ΑΤΙ 2600 + JVC DILA = HDCP NO GO?

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,318
Μετα από πολλούς μήνες παρεας με την 2600 και τον Ντιλα μου προεκυψε το εξης:

Βγαζοντας το AnyDVD HD (για να δω το Fantastic 4 2 που είναι κλειδωμενο με BD+ και δεν παιζει με το AnyDVD HD) παρατηρησα ότι δεν παιζει τιποτα από HD DVD / BR δισκακια (μιλαμε για δισκακια – όχι rip) λόγω HDCP error.

Το utility της Cyberlink λεει ‘digital connection WITHOUT HDCP’!

Δοκιμάστηκαν 2 μοντελα 2600 (και οι 2 υποστηρίζουν HDCP) καθως και οι οδηγοί 7.7 και 7.10 και αυτά και σε XP αλλα και VISTA με κανενα αποτελεσμα.

Συμπεραίνω ή ότι η ΑΤΙ εχει κανει παλι το θαυμα της με τις 2Χ00 ή / και τους drivers ή ότι ο Ντιλα εχει καποιο προβλημα με το HDCP (κατι που μου κανει απιθανο καθως σε αυτή την περιπτωση θα ειχε προβληματα και με desktop μηχανήματα).

Εχει δοκιμασει κανεις τις 2400 / 2600 με original HD DVD / BR δισκακια σε οποιοδήποτε προβολεα ή / και στον Ντίλα;

Με τη 2400 να δινει στον dvdo vp30 (dvi to hdmi) και αυτoς στον 8720 δεν εχω καταφερει να δω hd .Απλα δεν ειχα εντοπισει αν φταιει ο scaler η το htpc. Ουτε απο το pass through του scaler που υπαρχει στο τελευταιο firmware Το οποιο εγκατεστησα.

Τελικα μονο με τους 7.8 παιζει (οι οποιοι ομως απο χρωματα κλπ ειναι κουκουρουκου στα default - σε σχεση με τους αψογους 7.7) και εκει με ζορια.

Αυτη η ΑΤΙ ειναι πραγματικα για ντοματες. Ειπαμαι να φτιαχνει και να αλλαζει διαφορα ανα driver αλλα οχι και το hdcp!

Σε λιγο απλως σε μερικους driver δεν θα δινει καθοπου σημα στην οθονη αλλα θα εχουν φτιαξει το Χ bug στο X game!

Ελεος οι τυποι.

Αντε τωρα να κατσω να ρυθμιζω τους τραλαλα 7.8.

Το anydvd τελικα ειναι πιο απαραιτητο απ οσο νομιζουμε (ακομα και για εμας που ειμαστε ΟΚ σε ολα - vga / peojector hdcp - hd dvd/ bd player κλπ)

Nvidia δεν δοκιμασα αλλα πλεον ειμαι σιγουρος οτι θα παιζει καθως τα ιδια ακριβως γινοντουσαν και παλια με τις 1950 ενω πχ η 7950 επαιζε μια χαρα με το hdcp.

Θα δοκιμασω μια και μια 2900 pro και ΧΤ να δω απο περιεργεια αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα απο τις 2600.

Περιμενω και μια επιβεβαιωση των ανωτερω και απο τον Τακη (με το htpc του ref room του avclub).

Last edited:
Με το HTPC του Ref. Room, ολα ειναι Green στον Cyberlink Advisor (Vista Ultimate clean installation, ATI 7.10, latest Powerdvd & Anydvd).

Tακη με τοσα προβληματα που υπαρχουν και ασυμβατοτητες με οδηγους, καλο θαταν να γινει καποια στιγμη ενα σουπερ τεστ μεταξυ καρτων για χρηση HTPC και να βγαλουμε ενα μπουσουλα .

Ναθαν, θα γινει σιγουρα μολις ξεμπερδεψουμε με τις εκθεσεις...Προς το παρον τρεχουμε σαν τρελοι...

Re: Απάντηση: ΑΤΙ 2600 + JVC DILA = HDCP NO GO?

Με το HTPC του Ref. Room, ολα ειναι Green στον Cyberlink Advisor (Vista Ultimate clean installation, ATI 7.10, latest Powerdvd & Anydvd).
Το σεταπ ειναι το ιδιο με το δικο μου στο οποιο ομως το προβλημα υφισταται.

