιοπρεπώς τα περισσότερα της χρονιάς.
Σε τιμή / απόδοση είναι ότι πρέπει έναντι στον ανταγωνισμό της.

Λοιπόν διάβασα το review της 4770...

η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα... αλλά και προβληματίστηκα.. φυσικά..

καταρχάς η μνήμη GDDR5 κάνει μεγάλη διαφορά... από ότι φαίνεται..

κοντράρει στα ίσα την 4850...

μέχρι εδώ όλα καλά...

αλλά...
α) ο cooler του review δεν είναι ο cooler που έχουν οι κάρτες οι οποίες κυκλοφορούν τώρα... και από ότι φαίνεται κάνει φασαρία.. δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στο full load ο cooler αυτός κάνει περισσότερη φασαρία από ότι η 8800 gtx που έχω... ΕΛΕΟΣ... (και στο review λένε ότι οι κάρτες θα κυκλοφορήσουν με πιο φτηνή ψύκτρα στην αγορά... ΕΛΕΟΣ..)

β) η κατανάλωσή της δεν είναι τόσο μικρή όσο τη διαφήμιζαν... αλλά μπρος στα κάλη τί είναι η κατανάλωση...

γ) στην Ελλάδα προς το παρόν την έχει μόνο το Multirama (από το σκρουτζ το είδα αυτό) και η τιμή της δεν είναι και τόσο χαμηλότερη από την 4850...

θα κοιτάξω μήπως υπάρχει κανένα review της κάρτας αλλά με την ψύκτρα που θα βγει στην αγορά .. για να βγάλω τα τελικά μου συμπεράσματα...

http://www.hardwarecanucks.com/foru...20-ati-radeon-hd-4770-512mb-gddr5-review.html

Ένα άλλο Review της 4770... με τον cooler που κυκλοφορεί στην αγορά...

Τελικά η ψύκτρα της 4770 καταλαμβάνει 2 θέσεις...
και δεν είναι χαλκός ... αλλά βαμένο αλουμίνιο...!!!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ?? στα παιδιά... (άρε μαρκετιγκ τι κάνεις)....

Τελοςπάντων το συμπερασμα που βγάζω είναι ότι για τα λεφτά της $100 είναι ΑΡΙΣΤΟΤΑΤΗ επιλογή..
για 100,00... είναι ΑΡΙΣΤΗ επιλογή... (για να βλέπεις ταινίες αλλά και για gaming )...

Και μια το θέμα μας είναι PC Χωρίς θόρυβο...
Με βάση τα ανωτέρω review... συστήνεται ανεπιφύλακτα...

Last edited: