ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Αγαπητοι συναδελφοι, (προφανως δεν ειμαι φυτευτος απο την ΑΤΙ), αλλα πρεπει να ενημερωσω οτι μολις παρελαβα και εγκατεστησα τη νεα Gigabyte ATI 4550, με τα εξης καλα:

- παθητικη ψυξη - ειναι εντελως αθορυβη
- HDMI out
- DVI out
- VGA out

Παιδες κοστιζει περι τα 50 ουρια και εχει τη γνωστη ποιοτητα ΑΤΙ στο video (αντικατεστησα μια 9600GT με συγκριτικα χειροτερη εικονα video και τρελο θορυβο απο ανεμιστηρακι).

Τεσταρισμενη - προτεινεται για χρηση σε HTPC. Φυσικα μη ξεχνατε οτι αυτες οι καρτες θελουν καποιο ανεμιστηρακι κουτιου - μη τα ξηλωσετε ολα γιατι θα γινει μπριζολα...

Επισης, δινει ηχο απο HDMI, αλλα καταφερα μονο Stereo - κατι παιζει με drivers κλπ. Δε μπορω να μπλεξω τωρα, εχω καλωδιακι οπτικο, οποτε ολα καλα. Εαν καποιος ενδιαφερεται και για ηχο (DD, DTS) ισως και να γινεται...

Εικονα:
http://www.giga-byte.com/FileList/Image/vga_productimage_gv-r455d3-512i_big.jpg

Μεγειά και καλές HD-θεάσεις...:a0210:

Από επιδόσεις σε 3d πως τα πάει ? Σε παιχνιδια ή σε rendering π.χ. ?

Προσωπικα πιστευω οτι μια ati 4670 ( 70 ευρο εχει) ειναι τελεια για μικρη ησυχη καρτα που παιζει και αρκετα παιχνιδια.

απο που την πηρες?παιζει καμια πιο φτηνη με hdmi?δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια.

Παρατηρησα ότι η καρτα σου εχει 3 εξοδους εικονας!
HDMI-DSUB-DVI

Μπορεις να δωσεις ταυτόχρονα σημα σε 3 οθονες, ή να τις συνδεσεις επανω και να εναλλασεις τις πηγες ?

Εχω μια 2600xt και θελω να την αντικαταστησω με μια που να εχει τρεις εξοδους, για να μπορω να συνδεσω επανω στο PC τον προβολέα μου (μεσω dvi to hdmi adaptor) το μονιτορ (μεσω VGA) και την LCD TV μου (μεσω hdmi)...

Αν μπορεσεις να το τσεκαρεις σου ειμαι υπόχρεος! :a0210:

Απάντηση: Re: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

Παρατηρησα ότι η καρτα σου εχει 3 εξοδους εικονας!
HDMI-DSUB-DVI

Μπορεις να δωσεις ταυτόχρονα σημα σε 3 οθονες, ή να τις συνδεσεις επανω και να εναλλασεις τις πηγες ?

Εχω μια 2600xt και θελω να την αντικαταστησω με μια που να εχει τρεις εξοδους, για να μπορω να συνδεσω επανω στο PC τον προβολέα μου (μεσω dvi to hdmi adaptor) το μονιτορ (μεσω VGA) και την LCD TV μου (μεσω hdmi)...

Αν μπορεσεις να το τσεκαρεις σου ειμαι υπόχρεος! :a0210:

Τσέκαρε και τις κάρτες της Palit, δεν ξέρω αν και πόσες από τις εξόδους της παίζουν ταυτόχρονα (?), αλλά εδώ και κανά χρόνο που όλο λέω οτι θα αλλάξω την 8500GT μου (αλλά δεν το κάνω) και τις χαζεύω, από εξόδους να φάνε και οι κότες...
Δες π.χ. την 4670 super:
Equipped with 4-in-one display support (CRT, HDMI, Dual-link DVI, and DisplayPort) Radeon™ HD 4670 Super is a future proof graphics solution.

Και ένα note από την palit 9600GT sonic, που κοίταζα παλιότερα (έχει τις ίδιες εξόδους με την παραπάνω 4670):
** Due to hardware limitation, the available options for multi-display configurations are: Dual Display: DVI + DVI / DVI + DisplayPort / DVI + HDMI / CRT(via DVI to VGA converter) + DVI or DisplayPort or HDMI

Re: Απάντηση: Re: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

Τσέκαρε και τις κάρτες της Palit, δεν ξέρω αν και πόσες από τις εξόδους της παίζουν ταυτόχρονα (?), αλλά εδώ και κανά χρόνο που όλο λέω οτι θα αλλάξω την 8500GT μου (αλλά δεν το κάνω) και τις χαζεύω, από εξόδους να φάνε και οι κότες...
Που τις πουλανε αυτες τις καρτες?