Κατοπιν τουτου και με δεδομενο οτι στην tv μου δεν εμφανιζεται το προβλημα αλλα και οτι ο Τακης εχει νεωτερο firmware στον jvc, θα δοκιμασουμε ενα update στο firm του δικου μου.

Για να δουμε...

Τελικα και με το νεο firm μια απο τα ιδια

Η μονη διαφορα με τον Τακη ειναι το καλωδιο αλλα το κουφο ειναι οτι παιζει με τους 7.8

Το αλλο κουφο ειναι οτι ενω την προηγουμενη φορα οι 7.8 εκαναν ενα σωρο κουλα τωρα επαιξαν αψογα (οπως οι 7.7)

Συμπερασμα: Μερικες φορες απλως δεν βγαινει ακρη με την ΑΤΙ (και οχι μονο) και τα μυστηρια της

Μετα από πολλούς μήνες παρεας με την 2600 και τον Ντιλα μου προεκυψε το εξης:

Βγαζοντας το AnyDVD HD (για να δω το Fantastic 4 2 που είναι κλειδωμενο με BD+ και δεν παιζει με το AnyDVD HD) παρατηρησα ότι δεν παιζει τιποτα από HD DVD / BR δισκακια (μιλαμε για δισκακια – όχι rip) λόγω HDCP error.

Σύριε νομίζω ότι με αυτό το beta firmware του any dvd http://forum.slysoft.com:80/showthread.php?t=8948 λύθηκε το πρόβλημα με το fantastic four 2.

Re: Απάντηση: ΑΤΙ 2600 + JVC DILA = HDCP NO GO?

Σύριε νομίζω ότι με αυτό το beta firmware του any dvd http://forum.slysoft.com:80/showthread.php?t=8948 λύθηκε το πρόβλημα με το fantastic four 2.
Αν και το λινκ σου δεν δουλευει, υποθετω οτι αναφερεσαι στην 6190/1.

Δυστυχως αυτη λυνει μονο το θεμα του MKBv4 (που υπηρχε στο Transformers πχ) και οχι του BD+ που υπαρχει στο FF 2 (και σε πολλα πλεον νεα BD) και το οποιο, οπως λενε και οι ιδιοι στην Slysoft, ειναι αρκετα δυσκολο και θα τους παρει καιρο (εβδομαδες τουλαχιστον) για να σπασει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΤΙ 2600 + JVC DILA = HDCP NO GO?

Αν και το λινκ σου δεν δουλευει, υποθετω οτι αναφερεσαι στην 6190/1.

Δυστυχως αυτη λυνει μονο το θεμα του MKBv4 (που υπηρχε στο Transformers πχ) και οχι του BD+ που υπαρχει στο FF 2 (και σε πολλα πλεον νεα BD) και το οποιο, οπως λενε και οι ιδιοι στην Slysoft, ειναι αρκετα δυσκολο και θα τους παρει καιρο (εβδομαδες τουλαχιστον) για να σπασει.
Σύριε βγάλανε το απόγευμα την 6.1.9.3. έκδοση με την οποία δουλεύει το FF2 . Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Τους έστελνα email και σε 5 λεπτά είχαν απαντήσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΤΙ 2600 + JVC DILA = HDCP NO GO?

Σύριε βγάλανε το απόγευμα την 6.1.9.3. έκδοση με την οποία δουλεύει το FF2 . Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Τους έστελνα email και σε 5 λεπτά είχαν απαντήσει.
Ματθαιε,

Το FF2 εχει BD+ το οποίο δεν εχει σπασει ακόμα ουτε με το 6193:

http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=9042
''Keep in mind that BD+ is not currently supported.''

http://forum.slysoft.com/showthread.php?p=61007&highlight=fantastic#post61007
''Fantastic Four 2, US (has BD+, so it won't play)''

Το έβαλα πρίν από λίγο. Παίζει αλλά με πολλά σπασίματα για το οποίο δεν ξέρω αν φταίει το any dvd ή η κάρτα γραφικών μου και ο επεξεργαστής ( saphire 1650 pro - athlon 64x2 4200 ). Πρώτη φορά είδα σπασίματα σε blue ray και μάλιστα τόσα πολλά. Εκανα και ένα αντίγραφο ασφαλείας στον σκληρό για να το δοκιμάσω κι από εκει αλλά κάνει τα ίδια .