ATI 4850 & ΟΝΚΥΟ 906 πρόβλημα στον ήχο!

achilleas8095

Senior Member
26 June 2006
434
Σύνδεσα την ΑΤΙ με τον ΟΝΚΥΟ μέσω HDMI και ενώ κλείδωσε κανονικά στην εικόνα, παίρνω μόνο στερεοφονικό ήχο και όχι πολυκάναλο.Οι drivers είναι οι 8.11 και οι τελευταίοι της Realtek. Ευχαριστώ πολύ.

Κάτι παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ. Δες το post
Τους realtek drivers γιατί τους αναφέρεις? Η κάρτα έχει chip realtek, ή μιλάς για τη motherboard?
Ψάχνομαι κι εγώ...

Αν εχεις τους drivers της Realtek (και όχι της ΑΤΙ) και εχεις επιλέξει την καταλληλη ειδοσο στον ενισχυτη, δοκίμασε:

1. Αλλαγη εισόδου στον ενισχυτή (σε άλλη είσοδο HDMI δλδ).

2. Enable / disable single / clone mode στο display (μερικές φορες ''ξυπνάει'' με αυτόν τον τρόπο).

3. Άλλο HDMI καλώδιο (απίθανο αλλά το έχω δει και αυτό μία φορά).

Έβαλες τους ATI HDMI drivers?

Της Realtek είναι καλύτεροι, πιο φρέσκοι και λύνουν και προβλήματα (όπως πχ ακριβώς αυτό που αντιμετωπίζει ο φίλος – σε άλλες περιπτώσεις προφανώς γιατί εδώ δεν φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα).

Οπότε προτείνω να μην ασχοληθεί καθόλου με τους drivers της ΑΤΙ (οι οποίοι πλέον νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς είναι πακέτο στους Catalyst).

Προσοχή: Όταν λέμε Realtek εννοούμε από το site της Realtek αλλά την ειδική έκδοση που είναι για ΑΤΙ HDMI (και όχι την ‛γενική’).

Αυτούς εννοώ κι εγώ..

Η τελευταία έκδοση είναι η 2.13 και η Realtek τους αναγράφει ως ATI HDMI Audio Device.
Αν δεν δουλεύει ο ftp server της Realtek ψάξε στο Google για το αρχείο HDMI_R213.exe.

Πάντως με τους HDMI drivers γίνεται ένα απίστευτο μπάχαλο..
Σ' εμένα π.χ., και για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, δουλεύουν μόνο οι 2.03.

Άγνωσται αι βουλαί των HTPC...

Τελικά είχα τους realtek 2.14 vista drivers και όχι τους ATI HDMI.Τώρα τους κατεβαζω και πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα.Σας ευχαριστώ όλους για την γρήγορη ανταπόκριση.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Όλα Ο.Κ μετά την εγκατάσταση των drivers της Realtek η HDMI της ATI έδωσε 7.1 PCM. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!!!!!!!

Γειά σας παιδιά.Το ίδιιο πρόβλημα έχω κ εγώ με μία ATI 4870 κ τον Yamaha rxv 663 σε XP Srvice pack3.Εχω βάλει τους τελευταίιοιυς driver της realtek αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να έχω δικάναλο ήχο.Εχω παίξει με διάφορες απιλογές στο KMP κ ενώ αυτό δίνει 5,1 εγώ έχω μόνο στέρεο.Δεν έχω 5.1 ήχο ούτε καν από dvd.
Αντίθετα ένα laptop HP με την χειρότερη κάρτα invidia δίνει 5.1.
Καμία ιδέα?