σε σχεση με αντιστοιχες υλοποιησεις αλλων μαρκων υστερεί λίγο όμως σε 3D επιδόσεις....

Σκεφτόμουν για αυτην εδω την 4670 της Gigabyte....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516197

Εχει πανω HDMI - DVI - VGA.
Πιστευω θα με καλυψει για να συνδεσω ταυτοχρονα επάνω προβολέα, LCD TV και PC μονιτορ....:grandpa:

Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

μου φαινεται οτι καλυτερη περιπτωση ειναι ASUS EAH4670/DI 512

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513366 και Arctic Cooling Accelero S2

edit:ακυρο παιδια,και αυτην ειναι φασαριοζικη

Εγώ πάντως που την πήρα, δεν παρατήρησα καμιά ιδιαίτερη φασαρία.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάποιος κάθεται στον καναπέ του και κρατάει στην ...αγκαλιά του το HTPC, ε τότε ναι σίγουρα θα την ακούει, ειδικά μάλιστα αν βλέπει την ταινία με κλειστό τον ενισχυτή :flipout: !!!
Απ' την άλλη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ρεύματος και δεν έχει δικό της ξεχωριστό βύσμα τροφοδοσίας (έχω μόλις 400W τροφοδοτικό), είναι αρκετά κοντή στο μήκος οπότε δεν δημιουργεί πρόβλημα στην τοποθέτηση, συνεργάζεται άψογα με τους τελευταίους οδηγούς της Ati δίνοντας χωρίς κολπάκια όλες τις ανλύσεις σε όποια Hz χρειάζεται, και είδα σοβαρή βελτίωση στην κίνηση (ειδικά στα 24Hz!). Δεν ξέρω τι κάνει με τον ήχο μέσω hdmi, γιατί ο ενισχυτής μου είναι παλιός Yamaha RX-V800)... -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

Εγώ πάντως που την πήρα, δεν παρατήρησα καμιά ιδιαίτερη φασαρία.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάποιος κάθεται στον καναπέ του και κρατάει στην ...αγκαλιά του το HTPC, ε τότε ναι σίγουρα θα την ακούει, ειδικά μάλιστα αν βλέπει την ταινία με κλειστό τον ενισχυτή :flipout: !!!
Απ' την άλλη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ρεύματος και δεν έχει δικό της ξεχωριστό βύσμα τροφοδοσίας (έχω μόλις 400W τροφοδοτικό), είναι αρκετά κοντή στο μήκος οπότε δεν δημιουργεί πρόβλημα στην τοποθέτηση, συνεργάζεται άψογα με τους τελευταίους οδηγούς της Ati δίνοντας χωρίς κολπάκια όλες τις ανλύσεις σε όποια Hz χρειάζεται, και είδα σοβαρή βελτίωση στην κίνηση (ειδικά στα 24Hz!). -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

ενεργοποιησες το DXVA?

εαν ναι,πες μας εντυπωσεις και επισης εαν παραμενει "αθορυβη"

tromb1,

συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. Μολις το σ/κ ολοκληρωσα το στησιμο του HTPC.

Και εγω εχω τρεις οθονες στο HTPC - μια touch aστο κουτι, μια LCD TV και Projector. Ετσι, εβαλα εξοδο VGA για το touchscreen και μια HDMI σε οικονομικο splitter απο Πλαισιο (35 ευρω, αν θυμαμαι καλα).

Δεν νομιζω να μπορω να εχω 3 εξοδους παραλληλα. Θα το δοκιμαζα να σου πω, αλλα ειδα το μυνημα σου μολις σημερα... Ξερεις τι γινεται οταν στηνεις ενα HTPC... αν δουλεψει - το αφηνεις! Σορρυ, αλλα δεν το διακινδυνευω να ξανα-ανακατεψω καλωδια.

Ουτως ή αλλως,δε νομιζω να παιζει τριπλη εξοδος. Εκτως και εαν χρησιμοποιησεις το Hydravision της ATI ισως>?

Οσον αφορα στο θορυβο, εμενα με απασχολει, διοτι ακουω και πολυ μουσικη (FLAC, mp3). Η καρτα γραφικων (με ανεμιστηρα) ηταν το μονο πραμα που ακουγα. Επισης, λογω motherboard, η καρτα TV επρεπε να μπει διπλα στη καρτα γραφικων και ετσι δεν ειχε καθολου χωρο (ακουμπαγαν μεταξυ τους). Οποτε και καταλαβαινετε το επιπεδο θορυβου.

Επιβεβαιωμενα, πλεον, μιλαμε για αριστη εικονα και σε DVD και σε mkv's. Καμια σχεση με την 9600GT... -bye-

Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Δεν πειραζει για την καθυστερηση... Δεν εχω αγορασει ακομα κατι, απλα ειμαι στο ψάξιμο...:a0210:

Μεγειά και το HTPC και καλές θεάσεις!

ΔΕΝ εννοούσα να εχω ταυτοχρονα εικονα και στα 3 μεσα... Απλα να μπορω να τα συνδεσω και τα 3 επανω στην καρτα για να αποφυγω την αγορά swicher, και να επιλέγω μέσα απο το πρόγραμμα της ATI που θελω να δώσω εικόνα κάθε φορά... (επιλεγοντας ετσι και την εγγενη αναλυση καθε μεσου προβολης, και οχι να εχω την ίδια ανάλυση παντού, όπως αν έβαζα spliter)

Τωρα εχω μια 2600ΧΤ με τους τελευταίους drivers επίσης, και είμαι πολύ ευχαριστημένος... Απλά ήθελα να την αλλαξω μονο και μονο γι αυτο....

AN καποιος άλλος έχει καρτα με 3 εξόδους εικόνας και μπορεί να το δοκιμάσει αυτό του είμαι υπόχρεος ! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

ενεργοποιησες το DXVA? (1)

εαν ναι,πες μας εντυπωσεις και επισης εαν παραμενει "αθορυβη" (2)

(1) Ντεν έκει προλάβει-ψάξει ακόμα και ντεν ξέρει DXVA τι είναι και πως γκίνεται καρντιά μου. Εξήγγησέ με πώς κάνει αυτό, εγκώ όταν βρεί ...κρόνο κάνει, και μετά σε λέει... :flipout::flipout::flipout:

(2) Φίλε μου το δύστυχο το HTPC μου το έχω παραχώσει σ' ένα ράφι κάποιου επίπλου, μαζί με τον ενισχυτή, το recorder, τo BD player, και το κινέζικο ...π@π@ρο-switcher, και όλα αυτά είναι 4-4,5 μέτρα μακρυά από τη θέση θέασης-ακρόασης, οπότε δεν θα με ενοχλούσε ακόμα κι αν "ούρλιαζε"!!! ο ανεμιστήρας της κάρτας, γιατί απλά και πάλι θα ήταν δύσκολο να το ακούσω. Όταν όμως κουβάλησα το HTPC στον πάγκο εργασίας για να την εγκαταστήσω, δεν παρατήρησα καμμία αξιοσημείωτη αύξηση του θορύβου κατά την λειτουργία της, οπότε κρίνω λίγο υπερβολικό το ότι είναι θορυβώδης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI 4550 Silent σε HTPC - σουπερ λυση

http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX_Video_Acceleration

βρε συ.. θα ερθω..εκει...με ...ενα σκουποξυλο...να σου πω τι ειναι το dxva?

:flipout::flipout::flipout::flipout:

http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html

Πώ πώ, αρχές "αλτσχάϊμερ" ή "χ#σ# μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι το λένε αυτό"???? Γκιατρέ μου πως το βλέπεις την βγάζω λίγο ακόμα? :flipout:
Φίλε μου από το πρωί έκανα εγχείρηση σε δυό Pc, έκανα μιά εγκατάσταση XP, μια Vista και μια Ubuntu 8.10, όλες με εγκατάσταση drivers, internet updates και "βασικά" προγράμματα, και κόντεψα να κόψω φλέβες με ένα "καθίκι" 2003 server, που δεν εννοούσε με τίποτα να με αφήσει να αντιγράψω κάποια αρχεία σ' ένα φάκελo του (κοινόχρηστο και με καθορισμένα permissions), έχοντας μπεί κανονικά στο domain από κάποιον client με XP !!! Άσε που μέχρι ...χτές πρέπει να αποτελειώσω ανάσυρση αρχείων από ένα χτυπημένο δίσκο φορητού, να κάνω backup αρχείων και mail από κάποιον σταθερό κεραυνοβολημένο από ιό, να τους ρίξω format και όλη τη γνωστή συνέχεια, ενώ τηλεφωνικώς λύνω τα προβλήματα σύνδεσης ενός φορητού με data projector, μπάς και γίνει μια ρημάδα παρουσίαση...
Τι να πρωτοθυμηθεί το ρημάδι, χειμώνα-καλοκαίρι το ίδιο!!!
Και κατά τις 11-12 το βράδι που θα ανάψω προβολέα κ HTPC, θα πρέπει να ξανακάνω ρυθμίσεις??? Όχι άλλο ρε γμτ μου, δεν αντέχω, θέλω να χαζέψω λίγο καμμιά ταινία, να ξεκουραστώ και λίγο...
Ακολουθεί shut down και κατά τις 7 το πρωί επανεκκίνηση (στα Ελληνικά reboot).
Καλημέρα μας και φτού κι απ' την αρχή -bye-

Φιλικά
Γιώργος.